Laatste nieuws
12.40Spaan pleit voor langer verblijf van veelbesproken en bekritiseerde Ajacied
12.40Camera's van ESPN vangen één woord op van Arne Slot in minuut 69
12.39Driessen oordeelt over Slot-geruchten: 'Dan is mauwen niet op zijn plaats'
12.35De beelden: Ajax ontsnapt aan tweede rode kaart, gebarende Gaaei mag blijven staan
12.30Het Liverpool van Slot: Klopp-opvolger erft topselectie, maar impulsen gewenst
12.18Unieke beslissing in Zweden: clubs blokkeren invoering VAR
12.10Kroes reageert voor het eerst op onderhandelingen Ajax en Potter: 'Moet blijken'
12.05Swart kan rekenen op Eindhovens belletje: 'Deden we ook toen Ajax laatste stond'
12.00LIVE Keuken Kampioen Divisie | Willem II kan zich in kraker tegen FC Groningen verzekeren van promotie
12.00Promotie op het spel voor Willem II tegen Groningen: zo worden de kansen ingeschat
11.57Rashford is online beledigingen zat: 'Genoeg is genoeg'
11.49‘Galatasaray wil zich versterken en is van plan om toe te slaan bij Man United’
11.45Slot is overtuigd dat hij manager van Liverpool wordt en benoemt waarom
11.42PSV op recordjacht: de landstitel is officieus binnen, maar dit staat er ook nog op het spel in Eindhoven
11.40De Bruyne zorgt voor enorme verbazing in Engeland: 'Niet verwacht van hem'
11.31Hake baalt van VAR: 'Onbegrijpelijk dat dat niet teruggedraaid wordt'
11.20Hedwiges Maduro op weg terug naar Almere City: Ajax-assistent moet Alex Pastoor opvolgen
11.17Veerman en co. kregen 'échte klap' te verwerken: 'Stond er precies achter...'
11.15Van Gaal helpt Ajax-duo bij lastige keuzes: 'Geeft gevraagd en ongevraagd mening'
11.15Machtsvertoon PSV is wereldnieuws: 'Aanvallend vuurwerk, rivalen verwoest'
11.15Financiële situatie voetbalclubs niet florissant: 'Te veel focus op korte termijn'
11.12'AZ spot nieuwe linksback in Zweden: prijskaartje van twee tot drie miljoen euro'
11.10Speler-voorzitter Romário: 'Als de trainer me niet opstelt, gooi ik hem eruit'
11.02Maduro op weg terug naar Almere City, moet Pastoor opvolgen als hoofdtrainer
11.00VP-voetbalkantine: ‘Ajax moet stoppen met het wachten op Ten Hag’
10.50Van Beek weet het zeker: 'Dit PSV de beste ploeg waar we tegen gespeeld hebben'
10.48PSV passeert Ajax op ranglijst van tv-gelden Eredivisie en krijgt mooi bedrag
10.45Braziliaans voetbalicoon Marta bezig aan laatste maanden als international
10.30Kuijt legt uit waarom hij Slot en Liverpool een goede match vindt
10.12Dit zijn de mooiste beelden van het officieuze kampioenschap van PSV
10.09Lovende Vink benoemt gedrag PSV tijdens recordzege: 'Wordt niet geaccepteerd'
10.05'Oud-speler De Graafschap verdachte in 'megaproces' tegen plofkraakbende'
10.00Kuyt enthousiasmeert Engeland voor Slot: 'Laat spelers geloven wat hij gelooft'
09.53PSV excelleert, maar Feyenoord wint ook, Ajax struikelt: samenvattingen eredivisie
09.50Go Ahead kiest bijzonder moment voor bevestiging contractverlenging van clubicoon
Resultaten x
binnenland

ELF Voetbal 12 met Marcos Senesi, Phillip Cocu, Rick Karsdorp, familie Stekelenburg en het trio van Greuther Fürth

ELF Voetbal nummer 12 is uit! De laatste editie van dit kalenderjaar staat weer vol met prachtige verhalen. Interviews met Marcos Senesi, met Phillip Cocu en met oud-Ajax speler John O'Brien. We gingen op bezoek bij de familie Stekelenburg, zochten in Duitsland trainer Peter Hyballa op, bij Greuther Fürth de drie Nederlandse verdedigers, in Italië spraken we af met Rick Karsdorp en in Amsterdam met Sparta Rotterdam-doelman Benjamin van Leer bij diens bedrijf. Hij bezorgt maaltijden onder de naam Happy Taste. Daarnaast een interview met Ajax-kwelgeest Lucas Moura, met het kleurrijke SC Cambuur-talent Jhondly van der Meer en het tragische verhaal van Bart van Hintum bij wiens dochter Chloé leukemie is geconstateerd.

10-12-2021 10:00 door Sander Berends

Een verhaal met een dubbel gevoel. Gelukkig zijn bij de laatste beenmergpunctie geen leukemiecellen meer aangetroffen, maar het vijfjarige meisje ondergaat tot eind februari elke week een chemokuur. Dat verklaart ook de trieste constatering dat ze geen haren meer heeft. Gelukkig blijft Chloé vrolijk en is ze ook tijdens het interview enthousiast, opgewekt en vol energie. "We vertellen aan haar dat ze straks grotemensenhaar krijgt. Dat het net werkt zoals bij tanden", vertelt de linksback van FC Groningen in het artikel in ELF Voetbal nummer 12, dat via deze link ook handig en snel is te bestellen. Natuurlijk ontbreken de herkenbare rubrieken als talent en Superelf niet.

Marcos Senesi

Een slavink komt niet in de buurt bij een goede Argentijnse steak. Toch heeft Marcos Senesi als rasechte Argentijn genoeg redenen om van Nederland te houden. De rots in de branding van Feyenoord voelt zich thuis in Rotterdam. In bijna ieder interview spreekt hij over de warmte die hij voelt binnen de club en zegt hij dat Nederland hem goed gezind is. Maar hoe beleeft hij de Nederlandse cultuur? We legden Senesi een aantal stereotypen voor. "Nederlanders toveren eerst een agenda tevoorschijn."

Rick Karsdorp

In de dode hoek van Louis van Gaal ontwikkelde Rick Karsdorp zich bij AS Roma tot gewaardeerde basisspeler. Tot dusver mocht hij van José Mourinho in alle competitiewedstrijden vanaf de aftrap meedoen. Wij vlogen naar Rome en spraken de 26-jarige rechtsback over zijn leven in de Eeuwige Stad. Dat leven blijkt hem goed te bevallen. Zozeer zelfs dat het hem veranderde. "Voorheen hield ik wel van een drankje en uitgaan. Dat gebeurt nu niet meer."

Familie Stekelenburg

Een enkele keer realiseert Jan Stekelenburg (80) het zich. Het unieke gegeven dat zijn drie zoons allemaal in de voetsporen van de voormalig presentator en commentator van NOS Studio Sport zijn getreden en bekend zijn bij het voetbalpubliek. Oudste zoon Maarten (48) als voetbaltrainer en (assistent-)bondscoach, middelste zoon Jeroen (47) als Oranje-volger en verslaggever van de NOS en jongste zoon Milan van Dongen (33) als presentator en tevens reporter van ESPN. "We hebben geen anderen nodig om ons best te doen."

John O'Brien

Zijn ervaringen deden ons denken aan Jacob Lensky. Ook John O'Brien voelde zich soms niet thuis in de voetbalwereld. Prestatiedruk, belangenconflicten, individualisme: een kleedkamer in de Nederlandse voetbaltop is niet voor iedereen een prettige werkomgeving. O'Brien koos voor een studie psychologie en bestiert tegenwoordig een eigen praktijk in Boulder, Colorado. Daar leert de voormalige Ajacied andere sporters omgaan met hun gevoelens en gedachten. "Als je met te veel gevoelens en gedachten in je lijf rondloopt, kun je jezelf kwijtraken."

Greuther Fürth

Alleen nog een rechtsback. Dan kan Greuther Fürth met een volledig Nederlandse verdedigingslinie aantreden. Centrale verdedigers Justin Hoogma (23) en Nick Viergever (32) en linksback Jetro Willems (27) kozen afgelopen zomer om verschillende redenen voor de nieuwkomer in de Bundesliga. Voor de laatste twee betekende dat een hereniging. Wij reisden naar Beieren voor een bezoek aan de Duitse hekkensluiter. "Toen Nick belde zei ik direct: 'Kom lekker hierheen'."

Lucas Moura

De gemiddelde Ajax-fan kijkt liever naar hoe zijn fiets gestolen wordt dan naar een samenvatting van Ajax - Tottenham Hotspur van 8 mei 2019. De reden: Lucas Moura. De Braziliaanse kwelgeest blijkt zich bewust van hetgeen hij heeft aangericht en legt een spreekwoordelijke arm om de schouder van iedereen die Ajax liefheeft. "Ik weet dat de supporters van Ajax super trots waren op hun team. En terecht. Ajax is een fantastische club, ook vanwege de campagne die ze dat seizoen draaiden."

Phillip Cocu

Phillip Cocu hing het afgelopen jaar aan de oplader. Weekendjes weg, voetbalwedstrijdje bezoeken, een potje padel en golf hier en daar, en op zaterdagochtend bij jongste zoon Olivier langs het veld. Meestal als toeschouwer, soms als coach. De mini's van RPC moeten vrezen voor het vertrek van hun parttime coach, want Cocu staat open voor een nieuwe uitdaging. "De batterij is opgeladen. Ik ben er klaar voor."

Bart van Hintum

Sinds afgelopen zomer bivakkeert Bart van Hintum in een permanente staat van angst. In het ziekenhuis kreeg de linksback van FC Groningen samen met vrouw Michelle in een gesprek te horen dat bij dochter Chloé een vreselijke ziekte is geconstateerd. Het zette het leven van het gezin om zijn kop. Aan de woonkamertafel vertelt Van Hintum over het leven met een dochter met leukemie. Over de frequente bezoekjes aan 'de slaapdokter', medicatie mengen met Fristi en vastklampen aan hoop. "We hebben gezegd dat ze straks grotemensenhaar krijgt, net zoals bij tanden."

En verder:

Peter Hyballa, de kleurrijke Duitse trainer aan het woord
Benjamin van Leer, keeper én ondernemer in de voedselbranche
Jhondly van der Meer, adoptiekind is talent SC Cambuur en international van Haïti
Vunzig Voetbal: de grootste omkoopschandalen uit de historie
Superelf: Henny Meijer
Talent: Ringo Meerveld (Willem II)

ELF Voetbal nummer 12 is vanaf nu verkrijgbaar. De laatste editie van dit kalenderjaar valt bij de abonnees op de deurmat, is te koop in de bekende boekenzaken en andere winkels en online gemakkelijk en snel te bestellen. Dat kan via deze link. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement is helemaal handig. Elke editie automatisch in de brievenbus. Vind daarvoor hier de informatie. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <