Laatste nieuws
03.55L'Équipe: Bayern heeft naast Zidane nog één andere naam op shortlist met potentiële opvolgers Tuchel
03.00Dávid Hancko trekt de kar bij Feyenoord: ‘Ik twijfelde altijd of ik wel goed genoeg was’
00.00Verbazing om Hancko-vraag van Schreuder: 'Stuitend, parodie op een verslaggever'

Gisteren

23.49Slot looft Hancko: 'Zit nog net niet met een blocnote bij besprekingen'
23.44Serieuze problemen voor Feyenoord: ‘De club wordt de stad uitgejaagd’
23.34NEC-trainer Meijer krijgt pikante vraag: 'Ben jij voor Feyenoord?'
23.30Feest voor Dirk Kuyt en PSV-icoon Timmy Simons met promotie naar hoogste niveau in België
23.27Slot koestert speciaal wapen van Gimenez: 'Zou hem zeker niet afschrijven'
23.20Kraay ziet ‘achterlijke, debiele’ actie bij NAC: ‘Hoe haal je dit in je hoofd?!’
23.15Kraay vraagt Almere-directeuren over vermeende interesse in Ajax-assistent Maduro
23.10'Ze draaien Feyenoord de nek om, een schande dat de club niet wordt omarmd'
23.02AS Roma voelt zich niet serieus genomen door Serie A
22.52Met het nodige geluk: matig Juventus speelt ternauwernood gelijk op Sardinië
22.47Juventus pakt na erbarmelijke wedstrijd en 2-0 achterstand toch nog een punt
22.45Roda JC verzuimt in eerste divisie gelijk te komen met koploper Willem II
22.45Roda JC laat dure punten liggen in strijd om directe promotie, enorme blunder van Ronald Koeman junior
22.36Hans Kraay junior heeft live in de uitzending nieuws over Hedwiges Maduro
22.35Roda JC lijdt door basisdebutant zeer duur puntenverlies in jacht op promotie
22.33Precies 35 jaar geleden: de beroemdste warming-up ooit
22.25Ronald Koeman jr. gaat de wereld over met ontzettend knullig moment
22.20'Heerenveen gaat niet in zee met Van Persie: Friezen hebben nieuwe trainer binnen'
22.20Straf Vitesse klinkt vernietigend, maar stiekem werpt licentiecommissie een reddingsboei naar Vitesse
22.08Milan van Ewijk diep onder de indruk van landgenoot: ‘Hij is buitengewoon goed’
22.01Roda verspeelt dure punten, Dordrecht overtuigt, NAC verslikt zich in Den Bosch
22.00Ongekende flater: Ronald Koeman junior grote schlemiel van de avond
22.00'Geelzwart Vitesse-hart bloedt, hoop dat gifbeker nu eindelijk leeg is'
22.00FC Dordrecht imponeert opnieuw; belabberde prestatie Jong Ajax in Helmond
21.58Roda krijgt deksel op de neus, Comedy Capers in Velsen en Den Bosch
21.50Dender voor het eerst sinds 2008 onder Boskamp terug op hoogste niveau België
21.43Bizarre KKD-goal: Koeman jr. denkt vrije trap te krijgen, FC Emmen profiteert
21.41Rogier Meijer krijgt pikante vraag over Feyenoord in aanloop naar bekerfinale
21.30Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van PSV
21.27Kraay koppelt Van Persie aan KKD-club: 'Is denk ik een makkelijkere tussenstap'
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en gaat in op vertrek Palmer
21.16Guardiola bevestigt zorgen om Haaland en looft Palmer
Resultaten x
binnenland

Dit was het laatste elftal van Manchester United dat koploper was

Sinds dinsdagavond is Manchester United de koploper van de Premier League. Zonder de mitsen en maren van inhaalwedstrijden die concurrenten nog moeten spelen. Het is voor het eerst sinds 19 mei 2013 dat The Red Devils lijstaanvoerder zijn. Dat zijn 2795 dagen zonder koppositie! Destijds stond Sir Alex Ferguson nog aan het roer.

14-01-2021 16:00 door Nick Bosma

In 2013 behaalde Manchester United tevens de laatste landstitel. Die titel werd een maand eerder behaald. En omdat Ferguson na het binnenhalen van het kampioenschap niet meer met de sterkste elf aantrad, behandelen we de basisploeg van de kampioenswedstrijd tegen Aston Villa FC.

Doelman: David de Gea

In 2011 nam Manchester United de opvolger van Edwin van der Sar over van Atlético Madrid. Sindsdien is hij de eerste doelman van de Engelse topclub. De Spaanse sluitpost was een belangrijke schakel in het elftal van Ferguson en zou uitgroeien tot een van de beste keepers ter wereld. Momenteel staat nog altijd onder de lat op Old Trafford.

Rechtsachter: Rafael Pereira da Silva

Rafael kwam in 2008 samen met zijn tweelingbroer Fábio over van het Brazilaanse Fluminense FC. Tot het seizoen 2012/13 speelden ze samen in het eerste van Manchester United, maar waar Rafael in het kampioensjaar basisspeler was werd Fabio verhuurd aan de Queens Park Rangers FC. Zodoende konden ze niet samen de Premier League-trofee omhoogtillen. Momenteel voetbalt Rafael bij de Turkse kampioen Istanbul Basaksehir. Fabio speelt in Frankrijk bij FC Nantes.

Rechtscentraal: Phil Jones

De Engelsman die bekend staat om zijn opmerkelijke gezichtsuitdrukkingen mocht tijdens de kampioenswedstrijd de honneurs waarnemen bij afwezigheid van Nemanja Vidic. Phil Jones maakt nog steeds met regelmaat zijn minuten in de hoofdmacht van de twintigvoudig landskampioen.

Linkscentraal: Jonny Evans

Voor Evans geldt een beetje hetzelfde als voor Jones. Vidic' kompaan Rio Ferdinand nam die dag plaats op de reservebank waardoor Evans zijn opwachting kon maken in het beslissende duel. De Noord-Ier doorliep de jeugdopleiding van The Mancunians en speelde in totaal 198 wedstrijden in de hoofdmacht.Tegenwoordig staat Evans onder contracht bij West Bromwich Albion.

Linksachter: Patrice Evra

Een van de beste linksbacks die de club gehad heeft, was ten tijde van de kampioenswedstrijd ook aanvoerder. In 2006 nam 'ManU' Evra over van AS Monaco. In Engeland won Evra alles wat los en vast zat, waaronder de Champions League in 2008. In 2014 liet hij Groot-Brittannië achter zich en tekende bij Juventus. Daar won hij driemaal de Scudetto. Ook kreeg hij een twijfelachtig record in handen. Geen speler verloor meer Champions League-finales dan de Franse linksback. Met AS Monaco (2004), Manchester United (2009, 2011) en Juventus (2015).

Rechtercentrale middenvelder: Michael Carrick

De controleur op het middenveld van de succesploeg van Ferguson. Dat is Michael Carrick. Met 464 wedstrijden in het eerste ook een ervaren speler met de hoofdletter E. Carrick speelde eerst voor West Ham United en Tottenham Hotspur alvorens hij zijn hart verpande aan de rode club van Manchester. Carrick is nog altijd actief voor de club, momenteel als Assistent-trainer van coach Ole Gunnar Solskjaer.

Linkercentrale middenvelder: Wayne Rooney

Wayne Rooney als controlerende middenvelder? Ja, die rol vervulde de all-time topscorer van de club dat seizoen tweemaal. Verder speelde 'Wazza' veel dichterbij het doel van de tegenstander. Met twaalf doelpunten en tien assists was het aandeel van het clubicoon aanzienlijk. In 2017 liet hij Manchester achter zich en ging terug naar de club waar het voor hem begon: Everton. Na een korte periode in de Verenigde Staten bij D.C. United keerde Rooney begin vorig jaar terug in Engeland, waar hij de functie speler/trainer van Derby County FC vervult.

Aanvallende middenvelder: Shinji Kagawa

In 2012 namen The Red Devils de technische rechtspoot over van Borussia Dortmund, waar de Japanner zich ontpopte tot een van de grootste talenten op de Europese velden. Deze belofte kon hij Engeland niet helemaal inlossen. Desondanks kwam hij in het seizoen tot twintig duels in de Premier League en was hij goed voor zes treffers en vier assists. In 2014 keerde Kagawa terug naar Borussia Dortmund. Na een jaartje bij de Turkse topclub Besiktas JK en het Spaanse Real Zaragoza is de 31-jarige middenvelder momenteel clubloos.

Linkermiddenvelder: Ryan Giggs

Ryan Giggs heeft voor twee Engelse clubs gespeeld. Manchester City en Manchester United. Bij de eerstgenoemde club betrof het 'slechts' de jeugdopleiding. Bij de tweede werd hij een legende. 'Giggsy' speelde maar liefst 963 wedstrijden voor Manchester United, waarin hij 162 doelpunten maakte en bij 249 treffers de aangever was. Zijn debuut maakte The Welshman op 2 maart 1991 tegen Everton. Op 6 mei 2014 tegen Hull City AFC stond hij voor het laatst binnen de lijnen en nam afscheid met een assist op Robin van Persie. Het duel eindigde in een 3-1 zege voor Giggs en zijn teamgenoten.

Rechtermiddenvelder: Antonio Valencia

De geboren Ecuadoraan mag net als het leeuwendeel van dit elftal tot het meubilair worden gerekend. Tussen 2009 en 2019 denderde Valencia een decennium lang op en neer aan de rechterkant. Op het begin als rechtsmidden, later als rechtsback. De sterk en snelle roadrunner kwam tot 339 duels voor Manchester United, dat in 2009 ruim achttien miljoen euro overmaakte aan Wigan Athletic FC voor de diensten van de inmiddels 35-jarige Valencia. Hedendaags speelt hij in Mexico voor Querétaro FC.

Spits: Robin van Persie

Nadat hij in het seizoen 2011/12 topscorer werd van de Premier League namens Arsenal. The Gunners eindigden dat seizoen weliswaar keurig derde, maar op negentien punten van landskampioen Manchester City. Van Persie wilde graag prijzen winnen en in Noord-Londen leek dat lastig te worden en dus ging hij naar Manchester United, dat in 2012 ruim dertig miljoen euro neertelde voor de Nederlander. Hij bleek iedere cent meer dan waard. In zijn eerste seizoen pakte won hij de Premier League, werd hij met 26 doelpunten wederom topscorer van de competitie en maakte hij een hattrick in de kampioenswedstrijd tegen Aston Villa.

Chauvinistische ShoutOut: Alexander Büttner

Heel voetballiefhebbend Nederland, en misschien ook wel Engeland, keek verbaasd op toen het nieuws naarbuiten kwam. Manchester United nam Büttner over van Vitesse. In het kampioensjaar had de linksback een bescheiden aandeel met vijf competitieduels, twee treffers en een assist. Al zal hij zijn debuut voor de club nooit meer vergeten. Tegen Wigan Athletic FC begon hij in de basis en in de 63ste minuut gaf hij de assist op de 2-0 van Javier 'Chicharito' Hernández en nam drie minuten later de 3-0 voor zijn rekening. Dat en het winnen van de Premier League pakt niemand hem meer af. De 31-jarige Büttner speelt tegenwoordig in de MLS voor New England Revolution.

 

 

 

 

 

 

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <