Laatste nieuws
12.56Atlético protesteert tegen straf voor racistische uitingen
12.55Benefietduel met Ajax zorgt voor record Liverpool: 'Dat maakt het nog specialer'
12.29Arsenal wil voorhoede versterken en denkt aan verkopen van man van 50 miljoen
12.28'Hartman sprak voor blessure met Engelse grootmacht over zomertransfer'
12.18'Atlético wil vernieuwen en Oblak inruilen: Sloveen hoopt op Premier League'
12.17VZ Kort: Ajax en Liverpool halen recordbedrag op met benefietwedstrijd
12.13Reijners stopt na dit seizoen als hoofdtrainer bij vrouwen Fortuna
12.06Italiaanse wens: vier legendarische nummers 10 mee op EK-voorbereiding
12.05PSV, precies een halve eeuw topclub: ‘We hebben een aardig fundament liggen nu’
12.03Onduidelijkheid bij Beerschot: ‘Kuyt vertrekt mogelijk bij kampioen'
12.00LIVE Champions League | Nederlanders met Borussia Dortmund in halve finale tegen PSG
11.55Onbegrip over Van Persie-suggestie van Van der Vaart: 'Echt onwerkelijk'
11.55Hendriks duidelijk over afwezigheid Vahle: 'Ze is niet gecanceld'
11.55Opvallend moment in CL-kraker: wat fluisterde Bellingham in het oor van collega-international Kane?
11.53Benefietwedstrijd tussen Liverpool en Ajax levert recordbedrag op
11.50Sterkhouder Manchester United twijfelt openlijk over langer verblijf bij de club
11.47LIVE topamateurs: kijk zaterdag exclusief op deze site naar de kraker Volendam - Genemuiden
11.35'Arsenal bereid om afscheid te nemen van Gabriel Jesus'
11.35Vitesse en Van den Brom starten crowdfunding: 'Deze club mag niet verdwijnen'
11.33‘Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper’
11.30Spee weerlegt kritiek op KNVB: 'Van achterkamertjes is geen sprake'
11.25Bosz krijgt steun van oud-pupil: 'Kan nu lange neus halen naar alle criticasters'
11.13VoetbalPrimeur bereikt in totaal 130.000 volgers op WhatsApp Kanalen
11.10'Arsenal speelt te voorzichtig, dan win je geen prijzen'
11.07Indrukwekkende statistiek onderstreept Champions League-vorm Vinícius
11.05Dick Schreuder? Graham Potter? Feyenoord-directeur gaat in zoektocht naar nieuwe coach gewaagde keuze niet uit de weg
11.00Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
11.00VP-voetbalkantine: 'Geliefde Pusic is betere keuze voor Feyenoord dan Schreuder'
10.54Jans onthult toenaderingspoging van topclub: 'Was Ajax of Feyenoord, één van twee'
10.54Bondsvoorzitter KNVB uit frustratie: ‘Van achterkamertjes is geen sprake’
10.40Opvallend eerlijke Tuchel en Van Basten kraken Bayern-dissonant: 'Fataal'
10.25"Bayern liet het beste van zichzelf zien en wij deden dat niet"
10.23Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot
10.20Jans één keer benaderd door topclub: 'Nu hoeft er niemand te bellen'
10.20Jans één keer benaderd door topclub: 'Voel me geen toptrainer'
Resultaten x
binnenland

Dit is de vermoedelijke opstelling van het Nederlands Elftal in Montenegro

Het Nederlands Elftal speelt zaterdag de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro en de grote vraag is welke namen Louis van Gaal het vertrouwen gaat geven. Vooral in de aanval wordt het interessant om te zien welke keuzes de ervaren bondscoach gaat maken.

13-11-2021 15:58 door Krist Stoelwinder

Justin Bijlow

Het is even geleden, maar Jasper Cillessen is eindelijk weer terug in de selectie van het Nederlands Elftal. Het is echter maar de vraag of de keeper van Valencia ook speeltijd gaat krijgen, want hij heeft een goede opvolger gekregen. De talentvolle Justin Bijlow kreeg een kans en die pakte hij met beide handen. Tegen Noorwegen, Turkije, Montenegro en Letland had hij een aantal belangrijke reddingen verricht en dus is de kans klein dat Louis van Gaal hem gaat passeren.

Denzel Dumfries

Normaliter kunnen we de rechtsbackpositie ook al wel met zekerheid opschrijven. Want sinds de komst van Ronald Koeman kreeg Denzel Dumfries een kans en die greep hij met beide handen. Na een geweldig EK maakte hij van PSV een toptransfer naar Internazionale. Toch zit daarin ook het addertje onder het gras, want hij krijgt bij de kampioen van Italië vrij weinig speeltijd. Dat is iets waar Louis van Gaal niet blij van wordt, want dat is één van de belangrijkste regels van de ervaren oefenmeester.

Stefan de Vrij

Bij Internazionale is Dumfries een medespeler van een andere Nederlander, namelijk Stefan de Vrij. De voormalig verdediger van Feyenoord kreeg onder Koeman en Frank de Boer weinig speeltijd, want Matthijs de Ligt kreeg jarenlang de voorkeur. Het supertalent is echter lang niet altijd basisspeler bij Juventus en daarmee voldoet hij dus niet aan één van de belangrijkste eisen van Van Gaal. De Vrij speelt tot nu toe ook erg goed bij het Nederlands Elftal, dus hij zal blijven staan.

Virgil van DIjk

Zijn partner in de verdediging is met Virgil van Dijk de aanvoerder van het Nederlands Elftal. Eén van de beste verdedigers van de wereld miste het afgelopen EK door een zware blessure, maar is inmiddels alweer maanden fit. Bij Liverpool laat Van Dijk zien dat hij nog altijd een fantastische verdediger is. Bij Oranje is hij ook de absolute leider van het elftal, die dus ook tegen Montenegro zeker is van zijn plek.

Daley Blind

Veel voetballiefhebbers vinden als sinds het debuut van Daley Blind in 2013 al dat hij niet goed genoeg is voor het Nederlands Elftal, maar acht jaar later is hij nog altijd een basisspeler. Hij heeft inmiddels al 86 interlands gespeeld en we kunnen dus wel stellen dat Blind één van de sterkhouders is van de ploeg. Toch dienen zich met Owen Wijndal en nu vooral Tyrell Malacia prima linksbacks aan en laatstgenoemde zou Blind op termijn zomaar kunnen vervangen.

Frenkie de Jong

Naast Virgil van Dijk heeft Van Gaal met Frenkie de Jong nog een absolute wereldtopper in de gelederen. De creatieve middenvelder heeft er wel een turbulente periode opzitten bij FC Barcelona. Nadat Lionel Messi deze zomer was vertrokken, werden de prestaties veel minder en uiteindelijk werd Ronald Koeman ontslagen. De Jong is nog altijd basisspeler bij de noodlijdende topclub, maar verkeert niet in geweldige vorm.

Davy Klaassen

We kunnen met vrij veel zekerheid zeggen dat Davy Klaassen blij is met Van Gaal. Onder Koeman werd hij helemaal niet geselecteerd en De Boer liet hem op het belangrijkste moment vallen. Op het EK speelde de blonde middenvelder van Ajax immers geen minuut. Sinds de komst van Van Gaal is Klaassen basisspeler en dat betaalt hij terug met doelpunten en assists. Er is echter één nadeel: Klaassen is geen vaste basisspeler meer bij zijn club. 

Georginio Wijnaldum

Dat is Georginio Wijnaldum ook niet bij PSG, maar toch zal hij zich geen zorgen maken over zijn plek in het Nederlands Elftal. Op het afgelopen EK was Wijnaldum nog aanvoerder en de middenvelder die donderdag zijn 31-jarige verjaardag vierde, is nog altijd van grote waarde. In de thuiswedstrijd tegen Montenegro wist hij ook te scoren en dat wist hij in 83 interlands al 26 keer te doen. Weet hij zaterdagavond opnieuw het doel te vinden?

Donyell Malen

De meest interessante linie van het Nederlands Elftal is zaterdag de aanval, want daar mist Van Gaal met Steven Berghuis en Cody Gakpo twee basisspelers. De rechtsbuitenpositie is een moeilijke voor de bondscoach, want hij vindt eigenlijk alleen Berghuis echt een rechtsbuiten. Later gaf hij aan dat ook Donyell Malen en Noa Lang er kunnen spelen, dus de vraag is nu op wie de keuze gaat vallen. Wij verwachten dat hij voor de iets ervanere Malen gaat kiezen. 

Memphis Depay

De grote man bij het Nederlands Elftal is deze kwalificatie Memphis Depay. De aanvaller van FC Barcelona wist in de groep tot dusver al negen doelpunten te maken en gaf ook al drie assists. Memphis is hard op weg om de meest succesvolle spits aller tijden van het Nederlands Elftal te worden. Hij staat al op 35 treffers en staat nu gedeeld zesde op de lijst. Als hij deze periode twee doelpunten weet te maken, evenaart hij Arjen Robben en Dennis Bergkamp én schiet hij de topvier binnen.

Arnaut Danjuma

We sluiten de opstelling van Oranje af met de man die misschien wel het meest in vorm is van de hele selectie. Arnaut Danjuma maakte deze zomer de overstap van Bournemouth naar Villarreal en is geweldig begonnen in Spanje. Hij scoort veel, zowel in de LaLiga als in de Champions League. In de vorige interland met Gibraltar betrad Danjuma als invaller het veld en daarin wist hij meteen te scoren. Hij lijkt daarom een streepje voor te hebben op concurrent Noa Lang. 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <