Laatste nieuws
00.50Oosting baalt van soap rondom Twente-speler: ‘Hij is een absolute teamplayer’
00.38Leicester City ontslaat coach vanwege vermeende relatie met speelster
00.25'Barça vol vertrouwen: Frenkie én Pedri snel weer op het veld'
00.10Duitsers klagen na Duitsland - Oranje: 'Ik ben blij dat ik het heb overleefd'

Gisteren

23.58Leicester City ontslaat trainer vrouwenteam wegens relatie met speelster
23.55Hoopvolle update voor Feyenoord: 'Ik verwacht de bekerfinale te halen'
23.55Tienersensatie onderweg: de aanvaller die wél zeker naar Real Madrid gaat
23.45'Kooplustige Chelsea-voorzitter wordt in 2027 vervangen'
23.45'Broeder' Geertruida geliefd: 'Toen ik in tranen schoot, kwam hij naar me toe'
23.40Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League, ook PSG door
23.35Leicester City ontslaat coach vanwege relatie met speelster, Sarina Wiegman wil strengere regels: ‘Dit is niet gezond’
23.30Broederliefde steunt rappende Geertruida: 'Komt zo een diss track naar je hoofd'
23.20Genee, Van der Gijp en Derksen snoeihard voor Ajacied: 'Niemand mist hem'
23.15Cor Adriaanse: 'Kans op zijn vertrek bij Feyenoord is fifty-fifty'
23.12Voormalig FC Groningen-spits Strand Larsen excuseert zich bij fans Celta de Vigo
23.05Esmee Brugts met Barcelona door in Champions League, Nederlanders tegenover elkaar in Franse halve finale
23.00PSG pakt laatste plek in halve finale Champions League
23.00PSG completeert deelnemersveld halve finale Champions League
22.53Xabi Alonso wil in Duitsland blijven; nieuwe topkandidaat Liverpool lijkt bekend
22.45'Bayern en Liverpool geven strijd om felbegeerde Alonso op'
22.44Derksen trekt harde conclusie over Ajax-speler: ‘Kost één miljoen per wedstrijd’
22.35Kökçü in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
22.32Leicester City ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster
22.15'Liverpool geeft droommanager op, kamp-Lobotka flirt met Barça'
22.11Feyenoord lanceert documentaire ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida
22.05‘Als Slot naar Ajax gaat is hij zijn leven niet zeker, en zijn familie ook niet’
22.05Verenigd Koninkrijk waarschuwt fans Engeland en Schotland voor Duits bier
21.55Bayern-directeur slaat terug naar Davies: 'Ik kan niet wachten tot Sint-juttemis'
21.30'Geluk bij een ongeluk' voor PSV: 'Dreiging van snelle transfer is weg'
21.25Half miljoen Britse voetbalfans krijgen waarschuwing in aanloop naar EK 2024
21.10Voormalig Groningen-spits gaat door het stof na 'pijnlijk misverstand'
21.10Strand Larsen zegt sorry tegen Celta-fans: 'Dit misverstand doet mij pijn'
21.00'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'
20.46FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan
20.45‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar ondervindt stevige concurrentie’
Resultaten x
binnenland

Dit is de vermoedelijke opstelling van het Nederlands Elftal tegen Oekraïne

Het EK begint zondag ook voor de fans van het Nederlands Elftal. Oranje neemt het tegen Oekraïne op in de eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap. De vraag is nog welke spelers Frank de Boer het veld in gaat sturen. We hebben goed opgelet tijdens de persconferenties, oefenwedstrijd en trainingen en denken daarom te weten wat de opstelling van Nederland gaat worden.

12-06-2021 15:45 door Krist Stoelwinder

Maarten Stekelenburg

Het hoge woord is eruit: Maarten Stekelenburg is de eerste keeper van het Nederlands Elftal en heeft de strijd van Tim Krul gewonnen. Dat maakte Frank de Boer tijdens de persconferentie voor het duel met Oekraïne bekend. De bondscoach vertelde dat de Ajacied de strijd op een haar na gewonnen had. Wie had dat een paar maanden geleden kunnen denken. Stekelenburg is overigens de enige speler die ook op het laatste EK van Oranje (in 2012) aanwezig was.

Denzel Dumfries

We weten inmiddels ook zeker dat Oranje op het EK zal beginnen in een 532-systreem. De rechtsachter van Nederland lijkt dus het hele veld te moeten bestrijken en dat gaat bij Nederland Denzel Dumfries worden. Hij is eigenlijk al sinds zijn debuut tegen Duitsland een vaste waarde als rechtsback. Toegegeven, Hans Hateboer kreeg ook een aantal keren de kans op die plek, maar faalde opzichtig en is er tijdens het EK niet bij vanwege een blessure.

Jurriën Timber

De jongste basispeler namens het Nederlands Elftal zal Jurriën Timber gaan worden tegen Oekraïne. Vanwege het 352-systeem is er een plekje vrijgekomen voor een extra verdediger en aangezien Matthijs de Ligt nog niet fit genoeg is, zal Timber op zijn plek staan. De Ajacied kreeg die kans immers ook tegen Schtoland en Georgië en maakte daarin een prima indruk. Het wordt normaal gesproken de derde interlands van de man die een half jaar geleden nog met Jong Ajax meespeelde.

Stefan de Vrij

Bij het Nederlands Elftal was Stefan de Vrij eigenlijk steeds het kind van de rekening. Er werd met twee centrale verdedigers gespeeld en die plekken waren goed bezet met Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk. Beide topspelers zijn er tegen Oekraïne niet bij en er wordt ook nog eens met drie verdedigers gespeeld, daarom is De Vrij een absoluut zekerheidje geworden en dat is niet gek. De speler wordt namelijk al jaren gezien als één van de beste beste verdedigers van de Serie A.

Daley Blind

Tegen Gibraltar leek Daley Blind op het eerste oog zwaar geblesseerd te raken en het EK aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij is echter weer helemaal fit en maakte tegen Schotland een erg goed indruk. Blind bracht veel voetbal in het team en kan verrassen met een prachtige pass van achteruit. Verdedigend presteert hij ook al jaren stabiel en als centrale verdediger wordt zijn snelheid minder getest, dan op de linksbackpositie.

Owen Wijndal

Op die plek staat met Owen Wijndal een spel die juist wel veel snelheid heeft. De 21-jarige vleugelverdediger van AZ kende een erg goed seizoen en lijkt een mooie transfer te gaan maken. In de voorbereiding op het EK viel Wijndal een beetje tegen, waardoor we Patrick van Aanholt ook nog niet helemaal uitvlakken. De linksback viel goed in tegen Georgië, maar zal nog op zijn kans moeten wachten. Hoe gaat Wijndal tegen Oekraïne om met de vele ruimte?

Marten de Roon

Door met het middenveld van het Nederlands Elftal, waar er in ons land veel discussie is of Marten de Roon wel in de basis moet beginnen. De Boer lijkt wel zeker te zijn van de speler van Atalanta, want hij is steeds weer lovend over hem en stelde De Roon in de oefenduels ook op. Daarin zag het er aan de bal niet goed uit en daarom pleiten veel kenners voor Ryan Gravenberch op het middenveld. Aangezien controleur wel veel de bal krijgt in het 352 systeem. De Boer lijkt daar voorlopig niet aan te denken.

Frenkie de Jong

Zijn partner op het middenveld is misschien wel de beste speler van het elftal. Frenkie de Jong nam het Nederlands Elftal vanaf zijn debuut in 2018 bij de hand en is momenteel één van de topspelers bij FC Barcelona. De Jong maakte in de voorbereiding geen geweldige indruk en Oranje is afhankelijk van zijn prestaties om écht goed te kunnen presteren. Een goede De Jong kan het Nederlands Elftal écht bij de hand gaan nemen en dat wordt inmiddels ook echt van hem verwacht.

Georginio Wijnaldum

Door het wegvallen van Virgil van Dijk is Georginio Wijnaldum de aanvoerder van het Nederlands Elftal en dus kunnen we met 100 procent zekerheid stellen dat hij een basisplaats zal krijgen tegen Oekraïne. De nieuwbakken aanwinst van PSG scoorde in de kwalificatie aan de lopende band en zal als lopende nummer tien ook veel in het vijandelijke strafschopgebied te vinden zijn. Verdedigend draagt Wijnaldum ook altijd zijn steentje bij.

Wout Weghorst

Het lijkt dan toch echt te gaan gebeuren. Al vele maandenlang schreeuwen veel supporters en kenners erom dat Wout Weghorst geselecteerd moest worden bij het Nederlands Elftal. Voor dit EK is hij niet alleen geselecteerd, maar in de voorbereiding kreeg hij ook nog eens een basisplaats. Tegen Georgië wist hij ook te scoren, maar een geweldige indruk maakte hij niet. Donyell Malen viel sterk in en daarom hopen veel kenners dat de PSV'er een kans in de basis krijgt.

Memphis Depay

We sluiten de basiselftal van Oranje af met de man die het meest belangrijk was in de kwalificatiereeks. Memphis Depay scoorde aan de lopende band en gaf ook regelmatig assists. De aanvoerder van Olympique Lyon kende ook een goede voorbereiding. Hij wist namelijk tweemaal te scoren tegen Schotland en gaf een goal en een assist tegen Georgië. Veel moet van Depay gaan komen op het EK. Met zijn kracht, diepgang en goede schot, zijn de kwaliteiten bij hem zeker aanwezig. 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <