Laatste nieuws
07.47Geïmponeerde Romano zet topclubs op scherp met post over Oranje-international
07.45België vreest in aanloop naar EK: sterkhouder valt geblesseerd uit
07.39Goes reageert op 'verrassing' bij Ajax: 'Dat kwam hard aan'
07.35Beelen geeft toe: keuze voor Feyenoord kostte hem slaap
07.35Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
07.35Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
07.30Voetbal op tv: hier zie je de KKD-wedstrijden en duels in Italië en Duitsland
07.30Driessen ziet 'ontbrekende schakel' voor Oranje: 'Stormachtige ontwikkeling'
07.20Deze PEC-cupfighter vergat iets heel essentieels voor de bekerfinale tegen Ajax: ‘Lag nog in Zwolle’
07.16Driessen noemt ‘ontbrekende schakel’ die Koeman tot dusver over het hoofd zag
07.12Franse media beleven déjà vu: 'Beul van Les Bleus krabde oude wond open'
07.05Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiakos stoot door
06.54Perez oppert verrassende positie voor Oranje-international: 'Zet hem rechtsbuiten'
06.50Hoe De Kuip het strijdtoneel van de bekerfinale werd: 'Inmiddels een traditie'
05.50Extra Champions League-ticket voor Italië en Duitsland na Engelse rampweek in Europa
03.05Voetbalpodcast | ‘Feyenoord heeft de beker niet nodig om het seizoen kleur te geven’
03.00Mister Feyenoord (68) wéér vader: ‘Liv eerder lid van Kameraadjes dan dat ik aangifte van geboorte deed’
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
Resultaten x
binnenland

Interview Michel Kramer: "Voor mijzelf is het nooit onrustig geweest"

Met de grootste moeite versloeg AZ zaterdagavond ADO Den Haag met 2-1. Michiel Kramer bracht de gasten in Alkmaar nog op voorsprong. Maar het bleek niet voldoende voor drie, laat staan één punt. "Het is zonde dat we geen beloning hebben gekregen voor al het werk dat we leverden."

18-01-2021 10:00 door Glenn Duijzer

Daardoor blijft de teller van ADO Den Haag in 2021 op drie staan. Al was AZ na RKC Waalwijk (0-1 winst) en VVV-Venlo (1-4 verlies) natuurlijk de zwaarste tegenstander van drie tot dusver dit kalenderjaar. AZ moest vol aan de bak en wist pas in de voorlaatste minuut via invaller Zakaria Aboukhlal de winnende treffer op het scorebord te zetten. "Zuur en vervelend", beschreef Michiel Kramer de nederlaag in het AFAS Stadion tegenover ELF Voetbal.

"Natuurlijk is AZ de betere ploeg en creëren ze ook meer kansen. Het is gewoon zonde dat we geen beloning hebben gekregen voor al het werk dat we hebben geleverd in de wedstrijd. Het is jammer dat we als team dit resultaat niet over de streep wisten te trekken. We hebben allemaal keihard gewerkt. We kunnen elkaar recht in de ogen kijken, want niemand heeft verzaakt. We belonen ons niet en dat is het meest zure aan deze avond."

Verschil

Het contrast met de midweekse wedstrijd tegen VVV-Venlo was heel groot. Hoewel de Haagse aanvaller het daar niet helemaal mee eens was. "Ik vond dat we tegen VVV ook momenten hadden dat we heel aardig speelden, alleen kregen we te weinig kansen. Tegen AZ lag de nadruk op het verdedigen, maar dat wisten we van te voren al. AZ is gewoon een hele goede ploeg. We hebben met z’n allen alles gegeven. Daarom is het ook zo teleurstellend dat we geen resultaat hebben behaald. Al was het maar één puntje, dat was voor het gevoel al goed geweest."

Druk

Het was vooraf duidelijk dat de Haagse formatie vooral onder druk kwam te spelen. Het gevolg hiervan is dat de lange spits weinig kansen zou krijgen. "Dat vind ik niet erg als je ziet dat het ook iets oplevert. Staat AZ bij rust 4-0 voor, dan is het een ander verhaal, nu stond het 0-0. Je zag dat we allemaal wilden werken om die vuile meters te maken. Als we dat kunnen opbrengen, dan weet je dat we ook resultaten kunnen behalen. Nu speelden we tegen een hele goede ploeg, maar straks komen er ook mindere tegenstanders waar we wel resultaten kunnen behalen. Dan kunnen we ook meer aan voetballen toekomen. Gaat dat de komende wedstrijden lukken, dan zie ik het wel goedkomen."

Als eenzame spits ligt er voor Kramer een zware taak op zijn schouders. De 32-jarige aanvalsleider volbracht zijn taak tot tevredenheid. "Ik had het gevoel dat ik redelijk goed in de wedstrijd zat. De meeste ballen die ik kreeg, heb ik naar de juiste kleur gespeeld. Als dat mijn taak is, dan probeer ik die zo goed als mogelijk in te vullen. Natuurlijk wil ik in de zestien spelen en perfecte ballen krijgen, maar ik moet wel realistisch zijn met het voetbal wat we nu spelen."

Beker

Kramer werd tien minuten voor tijd gewisseld. Geen tactische wissel. "Ik had last van mijn lies. Dat had ik al een paar dagen. Maar dat komt wel goed. Ik ben er dinsdag weer bij." Dan staat Vitesse in Arnhem als tussendoortje op het programma voor de KNVB Beker. Komende zaterdag komt hekkensluiter FC Emmen op bezoek in Den Haag. "In principe is iedere wedstrijd voor ons cruciaal. Ik wil geen extra druk leggen op de wedstrijd tegen Emmen. Na die wedstrijd moeten we nog meer dan genoeg wedstrijden spelen. We willen graag winnen van Emmen, maar we moéten niet winnen van Emmen. De wedstrijd van Vitesse moeten we gewoon spelen. We zitten nog in de beker en zullen die wedstrijd ook spelen. We willen daar ook een resultaat halen, zoals we dat tegen AZ van plan waren. Als we dezelfde beleving tonen als in Alkmaar, dan kunnen we misschien daar een resultaat halen."

Aan de andere kant is de Haagse ploeg nog steeds bezig om ingespeeld te raken. "Hoe meer wedstrijden we spelen, hoe beter we op elkaar raken ingespeeld. Als we beter willen worden, moeten we meer wedstrijden spelen. We kunnen geen oefenwedstrijden spelen momenteel, we kunnen alleen maar trainen. Trainen is toch anders dan wedstrijden spelen. Je ziet dat we best wel aardig kunnen ballen, maar dat komt er niet altijd uit. Sommige spelers zijn er net een week, die moeten nog wennen. Alleen hebben we die tijd niet. We moeten zo snel mogelijk ingespeeld raken om resultaten te behalen. Alleen op die manier krijgen we rust rondom de club."

Ervaring

In de korte winterstop trok ADO Den Haag twee nieuwe spelers aan; Daryl Janmaat en Marko Vejinovic. Vorige week kwam daar nog Juan Familia Castillo bij. "We hebben nu wat meer ervaring in de as staan. Dat is voor de coaching heel belangrijk. We kunnen nu de jonge jongens op bepaalde plekken neerzetten waar ze meer tot hun waarde komen. Dat is het grote pluspunt van de nieuwe spelers. Ik ben heel blij met die jongens. Ze hebben op hoog niveau gespeeld en brengen die ervaring mee. Voor mij verandert er voorin niet veel. Maar het is wel fijn dat er nu achterin en op het middenveld ook jongens bij zijn gekomen die kunnen coachen. Daar wordt iedereen beter van, ook wij als oudere spelers. Hopelijk kunnen we dat dan ook laten zien in de resultaten. Ik ben blij dat we stapjes maken."

Onrust

Kramer zag voor zijn positie het afgelopen jaar ook diverse nieuwe gezichten op het trainingsveld verschijnen. Maar Omar Bogle, Jonas Arweiler en Nikos Karelis wisten de strijd om de centrale spitspositie niet te winnen. "Ik heb mij nooit druk gemaakt om mijn positie of zo. Ik heb altijd mijn werk gedaan van dag één dat ik hier ben komen voetballen. Ik heb mij nooit negatief uitgelaten over de club, ik heb altijd honderd procent gegeven en dat doe ik nog steeds. Misschien is het voor de buitenwacht onrustig, maar voor mijzelf is het nooit onrustig geweest. Ik heb altijd mijn eigen ding gedaan en dat zal ik ook de komende periode blijven doen."

Uit of thuis

De teller van de groengele formatie staat dit seizoen op twee overwinningen tegen RKC Waalwijk en VVV-Venlo. In beide gevallen een uitwedstrijd. Ligt het aan het ontbreken van supporters of is er een andere oorzaak aan de matige thuisprestaties van ADO Den Haag? "Omdat er geen publiek bij is, merk je eigenlijk niet of je uit of thuis speelt. Althans zo sta ik er in, of andere spelers het anders zien weet ik niet. Het is sfeerloos, je moet vanuit jezelf die wedstrijd ingaan. Ik zie het niet dat we uit beter spelen dan dat we thuis doen. Misschien wordt het eens tijd dat we een thuiswedstrijd gaan winnen. Dat wil niet zeggen dat ik niet in Alkmaar had willen winnen. Het is zoals het is. We gaan nog wel thuiswedstrijden winnen."




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <