Laatste nieuws
14.55Van Wonderen laat zich inspireren door Mancini: 'An Eagle Till I Die'
14.55Transfervrije Jürgen Locadia staat mogelijk voor terugkeer in Eredivisie
14.50België rekent tegen Oranje op finalisten Courtois en Hazard
14.50Mourinho ziet 'groot voordeel' voor Feyenoord tegen AS Roma
14.44Van colablikje via auto-antenne tot champagnefles: dit zijn de meest absurde sportblessures
14.35SC Heerenveen legt de druk in Alkmaar: 'AZ heeft zoveel kwaliteit'
14.30Ajax scoorde erop los, maar PSV had meeste doelpuntenmakers
14.28NEC denkt aan Locadia
14.25'Gentleman' Van Wonderen dankt Go Ahead: 'Ongelofelijk, onvergetelijk'
14.21Donkere wolken boven Heracles: play-offs blijken dodelijk voor eredivisieclubs
14.20Mourinho: "Dat is geen klein voordeel, maar een groot voordeel voor Feyenoord"
14.17Getouwtrek voorbij: mannen en vrouwen binnen Team USA verdienen evenveel
14.15De Gelderlander: NEC informeert bij transfervrije ex-PSV'er Locadia
14.10Keert Locadia terug naar de Eredivisie? 'NEC gooit lijntje uit'
14.05Openda grote verrassing bij Belgische selectie; debuut tegen Oranje lonkt
14.00Openda kan tegen Nederlands elftal debuut maken voor Rode Duivels
13.57Feyenoord zal straks geen geheimen hebben voor José Mourinho: ‘Hij heeft iets magisch’
13.57Charmant of meedogenloos: voor José Mourinho telt ook tegen Feyenoord alleen de winst
13.46Voormalig publiekslieveling Everton kritisch: 'Probleem Heracles ligt op het veld'
13.45Mourinho wijst op 'groot voordeel' voor Feyenoord richting 'belangrijkste finale'
13.45Swart had Overmars graag teruggezien bij Ajax: ''Het is jammer''
13.35Feyenoord-opponent Karsdorp verrast door Van Gaal: 'Je geeft nooit op'
13.34Gezondheidsproblemen achtervolgen Cambuur; keeper stopt door hartproblemen
13.32'Man City dendert door en trekt na Haaland 40 miljoen uit voor Spaanse back'
13.32Feyenoord reist met 26 spelers af naar Lagos; ook Bijlow mee
13.25Karsdorp tot eigen verrassing in voorselectie Oranje: 'Het was helemaal klaar'
13.23Justin Bijlow met Feyenoord mee naar Portugal
13.22Feyenoord mét Bijlow naar Portugal, ook Malacia van de partij
13.19Spinazzola over 'zware tijd' richting Feyenoord: 'Tirana zat altijd in mijn hoofd'
13.03Feyenoord met selectie van 26 spelers op trainingskamp, Justin Bijlow ook weer bij groep
Resultaten x
binnenland

Dikke ELF Voetbal Familiespecial is uit: de Timbers, Noa Lang, familie Sneijder, Reijnders en Goudmijn, de broers Seedorf en meer

De dagen worden korter, de buitenactiviteiten worden minder en minder en de feestmaand december nadert. De maand die traditioneel in het teken staat van familie. Voor ELF Voetbal een mooie aanleiding voor een extra dikke editie over dit thema. Vanaf vandaag is de Familiespecial verkrijgbaar. We gingen onder andere op bezoek bij de familie Reijnders, de familie Goudmijn, de broers van Clarence Seedorf, interviewden de kleinzoon van Johan Cruijff, Quinten Timber over tweelingbroer Jurriën, liepen een dagje mee met FC Sneijder, spraken de vader van Noa Lang en nog veel meer!

05-11-2021 10:00 door Sander Berends

In de Familiespecial van ELF Voetbal, die via deze link online handig en snel is te bestellen, nog veel meer leuke verhalen. Zo maakten we een overzicht van vijf unieke voetbalfamilies die al drie generaties succesvol zijn in de voetbalwereld, stelden we de bijzondere familiestamboom van de Maldini's samen, maakten we een overzicht van de (klein)zonen van regeringsleiders, tekenden de anekdotes op van familie Van Kemenade bij PSV, stelde een lijst samen van voetballers met broers, zussen of overige familieleden die uitblinken in andere sporten, tekenden het tragische levensverhaal van oud-Ajacied Abubakari Yakubu op door gesprekken met zijn voormalig pleeggezin en namen een interview af met de tweeling Jari en Luc de Koning. Niet alleen aan de weg timmerend als assistent-scheidsrechter. Tevens te boeken als DJ Twinz. Ze draaiden reeds op menig festival en feest en in diverse clubs in het land.

Noa Lang

Op Rotterdam Centraal hield de NS de deuren gesloten. Feyenoord had zojuist verloren en enkele zogenaamde fans botvierden hun frustraties op een trein met uitgerekend een Ajax-talent uit Rotterdam aan boord. Het is een van de vele obstakels die Noa Lang moest overwinnen in zijn carrière. Obstakels die hem vormden. Wij spraken Lang zelf én zijn vader Jeffrey over de route die de excentrieke aanvaller aflegde naar Oranje. "Het zou toch saai zijn als iedereen hetzelfde is?"

Familie Goudmijn

Vader Kenneth Goudmijn (50) stond te boek als het prototype buitenspeler. Versnellen, mannetje passeren. Zoon Kenzo (19) is een middenvelder met veel voetbalintelligentie. In februari stonden beiden op het veld bij AZ. Senior als assistent-trainer, junior als speler. Door Kenzo’s tijdelijke overgang naar Sparta Rotterdam zijn ze dit seizoen voor het eerst elkaars tegenstander. "De dagen vooraf zal ik eens gaan vissen naar hun opstelling, haha."

Timbers

Nog altijd delen ze een slaapkamer in hun ouderlijk huis in Utrecht. Jurriëns bed in de ene hoek, dat van Quinten in de andere. Voor het eerst in hun leven scheiden hun wegen na het ontwaken. Vertrekt Jurriën in de richting van Ajax of Oranje; zijn tien minuten oudere broer speelt voor FC Utrecht en Jong Oranje. Wij legden Quinten Timber twintig stellingen voor over zijn broer: één voor ieder jaar dat ze samen deelden. "Met Risk is het bij ons thuis echt oorlog."

Familie Sneijder

Als het opstellingenformulier in de Wesley Sneijder Businessunit van Sportpark Wesley Sneijder wordt uitgedeeld, prijkt daarop vier keer dezelfde achternaam. Op de bank van DHSC Wesley Sneijder (37) en Jeffrey Sneijder (39) als assistent-trainers. Rodney Sneijder (30) staat in de basis met rugnummer acht en draagt de aanvoerdersband. Jessey Sneijder (15) start als wissel met rugnummer 34. Wij liepen een middagje mee bij FC Sneijder. "Wesley vindt het belangrijk dat iedereen pico bello erbij loopt."

Broers Seedorf

Clarence Seedorf (45) kan terugkijken op een glansrijke voetbalcarrière. Voor zijn jongere broers Jürgen (41) en Chedric (38) lonkte eenzelfde toekomst. Het liep anders. Waar Jürgen na zijn gedwongen afscheid als voetballer (‘bij medische testen werd een hartspierziekte geconstateerd’) een nummer één hit scoorde op Hawaï ('op Spotify heb ik 41 duizend streams per maand'), hield Chedric zijn voetballoze periode slechts drie maanden vol.

Drie generaties

Sleutelmaker, boer en begrafenisondernemer: sommige beroepen lenen zich ervoor om met het genenpakket te worden doorgegeven aan nieuwe generaties familieleden. Ook het vak van profvoetballer blijkt daarvoor geschikt. Door de jaren heen hebben meerdere grootvaders gezien hoe hun zoon én kleinzoon in hun voetsporen traden als profvoetballer. Wij maakten een selectie van voetbalfamilies die al drie generaties meegaan. De een bleek iets succesvoller dan de ander.

Familie Reijnders

Ze merkten de omslag in de beginfase van het vorige seizoen. Tijjani (23) en Eliano (21) Reijnders gingen niet langer door het leven als ‘de zonen van oud-profvoetballer Martin Reijnders’. De rollen draaiden om en Martin (49) werd de ‘vader van de profvoetballers Tijjani en Eliano’. Tevens hun zaakwaarnemer en analist. Al hun wedstrijden bij AZ en PEC Zwolle worden stevig geëvalueerd. "Eliano heeft de killersmentaliteit van zijn moeder."

Abubakari Yakubu

Begin deze eeuw zette Abubakari Yakubu zevenmijlsstappen naar de Europese top, maar even snel ging zijn ontwikkeling ook weer richting dal. Typerend voor de ex-Ajacied die altijd een beetje kind bleef en in 2017 overleed. Na zijn dood bleef zijn gastgezin uit Amsterdam zitten met vragen. Vier jaar na Yakubu’s dood geeft een film over zijn leven hen antwoorden. "Hij heeft even aan de top gestaan, maar uiteindelijk is het helaas geen mooi verhaal geworden."

En verder:

Jesjua Angoy Cruijff, kleinzoon van
Tweelingbroers Jari en Luc de Koning
Stamboom van de familie Maldini
Uitblinkers in andere sporten
PSV-familie Van Kemenade
(Klein)zonen van regeringsleiders

De extra dikke Familiespecial van ELF Voetbal is bij de abonnees op de deurmat gevallen en vanaf nu verkrijgbaar via de bekende boekwinkels en supermarkten. Online is de editie ook gemakkelijk en handig via deze link te bestellen. Een abonnement nemen is helemaal gemakkelijk. Dan wordt elke editie automatisch thuis bezorgd. Afsluiten is via deze link zo gebeurd. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit!
Aanmelden
transfergeruchten Laatste: 'Ajax in de markt voor Duitse jeugdinternational'
superelf Laatste: Superelf Tijani Babangida, Nigeriaanse snelheidsduivel
avonturiers Laatste: Interview Danny van Bakel: "Ik ben gescout toen ik half dronken op het veld stond"
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <