Laatste nieuws
14.05KNVB blij met strenge maatregelen nieuwe kabinet tegen 'nep-supporters'
14.05Juventus slaat vroeg toe en verslaat Oranje-getint Atalanta in Italiaanse bekerfinale
14.00De selectie van het Nederlands elftal voor het EK voetbal 2024: de kanshebbers
13.59Nagelsmann over passeren Hummels en Goretzka: 'Natuurlijk zijn ze teleurgesteld'
13.43Nice van Ajax-target Farioli verliest nipt van PSG
13.35Newcastle-fan neemt Man United in de maling met zwemvliezen en duikbril
13.35Duitsland maakt definitieve selectie voor EK in eigen land bekend
13.35Duitse EK-selectie bekend: Bayern hofleverancier, ook Kroos van de partij
13.30De vileine sneertjes en complimentjes van Arne Slot: ‘Als je mij wilt framen, be my guest’
13.27ESPN verklaart: ontknoping Twente en AZ niet op tv, duel van uitgespeeld Ajax wel
13.27Na tipjes van de sluier maakt Duitsland nu hele EK-selectie bekend
13.27Cristiano Ronaldo goed voor bijna 240 miljoen euro: dit zijn de bestbetaalde sporters ter wereld
13.23Sevilla kondigt emotioneel afscheid aan: clubicoon vertrekt na 684 wedstrijden
13.20Roda-uitblinker Ould-Chikh zorgt voor hilariteit met opmerking over vervolgstap
13.13Volendam en Simons niet met elkaar door, wegen scheiden na half jaar
13.10'Gros van PL-clubs eist VAR-verbeteringen, maar steunt motie van Wolves niet'
13.01Walter Benítez verschaft in interview duidelijkheid over toekomst bij PSV
12.54Celtic nadert wereldrecord landstitels, ook felicitaties van Frimpong
12.50Younes speelt zich in de kijker bij Schalke 04
12.47Couhaib Driouech kijkt terug op afgeketste transfer
12.46Einde van een tijdperk: clubicoon Navas kondigt na 688 duels Sevilla-afscheid aan
12.46FC Volendam haalt duo Dingsdag en Simons uit elkaar: 1 trainer vertrekt
12.41NEC ziet huurling niet meer terug, koopoptie gelicht
12.40Italië spreekt schande van bedreiging Allegri: 'Ik scheur beide oren van je hoofd'
12.35Einde van een tijdperk: Navas (38) stopt bij Sevilla
12.35Stug Juventus klopt Atalanta en verovert Coppa Italia, blessure De Roon
12.25FC Volendam krijgt nieuwe trainer: Simons stopt na dit seizoen bij degradant
12.22Leroy Fer werkte onder Farioli én Potter: ‘Ik denk dat hij beter bij Ajax past’
12.15FC Volendam en Simons gaan uit elkaar
12.04Vannacht wordt er gestemd: krijgt Nederland het WK van 2027 toegewezen?
12.00Vitesse start nieuwe campagne en komt met drastische maatregelen volgend seizoen
12.00Indiase concurrent van Ronaldo en Messi stopt met voetballen na 94 interlandgoals
12.00VP Award 2024: Schouten is de dirigent van het swingende PSV-orkest
11.52‘Withete Allegri ontspoort na afloop van bekerwinst Juve en bedreigt journalist’
11.50PSV-supporters hoeven niet te vrezen voor vertrek: 'Komend jaar speel ik hier'
Resultaten x
binnenland

Interview Mart Remans: "Wij gaan met TOP vol voor de laatste periode"

Mart Remans is dit seizoen een belangrijke schakel bij het uitstekend presterende TOP Oss. ELF Voetbal besloot de 22-jarige aanvaller nog een keer te bellen. Over zijn keuze om Roda JC tijdelijk te verlaten, het goede seizoen met zijn nieuwe werkgever, zijn eerste hattrick in het betaald voetbal, de stap van Limburg naar Brabant, een bijzondere wedstrijd tegen Roda, de jacht op de vierde periodetitel en zijn plannen voor komende zomer.

29-04-2021 08:00 door Bob van Dijk

Fans

Als we Remans aan de lijn krijgen, heeft hij net een vrij weekend achter de rug. De wedstrijd tegen Jong PSV ging namelijk niet door vanwege een groot aantal coronabesmettingen bij de Eindhovenaren. "Uiteindelijk wil je altijd spelen. We waren klaar voor Jong PSV en hoorden donderdag pas dat de wedstrijd niet gespeeld zou worden. Dat is zuur, maar het is belangrijk om meteen weer door te gaan. Vrijdag spelen we tegen Jong FC Utrecht en we doen nog mee voor de vierde periodetitel", vertelt Remans in gesprek met ELF Voetbal. De huurling van Roda JC kijkt uit naar het duel met de Utrechters. Er zijn namelijk weer fans welkom in Oss. "We spelen het liefste met publiek omdat we voetballen om de mensen te vermaken. Iedereen is erg blij dat er een begin is gemaakt en dat er weer supporters mogen komen. Het zijn er nog niet veel, maar dit is een stap in de goede richting. Hopelijk kan het snel uitgebreid worden."

Remans in het shirt van Roda JC.

Verhuurd

Remans begon het seizoen nog als speler van Roda en kwam vier keer in actie voor de club uit Kerkade. "Ik draaide een prima voorbereiding en was eigenlijk de enige spits binnen de selectie. Ik wist dat er nieuwe spelers gehaald zouden worden. Die waren er toen we begonnen aan de competitie en zij kregen de voorkeur. Het was voor mij erg belangrijk om veel aan spelen toe te komen. De kans dat ik bij Roda in de basis zou starten, werd steeds kleiner. Op de laatste dag van de transfermarkt meldde TOP zich om mij te huren. In goed overleg hebben we toen besloten dat ik naar Oss zou gaan. Ik hoefde niet per se weg van Roda, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om deze stap te maken."

Na zijn debuut tegen Telstar volgde meteen de derby tegen FC Den Bosch. In die wedstrijd (2-1 zege) was de spits goed voor een doelpunt en assist. "Dat was zeker een lekkere binnenkomer. Het was niet gemakkelijk om de stap te maken. Ik heb altijd bij Roda gespeeld en vroeg mezelf af of ik deze stap kon zetten. Vanaf de eerste dag ben ik goed opgevangen bij TOP en voel ik me hier thuis. Ik kende een goede start en de trainers waren tevreden. Tegen Den Bosch merkte ik wel dat er een andere sfeer hing. Omdat ik hier niet vandaan kom, was dat voor mij wat minder. De trainer en spelers lieten wel merken dat het een belangrijke wedstrijd is voor de club. De wil om te winnen was aanwezig, al moet die er natuurlijk iedere week zijn. Voor ons wat het in ieder geval een mooie overwinning."

Blessure

In de derde wedstrijd van de aanvaller ging het echter helemaal mis. Remans raakte geblesseerd en moest liefst negen wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. "Dat gebeurde inderdaad tijdens mijn derde wedstrijd, thuis tegen De Graafschap. Ik liep een scheurtje in mijn lies op. Dat was even balen. Ik zat goed op mijn plek, speelde prima en kreeg het vertrouwen van de trainer. Uiteindelijk was het ook een extra motivatie om snel terug te komen, al duurde dat langer dan verwacht. Tijdens de eerste training scheurde ik de spier helemaal af. Daarom moest ik mijn rentree uitstellen tot na de winterstop. Gelukkig ben ik daarna fit geworden en gebleven. Ik heb het team kunnen helpen met doelpunten en assists. Ik had mezelf het doel gesteld om minimaal tien keer te scoren en dat is al gelukt."

Inmiddels heeft Remans zich terug geknokt en is hij niet meer weg te denken uit de ploeg van trainer Klaas Wels. Met tien doelpunten is hij clubtopscorer van de Ossenaren en drie keer fungeerde Remans als aangever. De thuiswedstrijd tegen Jong AZ (6-0 overwinning) is tot nu toe het grote hoogtepunt. "Zij kregen na vier minuten al een rode kaart. Daarna hebben wij doorgedrukt. Ik scoorde de 1-0, 2-0 en 5-0. Dat was een mooi moment voor mij, het was mijn eerste hattrick in mijn carrière en ik hoop er snel nog eentje te maken. De wedstrijdbal heeft zeker een mooi plekje gekregen bij mijn ouders thuis. Dan kan ik altijd even terugdenken aan die hattrick. Ik ben na de wedstrijd terug gereden naar Limburg. Daar werd ik ontvangen door mijn familie. Iedereen was natuurlijk ook super trots."

Brabant

De stap van Roda naar TOP is zowel op als buiten het veld een avontuur voor Remans. De goaltjesdief werd geboren in Eygelshoven, een dorp op een kwartiertje rijden van het Parkstad Limburg Stadion. Op jonge leeftijd maakte hij al de overstap van Laura Hopel Combinatie naar het grote Roda. De verschillen met TOP zijn groot. "Ik heb zeker gemerkt dat alles bij TOP een stuk knusser is. Het is echt een familieclub en je komt elkaar vaak tegen. De omvang van de club is heel anders dan ik gewend ben bij Roda. Het is mooi en goed om dat mee te maken. Maar uiteindelijk gaat het om de prestatie op het veld. Daar worden de dingen bepaald. Op dit moment presteren we erg goed."

Omdat het niet te doen is om iedere dag ruim drie uur in de auto te zitten tussen Eygelshoven en Oss, besloot Remans om het Zuiden van Limburg tijdelijk in te ruilen voor de Brabantse Midden-Meierij. Ook dat bevalt hem uitstekend. "Ik ben verhuisd naar Veghel, dat is ongeveer twintig minuten rijden naar Oss. Daar ben ik doordeweeks en bereid ik me voor op trainingen en wedstrijden. Na de wedstrijddag ga ik meestal terug naar Limburg. In Veghel woon ik samen met mijn ploeggenoten Philippe Rommens, Olivier Rommens en Livio Milts, die ook door de club is gehuurd van Roda. Ik voel me thuis en ben goed opgevangen door de andere jongens. We kunnen elkaar ook op het veld inmiddels goed vinden."

Periodetitel

TOP speelt de komende weken nog tegen Jong Utrecht, Jong PSV, Helmond Sport en Roda JC. Remans en zijn ploeggenoten staan momenteel op de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en doen nog volop mee in de strijd om de vierde periodetitel. Deelname aan de play-offs zou een behoorlijke stunt zijn. "Wij gaan vol voor die laatste periode. We weten dat iedere wedstrijd zwaar wordt, te beginnen met Jong Utrecht. Daarna is de wedstrijd tegen Jong PSV ook weer belangrijk. Die doen ook nog mee voor de periode. De wedstrijd tegen Roda is speciaal. Ik zou niet weten hoe het is om dan op het veld te staan. Ik heb nog nooit tegen Roda gespeeld en heb nog veel contact met jongens, die op dit moment bij de club spelen."

Als het goed is, staat Remans op de laatste speeldag van het seizoen dus tegenover zijn jeugdliefde. Tot nu toe speelde hij al 47 wedstrijden voor de Kerkraders. Op woensdag 12 mei trappen TOP en Roda om 20.00 uur af in het Frans Heesen Stadion. De Limburgers moeten aan de bak om de nacompetitie te bereiken, terwijl die wedstrijd voor TOP dus ook nog erg belangrijk zou kunnen zijn. "Wij gaan altijd uit van onze eigen kracht. Eerst moeten we vrijdag maar eens van Jong Utrecht winnen. Voor ons zijn er geen gemakkelijke wedstrijden in de competitie. Mocht de wedstrijd tegen Roda nog belangrijk zijn, dan kan ik altijd nog een belletje plegen", lacht Remans.

Remans maakt een van zijn drie doelpunten tegen Jong AZ.

Plannen

Over een paar weken komt er een einde aan de periode van Remans bij TOP. Daarna keert hij terug naar Roda, waar hij nog tot de zomer van 2022 onder contract staat. "Ik heb nu vooral contact met de assistent-trainer. Die houdt alles bij. Verder gaat dat contact tussen onze trainer Klaas Wels en Roda. Ik krijg wel eens een appje van technisch directeur Jeffrey van As om te vragen hoe het gaat. Ik sta nog een jaar onder contract bij Roda en verwacht dat we snel om de tafel gaan voor de plannen voor komend seizoen. We zullen zien hoe dat gaat lopen. Nu richt ik me op TOP. Ik speel hier nog een paar weken en wil hier nog mooie dingen neerzetten. Er wachten nog vier wedstrijden, dus ik kan misschien nog wat doelpunten maken. Tot nu toe is het voor mij een geslaagd seizoen. Ik heb mezelf bij TOP goed ontwikkeld en dat moet ik doortrekken", besluit de clubtopscorer.

ELF Voetbal sprak in juli 2020 ook al eens met Mart Remans. In dat interview ging hij onder meer in op zijn contractverlenging bij Roda JC, hoe hij vanuit de jeugdopleiding bij het eerste elftal belandde, zijn trainer Jurgen Streppel en de koempelmentaliteit.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <