Laatste nieuws
15.24'Jordi Cruijff keert terug bij Barça als Laporta president wordt'
15.23Juventus komt met geruststellende update over De Ligt
15.23''Kinderlijk gedrag' van Ihattaren: zaalvoetbal zonder toestemming, ongezond eten'
15.19Kuyt reageert op beschuldiging van vreemdgaan; foto onthuld samen met Kate
15.19Laporta claimt dat alleen hij Messi bij Barça kan houden
15.11'Als er een club komt en Feyenoord kan eraan verdienen, dan ga ik luisteren'
15.05Martens mist CL-duel Barcelona wegens knieklachten
15.00Heerenveen aast in halve finale TOTO KNVB Beker op stunt tegen Ajax
14.58Marca: twee onverwachte wendingen voor revaliderende Sergio Ramos (34)
14.56Klopp noemt Wijnaldum als lichtpuntje in donker Liverpool-seizoen
14.55Juve komt met geruststellende blessure-update over De Ligt
14.49Waarom Kökcü afgelopen winter niet op huurbasis naar Leeds of Leicester vertrok
14.48Juventus maakt huurdeal met Schalke 04 permanent: 18,5 plus 6,5 miljoen
14.45Ronaldo noteert unieke statistiek met wéér twintig goals (en waarom Messi-fans daar boos om zijn)
14.40Koeman moet met Barça langs ultieme cupfighter: meesterlijke reeks Sevilla
14.38Woede bij concurrent om cynisch handgebaar Laporta tijdens interview
14.37Definitieve komst McKennie kost Juventus 18,5 miljoen euro
14.28Boerhout (15): 'Alle Nederlandse topclubs geïnteresseerd, maar Ajax pakte door'
14.16Laporta dropt bommetje: ‘Als ik geen president word, is Messi weg’
14.16Laporta: ‘Als ik geen president word, is Messi weg’
14.15Sierd de Vos: ‘Onze koning leerde Máxima kennen dankzij een tip van mij’
14.15Silvester van der Water: ‘Pato en Nani zullen zich wel afvragen wie ik ben’
14.14Onverwacht snel herstel Pedri meevaller voor Koeman
14.10Stress in Barcelona: gebbetje leidt tot ruzie tussen presidentskandidaten
13.54Tubantia voorziet mogelijke strijd tussen Ajax en PSV
13.34TC/Tubantia sluit transferstrijd tussen PSV en Ajax om Drommel niet uit
13.33Wat het zware bekerparkoers Ajax al bracht
13.33Welke lessen Ajax leerde dankzij het zware bekerparkoers
13.33Welke lessen Ajax leerde dankzij het zware bekerparcours
13.30Slechts één club in het linkerrijtje hoopt níét op een bekerzege van Ajax
Resultaten x
binnenland

Interview Michel Kramer: "Voor mijzelf is het nooit onrustig geweest"

Met de grootste moeite versloeg AZ zaterdagavond ADO Den Haag met 2-1. Michiel Kramer bracht de gasten in Alkmaar nog op voorsprong. Maar het bleek niet voldoende voor drie, laat staan één punt. "Het is zonde dat we geen beloning hebben gekregen voor al het werk dat we leverden."

18-01-2021 10:00 door Glenn Duijzer

Daardoor blijft de teller van ADO Den Haag in 2021 op drie staan. Al was AZ na RKC Waalwijk (0-1 winst) en VVV-Venlo (1-4 verlies) natuurlijk de zwaarste tegenstander van drie tot dusver dit kalenderjaar. AZ moest vol aan de bak en wist pas in de voorlaatste minuut via invaller Zakaria Aboukhlal de winnende treffer op het scorebord te zetten. "Zuur en vervelend", beschreef Michiel Kramer de nederlaag in het AFAS Stadion tegenover ELF Voetbal.

"Natuurlijk is AZ de betere ploeg en creëren ze ook meer kansen. Het is gewoon zonde dat we geen beloning hebben gekregen voor al het werk dat we hebben geleverd in de wedstrijd. Het is jammer dat we als team dit resultaat niet over de streep wisten te trekken. We hebben allemaal keihard gewerkt. We kunnen elkaar recht in de ogen kijken, want niemand heeft verzaakt. We belonen ons niet en dat is het meest zure aan deze avond."

Verschil

Het contrast met de midweekse wedstrijd tegen VVV-Venlo was heel groot. Hoewel de Haagse aanvaller het daar niet helemaal mee eens was. "Ik vond dat we tegen VVV ook momenten hadden dat we heel aardig speelden, alleen kregen we te weinig kansen. Tegen AZ lag de nadruk op het verdedigen, maar dat wisten we van te voren al. AZ is gewoon een hele goede ploeg. We hebben met z’n allen alles gegeven. Daarom is het ook zo teleurstellend dat we geen resultaat hebben behaald. Al was het maar één puntje, dat was voor het gevoel al goed geweest."

Druk

Het was vooraf duidelijk dat de Haagse formatie vooral onder druk kwam te spelen. Het gevolg hiervan is dat de lange spits weinig kansen zou krijgen. "Dat vind ik niet erg als je ziet dat het ook iets oplevert. Staat AZ bij rust 4-0 voor, dan is het een ander verhaal, nu stond het 0-0. Je zag dat we allemaal wilden werken om die vuile meters te maken. Als we dat kunnen opbrengen, dan weet je dat we ook resultaten kunnen behalen. Nu speelden we tegen een hele goede ploeg, maar straks komen er ook mindere tegenstanders waar we wel resultaten kunnen behalen. Dan kunnen we ook meer aan voetballen toekomen. Gaat dat de komende wedstrijden lukken, dan zie ik het wel goedkomen."

Als eenzame spits ligt er voor Kramer een zware taak op zijn schouders. De 32-jarige aanvalsleider volbracht zijn taak tot tevredenheid. "Ik had het gevoel dat ik redelijk goed in de wedstrijd zat. De meeste ballen die ik kreeg, heb ik naar de juiste kleur gespeeld. Als dat mijn taak is, dan probeer ik die zo goed als mogelijk in te vullen. Natuurlijk wil ik in de zestien spelen en perfecte ballen krijgen, maar ik moet wel realistisch zijn met het voetbal wat we nu spelen."

Beker

Kramer werd tien minuten voor tijd gewisseld. Geen tactische wissel. "Ik had last van mijn lies. Dat had ik al een paar dagen. Maar dat komt wel goed. Ik ben er dinsdag weer bij." Dan staat Vitesse in Arnhem als tussendoortje op het programma voor de KNVB Beker. Komende zaterdag komt hekkensluiter FC Emmen op bezoek in Den Haag. "In principe is iedere wedstrijd voor ons cruciaal. Ik wil geen extra druk leggen op de wedstrijd tegen Emmen. Na die wedstrijd moeten we nog meer dan genoeg wedstrijden spelen. We willen graag winnen van Emmen, maar we moéten niet winnen van Emmen. De wedstrijd van Vitesse moeten we gewoon spelen. We zitten nog in de beker en zullen die wedstrijd ook spelen. We willen daar ook een resultaat halen, zoals we dat tegen AZ van plan waren. Als we dezelfde beleving tonen als in Alkmaar, dan kunnen we misschien daar een resultaat halen."

Aan de andere kant is de Haagse ploeg nog steeds bezig om ingespeeld te raken. "Hoe meer wedstrijden we spelen, hoe beter we op elkaar raken ingespeeld. Als we beter willen worden, moeten we meer wedstrijden spelen. We kunnen geen oefenwedstrijden spelen momenteel, we kunnen alleen maar trainen. Trainen is toch anders dan wedstrijden spelen. Je ziet dat we best wel aardig kunnen ballen, maar dat komt er niet altijd uit. Sommige spelers zijn er net een week, die moeten nog wennen. Alleen hebben we die tijd niet. We moeten zo snel mogelijk ingespeeld raken om resultaten te behalen. Alleen op die manier krijgen we rust rondom de club."

Ervaring

In de korte winterstop trok ADO Den Haag twee nieuwe spelers aan; Daryl Janmaat en Marko Vejinovic. Vorige week kwam daar nog Juan Familia Castillo bij. "We hebben nu wat meer ervaring in de as staan. Dat is voor de coaching heel belangrijk. We kunnen nu de jonge jongens op bepaalde plekken neerzetten waar ze meer tot hun waarde komen. Dat is het grote pluspunt van de nieuwe spelers. Ik ben heel blij met die jongens. Ze hebben op hoog niveau gespeeld en brengen die ervaring mee. Voor mij verandert er voorin niet veel. Maar het is wel fijn dat er nu achterin en op het middenveld ook jongens bij zijn gekomen die kunnen coachen. Daar wordt iedereen beter van, ook wij als oudere spelers. Hopelijk kunnen we dat dan ook laten zien in de resultaten. Ik ben blij dat we stapjes maken."

Onrust

Kramer zag voor zijn positie het afgelopen jaar ook diverse nieuwe gezichten op het trainingsveld verschijnen. Maar Omar Bogle, Jonas Arweiler en Nikos Karelis wisten de strijd om de centrale spitspositie niet te winnen. "Ik heb mij nooit druk gemaakt om mijn positie of zo. Ik heb altijd mijn werk gedaan van dag één dat ik hier ben komen voetballen. Ik heb mij nooit negatief uitgelaten over de club, ik heb altijd honderd procent gegeven en dat doe ik nog steeds. Misschien is het voor de buitenwacht onrustig, maar voor mijzelf is het nooit onrustig geweest. Ik heb altijd mijn eigen ding gedaan en dat zal ik ook de komende periode blijven doen."

Uit of thuis

De teller van de groengele formatie staat dit seizoen op twee overwinningen tegen RKC Waalwijk en VVV-Venlo. In beide gevallen een uitwedstrijd. Ligt het aan het ontbreken van supporters of is er een andere oorzaak aan de matige thuisprestaties van ADO Den Haag? "Omdat er geen publiek bij is, merk je eigenlijk niet of je uit of thuis speelt. Althans zo sta ik er in, of andere spelers het anders zien weet ik niet. Het is sfeerloos, je moet vanuit jezelf die wedstrijd ingaan. Ik zie het niet dat we uit beter spelen dan dat we thuis doen. Misschien wordt het eens tijd dat we een thuiswedstrijd gaan winnen. Dat wil niet zeggen dat ik niet in Alkmaar had willen winnen. Het is zoals het is. We gaan nog wel thuiswedstrijden winnen."
Aanmelden
transfergeruchten Laatste: 'Fortuna Sittard toont interesse in Duitse linksback'
superelf Laatste: Superelf Michel Valke, begaafde linkspoot
avonturiers Laatste: Interview Danny van Bakel: "Ik ben gescout toen ik half dronken op het veld stond"
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <