Laatste nieuws
07.40KNVB wijst veelbesproken scheidsrechter aan voor kampioenswedstrijd PSV
07.40De andere kandidaat die Ajax op het oog heeft is veel betaalbaarder dan Graham Potter
07.36Perez: ‘Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen’
07.30Voetbal op tv: op deze zenders kun je Bayern München - Real Madrid zien
07.20Nederland neemt het alleen tegen Brazilië op voor organisatie vrouwen-WK
07.20Liverpool-transfer Slot levert Oranje mogelijk probleem op: 'Als je moet kiezen..'
07.20Kogel door de kerk: John van den Brom tekent voor één seizoen bij Vitesse
06.55En alweer Bayern-Real in de halve finale: ‘Traditie in de Champions League’
06.43Lovende worden voor aanstaand Liverpool-trainer Slot: 'Vergelijkbaar met Klopp'
06.41Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
00.45Hattrickheld Robert Lewandowski redt Barcelona na foutenfestival: tiental Valencia op valreep verslagen
00.35Marco van Basten voorziet positieve impact komst Arne Slot op Virgil van Dijk: ‘Daar kan hij zijn voordeel mee doen’
00.05Lewandowski grote held bij Barça: Poolse routinier maakt hattrick in bizar duel
00.00Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp

Gisteren

23.57Kans op WK 2027 in Nederland neemt toe, VS en Mexico trekken zich terug
23.55Sneijder benoemt 'grootste fout' van Ten Hag bij United: 'Daar heeft hij alle respect verloren'
23.55Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: ‘Hij lijkt me zeer geschikt’
23.54Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
23.45Excellerende Gudmundsson pijnigt voormalig ploeggenoot Hatzidiakos
23.45Sneijder onder indruk: 'Als een iemand stap naar buitenland kan maken is hij het'
23.27Advocaat noemt verrassende naam voor opvolging Slot: 'Zou zelfs bij Ajax passen'
23.25Hattrick Lewandowski goed voor zege Barcelona in rommelig duel met Valencia
23.12Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
23.08FC Barcelona herovert plek twee dankzij hattrickheld Robert Lewandowski
23.04Hattrick Lewandowksi poetst opmerkelijke fout Ter Stegen weg
23.00Sneijder en Advocaat uiten respect voor Van Persie: 'Vind dit heel moedig besluit'
22.53Leicester dankt oudgediende Vardy en sleept na promotie ook eremetaal in de wacht
22.51Ontketende Vardy bezorgt Leicester ook nog de titel
22.40Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
22.35'Simons mogelijk weer verhuurd, definitieve transfer niet helemaal uitgesloten'
22.29Van der Gijp geeft Slot helder advies: 'Zou alleen hem meenemen, rest niet doen'
22.20Ter Stegen en Araujo brengen zorgen voor Barça met ketsers in bizarre eerste helft
22.20Perez: 'Hij heeft een wereldseizoen bij PSV, is een voorbeeld voor alle profs'
22.15Van Halst doet boekje over Ajax-seizoen: 'Dat heeft me pijn gedaan'
22.10Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: ‘Daar heb ik me zo aan gestoord joh...’
Resultaten x
binnenland

Leegloop aanstaande bij Ajax: deze spelers dreigen te vertrekken

Een bijzonder Ajax-seizoen is ten einde en dus zal snel bekend worden welke spelers de club gaan verlaten. ELF Voetbal maakte een selectie van de voetballers die Ajax waarschijnlijk de rug toe zullen keren en het gaat om een heel elftal aan voetballers. Van wissels en reserves tot de absolute sterspelers. 

09-05-2022 10:00 door Krist Stoelwinder

André Onana en Przemyslaw Tyton 

Het is al zeker dat André Onana en Przemyslaw Tyton Ajax gaan verlaten. De keepers hebben allebei een aflopend contract en er is al zeker dat de Amsterdammers hun contract niet gaan verlengen. Het verhaal van Onana is bekend. Vorig jaar was er veel woede dat hij besloot zijn contract niet te verlengen, inmiddels zijn de Ajax-supporters blij dat hij weggaat. Przemyslaw Tyton werd vanwege alle keeperblessures transfervrij gehaald. Hij kreeg geen speeltijd en vertrekt nu weer transfervrij.

Noussair Mazraoui

Ook van rechtsback Noussair Mazraoui is al lange tijd bekend dat hij transfervrij gaat vertrekken. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat hij bij Bayern München medisch gekeurd zou zijn. De rechtsback was de afgelopen vier jaar een belangrijke kracht bij Ajax alleen viel hij ook op vanwege veelvuldig blessureleed. In de hoofdstad hebben zich met Devyne Rensch en Youri Regeer al talentvolle opvolgers aangediend.

Jurriën Timber en Lisandro Martinez

Zo zeker als het is dat Onana en Mazraoui de hoofdstad gaat verlaten, zo onzeker is het nog wat er met Jurriën Timber en Lisandro Martinez gaat gebeuren. De twee verdedigers hebben nog een relatief lang contract en Ajax is in onderhandeling met Timber om zijn contract (opnieuw) te verlengen. Er is echter wel wel heel veel interesse voor beide verdedigers uit de wereldtop. FC Barcelona zou Martinez maar wat graag willen aantrekken, terwijl Bayern München en Manchester United interesse zouden hebben in Timber.

Perr Schuurs

Het brengt ons bij één van de meest opvallende namen uit het lijstje, namelijk Perr Schuurs. Het contract van de Limburger loopt nog lang niet af en de verdediger krijgt best wat speeltijd. Als Jurriën Timber bij Ajax blijft zal de Limburger opnieuw genoegen moeten nemen met een plek als tweede viool en dat zou dan voor het vijfde jaar oprij het geval zijn. Doordat Schuurs in de minuten die hij krijgt ook niet enorm veel indruk maakt, lijkt een vertrek het beste voor beide partijen.

Nico Tagliafico

De afgelopen jaren was continu de verwachting dat Nico Tagliafico zou vertrekken uit Amsterdam, maar steeds bleef hij weer. En dit terwijl hij zelf meestal wel wilde vertrekken, maar dat de geïnteresseerde clubs de vraagprijs van Ajax weigerden te betalen. Dit jaar verloor de linksback zijn basisplaats en werd bekend dat de Argentijn de komende zomer voor vijf miljoen euro mag vertrekken. De kenners verwachten dat een buitenlandse club die transfersom toch wel voor Tagliafico wil betalen.

Ryan Gravenberch

Evenals bij Onana en Mazraoui is bij Ryan Gravenberch al lange tijd bekend dat hij Ajax gaat verlaten. De talentvolle middenvelder heeft weliswaar niet een aflopend contract, maar moet deze zomer verlengen of de hoofdstad achter zich laten. Zijn contract loopt namelijk in 2023 af en Ajax wil nog wel wat aan haar groeibriljant verdienen. Gravenberch heeft zelf al aangegeven de Nederlandse recordkampioen te willen verlaten en waarschijnlijk verruilt hij die club voor Bayern München

Zakaria Labyad

Weinig Ajacieden zullen er rouwig om zijn dat Zakaria Labyad de club deze zomer transfervrij gaat verlaten. De creatieveling was bij Ajax voornamelijk bankzitter en was niet vaak van waarde voor het eerste. In het begin van het seizoen 2020/21 kreeg hij de kans als basisspeler en dat leek goed uit te pakken, maar uiteindelijk verloor hij al snel weer zijn plek. Labyad raakte recent nog zwaar geblesseerd en speelde hij laatste wedstrijd voor Ajax als invaller in november 2021.

Antony

Momenteel is Antony al weken afwezig bij Ajax vanwege een blessure, maar hij speelde dit seizoen een enorm belangrijke rol in de succesvolle resultaten. De aanvaller maakte erg veel indruk in de Champions League en werd mede daardoor international van Brazilië. Antony wordt sindsdien begeerd door de wereldtop en hoewel het nog niet heel concreet is geworden, vrezen de Ajax-supporters wel voor een vertrek van hun razendsnelle buitenspeler.

Brian Brobbey

Hoewel Brian Brobbey uit de jeugdopleiding van Ajax komt, staat hij momenteel niet onder contract bij de Amsterdammers. Hij verruilde Ajax immers vorig seizoen transfervrij voor RB Leipzig. In Oost-Duitsland had hij het echter lastig en was hij ook ongelukkig, waardoor Ajax hem deze winter op huurbasis tijdelijk kon overnemen. De spits deed het uitstekend tijdens zijn terugkeer. Hij zou maar wat graag definitief terugkeren bij de club die hem opleidde en Ajax zelf wil het ook graag. Het moet er dan echter nog wel uitkomen met Leipzig.

Sebastien Haller

Anderhalf jaar geleden werd Sebastien Haller voor 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United. De spits kon in zijn eerste half jaar Europees niet van waarde zijn, vanwege een foutje van Ajax. Dit jaar kreeg hij die kans wel en zo wist hij in acht Champions League-wedstrijden elf treffers te maken. In de Eredivisie scoort hij ook veel en dus is er best wat interesse voor de lange aanvaller. Ajax zou rond de veertig miljoen euro voor hem willen krijgen.

Danilo Pereira

We sluit af met de vierde speler uit de lijst die transfervrij gaat vertrekken Danilo Pereira werd in het seizoen 2017/18 voor twee miljoen euro overgenomen van het Braziliaanse Santos en wist in de jaren die volgden erg veel te scoren bij de beloften. Vorig seizoen was hij op huurbasis bij FC Twente ook succesvol en dus kreeg hij deze zomer bij Ajax zijn kans als tweede spits. In de belangrijke wedstrijden wist hij echter niet te scoren of indruk te maken en daarom is zijn transfervrije vertrek niet meer dan logisch.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <