Laatste nieuws
15.05Heracles hoopt op grote ommekeer, maar Fritz Korbach-effect krijg je niet zomaar
14.55België met De Bruyne, Courtois, Lukaku, Hazard én Openda tegen Oranje
14.55Van Wonderen laat zich inspireren door Mancini: 'An Eagle Till I Die'
14.55Transfervrije Jürgen Locadia staat mogelijk voor terugkeer in Eredivisie
14.50België rekent tegen Oranje op finalisten Courtois en Hazard
14.50Mourinho ziet 'groot voordeel' voor Feyenoord tegen AS Roma
14.44Van colablikje via auto-antenne tot champagnefles: dit zijn de meest absurde sportblessures
14.35SC Heerenveen legt de druk in Alkmaar: 'AZ heeft zoveel kwaliteit'
14.30Ajax scoorde erop los, maar PSV had meeste doelpuntenmakers
14.28NEC denkt aan Locadia
14.25'Gentleman' Van Wonderen dankt Go Ahead: 'Ongelofelijk, onvergetelijk'
14.21Donkere wolken boven Heracles: play-offs blijken dodelijk voor eredivisieclubs
14.20Mourinho: "Dat is geen klein voordeel, maar een groot voordeel voor Feyenoord"
14.17Getouwtrek voorbij: mannen en vrouwen binnen Team USA verdienen evenveel
14.15De Gelderlander: NEC informeert bij transfervrije ex-PSV'er Locadia
14.10Keert Locadia terug naar de Eredivisie? 'NEC gooit lijntje uit'
14.05Openda grote verrassing bij Belgische selectie; debuut tegen Oranje lonkt
14.00Openda kan tegen Nederlands elftal debuut maken voor Rode Duivels
13.57Feyenoord zal straks geen geheimen hebben voor José Mourinho: ‘Hij heeft iets magisch’
13.57Charmant of meedogenloos: voor José Mourinho telt ook tegen Feyenoord alleen de winst
13.46Voormalig publiekslieveling Everton kritisch: 'Probleem Heracles ligt op het veld'
13.45Mourinho wijst op 'groot voordeel' voor Feyenoord richting 'belangrijkste finale'
13.45Swart had Overmars graag teruggezien bij Ajax: ''Het is jammer''
13.35Feyenoord-opponent Karsdorp verrast door Van Gaal: 'Je geeft nooit op'
13.34Gezondheidsproblemen achtervolgen Cambuur; keeper stopt door hartproblemen
13.32'Man City dendert door en trekt na Haaland 40 miljoen uit voor Spaanse back'
13.32Feyenoord reist met 26 spelers af naar Lagos; ook Bijlow mee
13.25Karsdorp tot eigen verrassing in voorselectie Oranje: 'Het was helemaal klaar'
13.23Justin Bijlow met Feyenoord mee naar Portugal
13.22Feyenoord mét Bijlow naar Portugal, ook Malacia van de partij
Resultaten x
binnenland

ELF Voetbal 12 met Marcos Senesi, Phillip Cocu, Rick Karsdorp, familie Stekelenburg en het trio van Greuther Fürth

ELF Voetbal nummer 12 is uit! De laatste editie van dit kalenderjaar staat weer vol met prachtige verhalen. Interviews met Marcos Senesi, met Phillip Cocu en met oud-Ajax speler John O'Brien. We gingen op bezoek bij de familie Stekelenburg, zochten in Duitsland trainer Peter Hyballa op, bij Greuther Fürth de drie Nederlandse verdedigers, in Italië spraken we af met Rick Karsdorp en in Amsterdam met Sparta Rotterdam-doelman Benjamin van Leer bij diens bedrijf. Hij bezorgt maaltijden onder de naam Happy Taste. Daarnaast een interview met Ajax-kwelgeest Lucas Moura, met het kleurrijke SC Cambuur-talent Jhondly van der Meer en het tragische verhaal van Bart van Hintum bij wiens dochter Chloé leukemie is geconstateerd.

10-12-2021 10:00 door Sander Berends

Een verhaal met een dubbel gevoel. Gelukkig zijn bij de laatste beenmergpunctie geen leukemiecellen meer aangetroffen, maar het vijfjarige meisje ondergaat tot eind februari elke week een chemokuur. Dat verklaart ook de trieste constatering dat ze geen haren meer heeft. Gelukkig blijft Chloé vrolijk en is ze ook tijdens het interview enthousiast, opgewekt en vol energie. "We vertellen aan haar dat ze straks grotemensenhaar krijgt. Dat het net werkt zoals bij tanden", vertelt de linksback van FC Groningen in het artikel in ELF Voetbal nummer 12, dat via deze link ook handig en snel is te bestellen. Natuurlijk ontbreken de herkenbare rubrieken als talent en Superelf niet.

Marcos Senesi

Een slavink komt niet in de buurt bij een goede Argentijnse steak. Toch heeft Marcos Senesi als rasechte Argentijn genoeg redenen om van Nederland te houden. De rots in de branding van Feyenoord voelt zich thuis in Rotterdam. In bijna ieder interview spreekt hij over de warmte die hij voelt binnen de club en zegt hij dat Nederland hem goed gezind is. Maar hoe beleeft hij de Nederlandse cultuur? We legden Senesi een aantal stereotypen voor. "Nederlanders toveren eerst een agenda tevoorschijn."

Rick Karsdorp

In de dode hoek van Louis van Gaal ontwikkelde Rick Karsdorp zich bij AS Roma tot gewaardeerde basisspeler. Tot dusver mocht hij van José Mourinho in alle competitiewedstrijden vanaf de aftrap meedoen. Wij vlogen naar Rome en spraken de 26-jarige rechtsback over zijn leven in de Eeuwige Stad. Dat leven blijkt hem goed te bevallen. Zozeer zelfs dat het hem veranderde. "Voorheen hield ik wel van een drankje en uitgaan. Dat gebeurt nu niet meer."

Familie Stekelenburg

Een enkele keer realiseert Jan Stekelenburg (80) het zich. Het unieke gegeven dat zijn drie zoons allemaal in de voetsporen van de voormalig presentator en commentator van NOS Studio Sport zijn getreden en bekend zijn bij het voetbalpubliek. Oudste zoon Maarten (48) als voetbaltrainer en (assistent-)bondscoach, middelste zoon Jeroen (47) als Oranje-volger en verslaggever van de NOS en jongste zoon Milan van Dongen (33) als presentator en tevens reporter van ESPN. "We hebben geen anderen nodig om ons best te doen."

John O'Brien

Zijn ervaringen deden ons denken aan Jacob Lensky. Ook John O'Brien voelde zich soms niet thuis in de voetbalwereld. Prestatiedruk, belangenconflicten, individualisme: een kleedkamer in de Nederlandse voetbaltop is niet voor iedereen een prettige werkomgeving. O'Brien koos voor een studie psychologie en bestiert tegenwoordig een eigen praktijk in Boulder, Colorado. Daar leert de voormalige Ajacied andere sporters omgaan met hun gevoelens en gedachten. "Als je met te veel gevoelens en gedachten in je lijf rondloopt, kun je jezelf kwijtraken."

Greuther Fürth

Alleen nog een rechtsback. Dan kan Greuther Fürth met een volledig Nederlandse verdedigingslinie aantreden. Centrale verdedigers Justin Hoogma (23) en Nick Viergever (32) en linksback Jetro Willems (27) kozen afgelopen zomer om verschillende redenen voor de nieuwkomer in de Bundesliga. Voor de laatste twee betekende dat een hereniging. Wij reisden naar Beieren voor een bezoek aan de Duitse hekkensluiter. "Toen Nick belde zei ik direct: 'Kom lekker hierheen'."

Lucas Moura

De gemiddelde Ajax-fan kijkt liever naar hoe zijn fiets gestolen wordt dan naar een samenvatting van Ajax - Tottenham Hotspur van 8 mei 2019. De reden: Lucas Moura. De Braziliaanse kwelgeest blijkt zich bewust van hetgeen hij heeft aangericht en legt een spreekwoordelijke arm om de schouder van iedereen die Ajax liefheeft. "Ik weet dat de supporters van Ajax super trots waren op hun team. En terecht. Ajax is een fantastische club, ook vanwege de campagne die ze dat seizoen draaiden."

Phillip Cocu

Phillip Cocu hing het afgelopen jaar aan de oplader. Weekendjes weg, voetbalwedstrijdje bezoeken, een potje padel en golf hier en daar, en op zaterdagochtend bij jongste zoon Olivier langs het veld. Meestal als toeschouwer, soms als coach. De mini's van RPC moeten vrezen voor het vertrek van hun parttime coach, want Cocu staat open voor een nieuwe uitdaging. "De batterij is opgeladen. Ik ben er klaar voor."

Bart van Hintum

Sinds afgelopen zomer bivakkeert Bart van Hintum in een permanente staat van angst. In het ziekenhuis kreeg de linksback van FC Groningen samen met vrouw Michelle in een gesprek te horen dat bij dochter Chloé een vreselijke ziekte is geconstateerd. Het zette het leven van het gezin om zijn kop. Aan de woonkamertafel vertelt Van Hintum over het leven met een dochter met leukemie. Over de frequente bezoekjes aan 'de slaapdokter', medicatie mengen met Fristi en vastklampen aan hoop. "We hebben gezegd dat ze straks grotemensenhaar krijgt, net zoals bij tanden."

En verder:

Peter Hyballa, de kleurrijke Duitse trainer aan het woord
Benjamin van Leer, keeper én ondernemer in de voedselbranche
Jhondly van der Meer, adoptiekind is talent SC Cambuur en international van Haïti
Vunzig Voetbal: de grootste omkoopschandalen uit de historie
Superelf: Henny Meijer
Talent: Ringo Meerveld (Willem II)

ELF Voetbal nummer 12 is vanaf nu verkrijgbaar. De laatste editie van dit kalenderjaar valt bij de abonnees op de deurmat, is te koop in de bekende boekenzaken en andere winkels en online gemakkelijk en snel te bestellen. Dat kan via deze link. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement is helemaal handig. Elke editie automatisch in de brievenbus. Vind daarvoor hier de informatie. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit!
Aanmelden
transfergeruchten Laatste: 'Ajax in de markt voor Duitse jeugdinternational'
superelf Laatste: Superelf Tijani Babangida, Nigeriaanse snelheidsduivel
avonturiers Laatste: Interview Danny van Bakel: "Ik ben gescout toen ik half dronken op het veld stond"
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <