Laatste nieuws
12.16DFB stelt onderzoek in naar uitspraken Bellingham over ‘matchfixing’ bij Bayern-Dortmund
12.13'Bellingham zit in de penarie door keiharde uitspraken na Dortmund - Bayern'
11.59Almere City FC sprak met Steijn om opvolger Verbeek te worden
11.55Vinícius Júnior gidst Real Madrid met briljante ingeving naar nieuwe zege
11.55Steijn bevestigt: "Ik heb afgelopen week twee gesprekken gehad"
11.53Steijn legt uit: "Ik dacht: hmm, misschien niet zo'n handige kop"
11.31Derksen komt na confrontatie terug op vergelijking met agenten in blote kont
11.30Hakim Ziyech: ‘Hij is altijd oprecht geweest en dat waardeer ik meer'
11.29Bernardo Silva is in bloedvorm: 'Ik zou hem boven Ronaldo verkiezen'
11.29Overtuigingskracht Guardiola betaalt zich uit: Bernardo Silva is in bloedvorm
11.29'AC Milan wil Barcelona van Umtiti verlossen, megabod Dembélé'
11.26Spaanse media hekelen optreden Memphis: ‘Het geduld van FC Barcelona raakt op’
11.20Italiaanse media vol lof na eerste Inter-goal: 'Dumfries herwint het vertrouwen'
11.15LIVE-discussie: dit zijn de opstellingen van RKC Waalwijk en NEC
11.01Kortom - Makkelie fluit Champions League-kraker in San Siro
11.00Brobbey krijgt nieuwe trainer bij RB Leipzig na ontslag Marsch
10.57Ziyech duidelijk: "Hoop ooit terug te keren bij Ajax"
10.44Keepersdebat bij PSG geopend: 'Dit kan serieuze consequenties hebben'
10.30RB Leipzig ontslaat Marsch en verwacht 'binnenkort' opvolger te presenteren
10.28'Erik ten Hag topkandidaat voor RB Leipzig'
10.26RB Leipzig zet trainer Jesse Marsch per direct op straat
10.25Mourinho weigert vragen media te beantwoorden: 'Excuses aan de mensen thuis'
10.18Ziyech over terugkeer bij Ajax: ‘Als het aan mij ligt, gaat dat zeker gebeuren’
10.18Voetbal Kort | RB Leipzig ontslaat Jesse Marsch: Brobbey krijgt nieuwe trainer
10.17Ajax en PSV opgepast: RB Leipzig ontslaat hoofdcoach Marsch
10.16Dreigende taal Leipzig blijkt niet voor niets: trainer na half jaar ontslagen
09.56Wijnaldum 'lichtpuntje' bij Paris Saint-Germain, Messi krijgt een 3
09.54Spaanse media uiten zorgen: 'Memphis, we hebben een probleem'
09.45Schmidt verdedigt Drommel: 'Die statistiek is niet 100 procent betrouwbaar'
09.40Lat moet omhoog bij Sinisterra: Arne Slot wil nóg meer zien van Colombiaan
Resultaten x
binnenland

Dikke ELF Voetbal Familiespecial is uit: de Timbers, Noa Lang, familie Sneijder, Reijnders en Goudmijn, de broers Seedorf en meer

De dagen worden korter, de buitenactiviteiten worden minder en minder en de feestmaand december nadert. De maand die traditioneel in het teken staat van familie. Voor ELF Voetbal een mooie aanleiding voor een extra dikke editie over dit thema. Vanaf vandaag is de Familiespecial verkrijgbaar. We gingen onder andere op bezoek bij de familie Reijnders, de familie Goudmijn, de broers van Clarence Seedorf, interviewden de kleinzoon van Johan Cruijff, Quinten Timber over tweelingbroer Jurriën, liepen een dagje mee met FC Sneijder, spraken de vader van Noa Lang en nog veel meer!

05-11-2021 10:00 door Sander Berends

In de Familiespecial van ELF Voetbal, die via deze link online handig en snel is te bestellen, nog veel meer leuke verhalen. Zo maakten we een overzicht van vijf unieke voetbalfamilies die al drie generaties succesvol zijn in de voetbalwereld, stelden we de bijzondere familiestamboom van de Maldini's samen, maakten we een overzicht van de (klein)zonen van regeringsleiders, tekenden de anekdotes op van familie Van Kemenade bij PSV, stelde een lijst samen van voetballers met broers, zussen of overige familieleden die uitblinken in andere sporten, tekenden het tragische levensverhaal van oud-Ajacied Abubakari Yakubu op door gesprekken met zijn voormalig pleeggezin en namen een interview af met de tweeling Jari en Luc de Koning. Niet alleen aan de weg timmerend als assistent-scheidsrechter. Tevens te boeken als DJ Twinz. Ze draaiden reeds op menig festival en feest en in diverse clubs in het land.

Noa Lang

Op Rotterdam Centraal hield de NS de deuren gesloten. Feyenoord had zojuist verloren en enkele zogenaamde fans botvierden hun frustraties op een trein met uitgerekend een Ajax-talent uit Rotterdam aan boord. Het is een van de vele obstakels die Noa Lang moest overwinnen in zijn carrière. Obstakels die hem vormden. Wij spraken Lang zelf én zijn vader Jeffrey over de route die de excentrieke aanvaller aflegde naar Oranje. "Het zou toch saai zijn als iedereen hetzelfde is?"

Familie Goudmijn

Vader Kenneth Goudmijn (50) stond te boek als het prototype buitenspeler. Versnellen, mannetje passeren. Zoon Kenzo (19) is een middenvelder met veel voetbalintelligentie. In februari stonden beiden op het veld bij AZ. Senior als assistent-trainer, junior als speler. Door Kenzo’s tijdelijke overgang naar Sparta Rotterdam zijn ze dit seizoen voor het eerst elkaars tegenstander. "De dagen vooraf zal ik eens gaan vissen naar hun opstelling, haha."

Timbers

Nog altijd delen ze een slaapkamer in hun ouderlijk huis in Utrecht. Jurriëns bed in de ene hoek, dat van Quinten in de andere. Voor het eerst in hun leven scheiden hun wegen na het ontwaken. Vertrekt Jurriën in de richting van Ajax of Oranje; zijn tien minuten oudere broer speelt voor FC Utrecht en Jong Oranje. Wij legden Quinten Timber twintig stellingen voor over zijn broer: één voor ieder jaar dat ze samen deelden. "Met Risk is het bij ons thuis echt oorlog."

Familie Sneijder

Als het opstellingenformulier in de Wesley Sneijder Businessunit van Sportpark Wesley Sneijder wordt uitgedeeld, prijkt daarop vier keer dezelfde achternaam. Op de bank van DHSC Wesley Sneijder (37) en Jeffrey Sneijder (39) als assistent-trainers. Rodney Sneijder (30) staat in de basis met rugnummer acht en draagt de aanvoerdersband. Jessey Sneijder (15) start als wissel met rugnummer 34. Wij liepen een middagje mee bij FC Sneijder. "Wesley vindt het belangrijk dat iedereen pico bello erbij loopt."

Broers Seedorf

Clarence Seedorf (45) kan terugkijken op een glansrijke voetbalcarrière. Voor zijn jongere broers Jürgen (41) en Chedric (38) lonkte eenzelfde toekomst. Het liep anders. Waar Jürgen na zijn gedwongen afscheid als voetballer (‘bij medische testen werd een hartspierziekte geconstateerd’) een nummer één hit scoorde op Hawaï ('op Spotify heb ik 41 duizend streams per maand'), hield Chedric zijn voetballoze periode slechts drie maanden vol.

Drie generaties

Sleutelmaker, boer en begrafenisondernemer: sommige beroepen lenen zich ervoor om met het genenpakket te worden doorgegeven aan nieuwe generaties familieleden. Ook het vak van profvoetballer blijkt daarvoor geschikt. Door de jaren heen hebben meerdere grootvaders gezien hoe hun zoon én kleinzoon in hun voetsporen traden als profvoetballer. Wij maakten een selectie van voetbalfamilies die al drie generaties meegaan. De een bleek iets succesvoller dan de ander.

Familie Reijnders

Ze merkten de omslag in de beginfase van het vorige seizoen. Tijjani (23) en Eliano (21) Reijnders gingen niet langer door het leven als ‘de zonen van oud-profvoetballer Martin Reijnders’. De rollen draaiden om en Martin (49) werd de ‘vader van de profvoetballers Tijjani en Eliano’. Tevens hun zaakwaarnemer en analist. Al hun wedstrijden bij AZ en PEC Zwolle worden stevig geëvalueerd. "Eliano heeft de killersmentaliteit van zijn moeder."

Abubakari Yakubu

Begin deze eeuw zette Abubakari Yakubu zevenmijlsstappen naar de Europese top, maar even snel ging zijn ontwikkeling ook weer richting dal. Typerend voor de ex-Ajacied die altijd een beetje kind bleef en in 2017 overleed. Na zijn dood bleef zijn gastgezin uit Amsterdam zitten met vragen. Vier jaar na Yakubu’s dood geeft een film over zijn leven hen antwoorden. "Hij heeft even aan de top gestaan, maar uiteindelijk is het helaas geen mooi verhaal geworden."

En verder:

Jesjua Angoy Cruijff, kleinzoon van
Tweelingbroers Jari en Luc de Koning
Stamboom van de familie Maldini
Uitblinkers in andere sporten
PSV-familie Van Kemenade
(Klein)zonen van regeringsleiders

De extra dikke Familiespecial van ELF Voetbal is bij de abonnees op de deurmat gevallen en vanaf nu verkrijgbaar via de bekende boekwinkels en supermarkten. Online is de editie ook gemakkelijk en handig via deze link te bestellen. Een abonnement nemen is helemaal gemakkelijk. Dan wordt elke editie automatisch thuis bezorgd. Afsluiten is via deze link zo gebeurd. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit!
Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Peter Hoekstra, Kap- en draaispecialist uit het noorden
transfergeruchten Laatste: 'FC Twente versterkt zich met Griek Limnios'
avonturiers Laatste: Interview Danny van Bakel: "Ik ben gescout toen ik half dronken op het veld stond"
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <