Laatste nieuws
23.00PSV'er reageert verbaasd op lof: 'Heeft Van Basten dat gezegd?'
22.55Vandaag Inside brandt geblesseerde Ajacied af: 'Niemand mist hem'
22.54'FC Barcelona heeft vertrouwen in herstel en rekent snel weer op Frenkie'
22.53Xabi Alonso wil in Duitsland blijven; nieuwe topkandidaat Liverpool lijkt bekend
22.45'Bayern en Liverpool geven strijd om felbegeerde Alonso op'
22.44Derksen trekt harde conclusie over Ajax-speler: ‘Kost één miljoen per wedstrijd’
22.35Kökçü in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
22.33Leicester City ontslaat coach vanwege relatie met speelster, Sarina Wiegman wil strengere regels: ‘Dit is niet gezond’
22.32Leicester City ontslaat coach wegens vermeende relatie met speelster
22.15'Liverpool geeft droommanager op, kamp-Lobotka flirt met Barça'
22.11Feyenoord lanceert documentaire ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida
22.05‘Als Slot naar Ajax gaat is hij zijn leven niet zeker, en zijn familie ook niet’
22.05Verenigd Koninkrijk waarschuwt fans Engeland en Schotland voor Duits bier
21.55Bayern-directeur slaat terug naar Davies: 'Ik kan niet wachten tot Sint-juttemis'
21.40Jeugdtrainer Feyenoord: 'Kans op vertrek Geertruida is fifty-fifty'
21.30'Geluk bij een ongeluk' voor PSV: 'Dreiging van snelle transfer is weg'
21.25Half miljoen Britse voetbalfans krijgen waarschuwing in aanloop naar EK 2024
21.10Voormalig Groningen-spits gaat door het stof na 'pijnlijk misverstand'
21.10Strand Larsen zegt sorry tegen Celta-fans: 'Dit misverstand doet mij pijn'
21.00'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'
20.55Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League na overtuigende zege op SK Brann
20.46Esmee Brugts met FC Barcelona naar laatste vier in Champions League
20.46FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan
20.45‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar ondervindt stevige concurrentie’
20.45Feyenoord strikt sponsor uit Qatar voor miljoenendeal
20.40Steun voor veroordeelde Brenet: 'Voetballers zijn ook maar gewoon mensen'
20.36Brugts helpt titelhouder Barcelona naar halve finale CL
20.33Deens talent ging ook op proef bij Man United: 'Maar Ajax is het beste voor mij'
20.31Stiefzoon Patrick Kluivert: ‘Mensen noemen Clarence Seedorf homofoob, maar...’
20.30Mauro Júnior: 'Iedereen weet dat ik heel blij ben dat ik PSV'er ben'
20.21'Opnieuw blessure voor Jordan Henderson'
20.15John van 't Schip volgend seizoen definitief geen hoofdtrainer van Ajax
20.07Concurrent Maatsen mist restant seizoen, straf voor Den Bosch-fans
20.05Oud-ploeggenoot walgt van Alves en Robinho: 'Als het mijn dochter was...'
19.44'Barça schrapt vier kandidaten en blijft hopen op Xavi'
Resultaten x
binnenland

Over deze aflopende contracten maakt Ajax zich zorgen

Ajax is de afgelopen weken druk geweest op de transfermarkt en krijgt zo een steeds sterkere selectie. Toch ligt er een gevaar op de loer, want er lopen contracten van belangrijke spelers op korte termijn af. De afgelopen maanden ging het vooral over het aflopende contract van Noussair Mazraoui, maar hij is zeker niet de enige.

17-01-2022 16:58 door Krist Stoelwinder

Noussair Mazraoui (2022)

Over het contract van Noussair Mazraoui is het de afgelopen maanden erg veel gegaan. Het contract van de aanvallend ingestelde vleugelverdediger loopt deze zomer af en een verlenging lijkt momenteel erg ver weg. Dat komt niet in de laatste plaats door het feit dat de Ajacied nog niet zolang geleden van zaakwaarnemer switchte en nu Mino Raiola als belangenbehartiger heeft. Mazraoui zijn een jaar geleden nog dat het allemaal wel goed zou komen met de verlenging van zijn contract, maar het is de laatste tijd steeds stiller geworden. Geruchten over een vertrek worden echter steeds heviger, zo werd hij al gelinkt aan Real Madrid en FC Barcelona. Raiola gaf een maand geleden echter aan dat een verlenging nog altijd niet uitgesloten. Het is nieuws waar Ajax-supporters zich aan vast proberen te houden.

Youri Regeer (2022)

Een maand geleden maakte Youri Regeer zijn officiële debuut in Ajax 1. Het 18-jarige talent heeft de afgelopen periode indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax en mocht daarom ook met het eerste mee op trainingskamp naar Portugal. Een groot wapen van Regeer is dat hij op meerdere posities inzetbaar is. In de jeugdopleiding speelde hij vooral op het middenveld als controleur, maar ook in een meer aanvallende rol. Tegenwoordig manifesteert hij zich bij de beloften als een uitstekende rechtsback. Zijn contract loopt echter deze zomer wel af en het is nog erg stil rond de naam van Regeer. Mogelijk is in dit geval geen nieuws goed nieuws en zijn beide partijen druk in onderhandeling, maar het is op zijn minst opvallend te noemen dat een groot talent als Regeer aan het eind van het seizoen mogelijk gratis de deur uit loopt.

Ryan Gravenberch (2023)

Marc Overmars zal de contracten die in 2023 aflopen ook als een haas willen verlengen, zodat hij niet in dezelfde situatie komt als waar Ajax nu met Mazraoui in zit. Met Ryan Gravenberch dreigen de Amsterdammers tegen exact hetzelfde probleem. De goedlachse middenvelder heeft namelijk ook Raiola als zaakwaarnemer en de onderhandelingen verlopen eveneens moeizaam. Het toptalent heeft er de afgelopen maanden geen geheim van gemaakt graag bij Ajax te willen blijven, maar dat is niet terug te zien in zijn handelingen. Wat dat betreft doet de situatie denken aan die van Brian Brobbey van een jaar geleden. De sterke spits vertrok uiteindelijk gratis uit Amsterdam. Momenteel heeft de wereldtop al interesse in Gravenberch en Ajax kan door zijn kortdurende contract niet het maximale vragen. Naar verluidt staat Real Madrid klaar om hem binnen te hengelen.  

Daley Blind (2023)

Qua geruchten is het rustig rond de naam van Daley Blind, maar de 31-jarige verdediger heeft wel een contract dat over anderhalf jaar afloopt. Sinds zijn terugkeer in 2018 presteert de intelligente voetballer erg goed en is hij van grote waarde voor de club die hem al op zijn achtste in de jeugdopleiding opnam. BIj Ajax is nu een rol voor hem weggelegd op de linksbackpositie, omdat het duo Lisandro Martinez en Jurrien Timber erg goed presteert. Als linksachter doet Blind zelf het ook uitstekend, waardoor Nico Tagliafico bankzitter is in de hoofdstad. Bij Ajax zijn ze dus erg tevreden over Blind en daarom zullen ze zijn contract graag willen verlengen.  De club maakt er echter steeds pas laat werk van, want de 88-voudig internattional verlengde een klein jaar geleden ook pas het in 2022 aflopende contract met Blind. De speler wil zelf ook graag blijven, dus een contractverlenging zal er op termijn waarschijnlijk wel komen.  

Naci Ünüvar (2023)

Doordat spelers onder de 18 slechts contracten van maximaal drie jaar kunnen ondertekenen, lopen in 2023 de contracten van veel grote talenten af. Dat is bij Ajax zeker ook het geval, want grote talenten als Amourricho van Axel Dongen, Kristian Hlynsson, Sontje Hansen, Anass Salah-Eddine en Naci Unuvar hebben een contract dat over anderhalf jaar afloopt. De drie laatstgenoemde spelers zijn 18 jaar of ouders en kunnen daarom nu wel een langlopend contract tekenen. Unuvar wordt door veel supporters gezien als een absoluut toptalent en het is daarom te hopen dat hij zijn contract gaat verlengen voor de Ajacieden. De aanvallende middenvelder werd in de jeugd begeerd door de gehele wereldtop, maar koos voor Ajax. De afgelopen jaren verkeerde hij in mindere vorm, maar sinds dit seizoen presteert hij weer erg goed en zit hij dicht tegen het eerste aan.




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <