Laatste nieuws
18.11‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’
18.07PSV is bijna de beste van Nederland: zeven redenen achter het succes
18.02Veerman populair: PSV arriveert in Heerenveen voor officieus kampioensduel
18.00VI Live: Heerenveen moet Sahraoui missen tegen PSV
18.00Pak 4x je inzet als Uitblinker Timber op doel schiet bij Feyenoord-Go Ahead!
17.56'Ik hoop dat Oosting mijn trainer blijft, hij heeft mij betere speler gemaakt'
17.56Het Parool: Michael van Praag gaat spoedig vertrekken bij Ajax
17.55'Napoli heeft opvolger Osimhen op het oog, Bayern wil Tah'
17.53Supportersvereniging Ajax verheugd door Kroes-nieuws: 'Niemand is groter dan de club'
17.40Bosz kiest voor Mauro als vervanger Dest, PSV-target Sahraoui niet fit
17.38Eindelijk goed nieuws voor Vitesse: procedure kwijtschelding schulden toegewezen
17.35LIVE eredivisie | PSV start met Mauro Júnior als linksback op mogelijke kampioensavond
17.32Kroes gaat verder bij Ajax, niet als algemeen directeur maar als technisch directeur
17.30Praat mee op VP: PSV met Mauro en Tillman, Sahraoui wissel bij Heerenveen
17.30VI Live: kennen we na vanavond de kampioen?
17.29Hirving Lozano zit op de bank bij PSV; Maúro Júnior vervangt Dest
17.25'Knieval Van Praag komt te laat: rvc-voorzitter vertrekt spoedig bij Ajax'
17.25Hilarische beelden: zo werken commentatoren (nog even) op Goodison
17.25Hilarische beelden: zo werken commentatoren (nog even) op Goodison Park
17.23'Innovatieve' Ajax-directeur licht plannen toe: 'Eigenlijk ben ik heel ouderwets'
17.20Feyenoord in Schotse media gelinkt aan Macedonische doelpuntenmachine
17.15LIVE eredivisie | Vermoedelijke opstelling Feyenoord, Engelse journalist wacht Liverpool-target Slot op
17.08VZ Kort: Ambitieus Canada laat oog vallen op twee voormalig PL-trainers
17.04VZ Kort: Ambitieus Canada laat oog vallen op twee voormalig PL-trainers
17.02'Feyenoord troeft Manchester City af en heeft beet bij hoofd jeugdopleiding'
17.02VP-voetbalkantine: 'Met Kroes en Potter speelt Ajax volgend jaar weer om prijzen'
17.00Rots kijkt niet gek op van belangstelling voor zijn trainer
16.45Slot-gekte in Engeland: Sky Sports meldt zich bij spelersbus Feyenoord
16.44Update: Argentijnse legende Tévez verlaat ziekenhuis na vermeende hartproblemen
16.37El Ahmadi tipt Feyenoord over Slot-opvolger: 'Die kan in de absolute top werken'
16.37Bondsarts Goedhart laat Nederland opgelucht ademhalen: De Jong haalt het EK
16.32Babel gaat in op eventuele terugkeer bij Ajax: 'Die initiatieven zijn goed'
16.25'Milanese derby om Zirkzee, vertrek Allegri dure grap voor Juventus'
16.23Kroes krijgt complimenten van Ajax-icoon: 'Heeft hij altijd al laten blijken'
16.22Engelse media wachten Slot op bij Feyenoord-bus: coach komt met gortdroog antwoord
Resultaten x
binnenland

Dikke ELF Voetbal Familiespecial is uit: de Timbers, Noa Lang, familie Sneijder, Reijnders en Goudmijn, de broers Seedorf en meer

De dagen worden korter, de buitenactiviteiten worden minder en minder en de feestmaand december nadert. De maand die traditioneel in het teken staat van familie. Voor ELF Voetbal een mooie aanleiding voor een extra dikke editie over dit thema. Vanaf vandaag is de Familiespecial verkrijgbaar. We gingen onder andere op bezoek bij de familie Reijnders, de familie Goudmijn, de broers van Clarence Seedorf, interviewden de kleinzoon van Johan Cruijff, Quinten Timber over tweelingbroer Jurriën, liepen een dagje mee met FC Sneijder, spraken de vader van Noa Lang en nog veel meer!

05-11-2021 10:00 door Sander Berends

In de Familiespecial van ELF Voetbal, die via deze link online handig en snel is te bestellen, nog veel meer leuke verhalen. Zo maakten we een overzicht van vijf unieke voetbalfamilies die al drie generaties succesvol zijn in de voetbalwereld, stelden we de bijzondere familiestamboom van de Maldini's samen, maakten we een overzicht van de (klein)zonen van regeringsleiders, tekenden de anekdotes op van familie Van Kemenade bij PSV, stelde een lijst samen van voetballers met broers, zussen of overige familieleden die uitblinken in andere sporten, tekenden het tragische levensverhaal van oud-Ajacied Abubakari Yakubu op door gesprekken met zijn voormalig pleeggezin en namen een interview af met de tweeling Jari en Luc de Koning. Niet alleen aan de weg timmerend als assistent-scheidsrechter. Tevens te boeken als DJ Twinz. Ze draaiden reeds op menig festival en feest en in diverse clubs in het land.

Noa Lang

Op Rotterdam Centraal hield de NS de deuren gesloten. Feyenoord had zojuist verloren en enkele zogenaamde fans botvierden hun frustraties op een trein met uitgerekend een Ajax-talent uit Rotterdam aan boord. Het is een van de vele obstakels die Noa Lang moest overwinnen in zijn carrière. Obstakels die hem vormden. Wij spraken Lang zelf én zijn vader Jeffrey over de route die de excentrieke aanvaller aflegde naar Oranje. "Het zou toch saai zijn als iedereen hetzelfde is?"

Familie Goudmijn

Vader Kenneth Goudmijn (50) stond te boek als het prototype buitenspeler. Versnellen, mannetje passeren. Zoon Kenzo (19) is een middenvelder met veel voetbalintelligentie. In februari stonden beiden op het veld bij AZ. Senior als assistent-trainer, junior als speler. Door Kenzo’s tijdelijke overgang naar Sparta Rotterdam zijn ze dit seizoen voor het eerst elkaars tegenstander. "De dagen vooraf zal ik eens gaan vissen naar hun opstelling, haha."

Timbers

Nog altijd delen ze een slaapkamer in hun ouderlijk huis in Utrecht. Jurriëns bed in de ene hoek, dat van Quinten in de andere. Voor het eerst in hun leven scheiden hun wegen na het ontwaken. Vertrekt Jurriën in de richting van Ajax of Oranje; zijn tien minuten oudere broer speelt voor FC Utrecht en Jong Oranje. Wij legden Quinten Timber twintig stellingen voor over zijn broer: één voor ieder jaar dat ze samen deelden. "Met Risk is het bij ons thuis echt oorlog."

Familie Sneijder

Als het opstellingenformulier in de Wesley Sneijder Businessunit van Sportpark Wesley Sneijder wordt uitgedeeld, prijkt daarop vier keer dezelfde achternaam. Op de bank van DHSC Wesley Sneijder (37) en Jeffrey Sneijder (39) als assistent-trainers. Rodney Sneijder (30) staat in de basis met rugnummer acht en draagt de aanvoerdersband. Jessey Sneijder (15) start als wissel met rugnummer 34. Wij liepen een middagje mee bij FC Sneijder. "Wesley vindt het belangrijk dat iedereen pico bello erbij loopt."

Broers Seedorf

Clarence Seedorf (45) kan terugkijken op een glansrijke voetbalcarrière. Voor zijn jongere broers Jürgen (41) en Chedric (38) lonkte eenzelfde toekomst. Het liep anders. Waar Jürgen na zijn gedwongen afscheid als voetballer (‘bij medische testen werd een hartspierziekte geconstateerd’) een nummer één hit scoorde op Hawaï ('op Spotify heb ik 41 duizend streams per maand'), hield Chedric zijn voetballoze periode slechts drie maanden vol.

Drie generaties

Sleutelmaker, boer en begrafenisondernemer: sommige beroepen lenen zich ervoor om met het genenpakket te worden doorgegeven aan nieuwe generaties familieleden. Ook het vak van profvoetballer blijkt daarvoor geschikt. Door de jaren heen hebben meerdere grootvaders gezien hoe hun zoon én kleinzoon in hun voetsporen traden als profvoetballer. Wij maakten een selectie van voetbalfamilies die al drie generaties meegaan. De een bleek iets succesvoller dan de ander.

Familie Reijnders

Ze merkten de omslag in de beginfase van het vorige seizoen. Tijjani (23) en Eliano (21) Reijnders gingen niet langer door het leven als ‘de zonen van oud-profvoetballer Martin Reijnders’. De rollen draaiden om en Martin (49) werd de ‘vader van de profvoetballers Tijjani en Eliano’. Tevens hun zaakwaarnemer en analist. Al hun wedstrijden bij AZ en PEC Zwolle worden stevig geëvalueerd. "Eliano heeft de killersmentaliteit van zijn moeder."

Abubakari Yakubu

Begin deze eeuw zette Abubakari Yakubu zevenmijlsstappen naar de Europese top, maar even snel ging zijn ontwikkeling ook weer richting dal. Typerend voor de ex-Ajacied die altijd een beetje kind bleef en in 2017 overleed. Na zijn dood bleef zijn gastgezin uit Amsterdam zitten met vragen. Vier jaar na Yakubu’s dood geeft een film over zijn leven hen antwoorden. "Hij heeft even aan de top gestaan, maar uiteindelijk is het helaas geen mooi verhaal geworden."

En verder:

Jesjua Angoy Cruijff, kleinzoon van
Tweelingbroers Jari en Luc de Koning
Stamboom van de familie Maldini
Uitblinkers in andere sporten
PSV-familie Van Kemenade
(Klein)zonen van regeringsleiders

De extra dikke Familiespecial van ELF Voetbal is bij de abonnees op de deurmat gevallen en vanaf nu verkrijgbaar via de bekende boekwinkels en supermarkten. Online is de editie ook gemakkelijk en handig via deze link te bestellen. Een abonnement nemen is helemaal gemakkelijk. Dan wordt elke editie automatisch thuis bezorgd. Afsluiten is via deze link zo gebeurd. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <