Laatste nieuws
19.10Slot had graag over concurrenten PSV en Ajax gewipt: 'Dat speelt wel mee ja'
19.10City maakt met 6-3 gehakt van stadgenoot United; hattrick Haaland en Foden
19.07Schalke 04 vreest voor zware blessure Van den Berg
19.06Ten Hag: 'Ik liet Cristiano Ronaldo uit respect op de bank zitten'
18.59Sparta komt met tien man terug tegen RKC en pakt toch nog een punt
18.55Tienkoppig Sparta Rotterdam houdt stand in Waalwijk, RKC baalt
18.55Sparta pakt punt tegen RKC ondanks ‘Spartaanse’ tegentreffers en rode kaart
18.55Onderhoud De Kuip loopt vertraging op door beperkte financiële mogelijkheden
18.54VI Live: Antwerp moet in achtervolging, Boadu ziet Ben Yedder uitblinken
18.53Sinisterra pakt op opmerkelijke wijze eerste rode kaart in carrière
18.44Sparta buigt niet na rode kaart en slaat aanval RKC van zich af
18.44Tien Spartanen tonen vechtlust en trekken zwaarbevochten punt over de streep
18.44RKC Waalwijk en Sparta remiseren in duel met vier goals en een rode kaart
18.42VI Live: Sinisterra uit veld gestuurd, rol De Roon bij (ingetrokken) rode kaart
18.40Vroeg gewisselde Malacia krijgt 1 na 'vreselijke eerste derby'
18.37Hoofdrol voor Nederlanders bij Toulouse in duel dat vanwege traangas werd stilgelegd
18.37Ten Hag maakt van hart geen moordkuil na slachtpartij in Etihad Stadium
18.35Haaland reageert stoïcijns na wereldprestatie in Manchester Derby: 'Niet verkeerd'
18.30Man United weer even het lachertje van Engeland: 'Moeder van alle mismatches'
18.26Slot snapt onvrede fans en ziet dubbel compliment voor Feyenoord
18.25Arsenio Valpoort sprak na drama oud-ploeggenoten: 'Spelers liepen met overleden mensen in hun armen’
18.23VI Live: Sparta komt langszij, Antwerp start zonder Ekkelenkamp
18.22Guardiola geniet van Haaland: 'Zijn statistieken zijn gewoon eng'
18.21Ten Hag roept zijn spelers op het matje: 'Het is onacceptabel'
18.20'Ik hoopte op een wedstrijd bij Oranje, maar Van Gaal heeft zijn plan uitgelegd'
18.20De vernedering van het Man United van Ten Hag leidt tot geschokte reacties
18.16VI Live: Antwerp start zonder Ekkelenkamp, tiental Sparta in achtervolging
18.15Is Feyenoord bestolen in Nijmegen? "Hij beweegt helemaal niet"
18.13Ten Hag furieus na oorwassing in Manchester Derby: 'Totaal gebrek aan geloof'
18.10VI Live: Sparta met man minder in de achtervolging
18.10Derde trainersontslag in Premier League een feit: Wolves grijpen in
18.07VI Live: Bel Hassani doet Sparta weer pijn, Koopmeiners terug op het veld
18.05Derde ontslag in Premier League: Wolverhampton zet Lage op straat
17.58Ten Hag liet Ronaldo 'uit respect' op de bank en toont diepe teleurstelling
17.58'Heel, heel naïef' Manchester United door de mangel: "Ze moeten zich schamen"
Resultaten x
binnenland

Interview Dilivio Hoffman: "Na Kosovo is Hoogstraten mooie uitdaging"

Op 4 mei werd Dilivio Hoffman met KF Ballkani kampioen van Kosovo. De nu 25-jarige vleugelaanvaller twijfelde of hij dit seizoen zou blijven, maar liet zich overtuigen door zijn trainer en maakte de Europese trips naar Litouwen en San Marino mee. In de slotweek van de transferwindow trok de geboren Rotterdammer de deur toch dicht en tekende hij een contract bij VV Hoogstraten in België. "Al bezit ik nog steeds de ambitie om weer een stap te maken."

21-09-2022 10:00 door Sander Berends

"Ik train dagelijks. Mocht er op elk moment interesse komen, wil ik direct kunnen aansluiten. Topfit blijven, hoort daarbij. We trainen bij de club op dinsdag, donderdag en vrijdag en spelen in het weekend. Op de andere dagen bezoek ik de gym", vertelt Hoffman. Op 1 september tekende de snelle en technisch vaardige Barendrechter een contract in Hoogstraten, dat uitkomt in de Belgische 1ste Nationale. "Vanuit mijn huis is het veertig tot 45 minuten rijden. Hoogstraten ligt net over de grens bij Breda, dat is goed te doen."

Met de stap kwam er een voorlopig einde aan een jongensdroom. In februari was Hoffman bij sv TEC weggeplukt door KF Ballkani, de toenmalige koploper van de Kosovaarse Eredivisie. Mede door zijn inbreng grepen de oranjehemden voor het eerst in de historie de landstitel en kwalificeerden zich daarmee voor de voorronde van de Champions League. "Ik tekende een contract tot medio 2024, maar vanaf het begin twijfelde ik. Ik kon niet elke wedstrijd rekenen op een basisplaats en leek steeds minder vaak aan spelen toe te komen. Natuurlijk, het salaris was goed en ik maakte mooie dingen mee. Maar ik ben niet gaan voetballen om op de bank te zitten."

Belangrijk

Hij maakte zijn twijfels kenbaar bij trainer Ilir Daja. "Hij verzekerde dat ik belangrijk voor het team was en in het nieuwe seizoen zijn vertrouwen zou behouden. Dat gaf voor mij de aanzet om deze zomer te blijven. Maar bij de eerste de beste officiële wedstrijd zat ik weer op de bank." Dat betrof de heenwedstrijd in de eerste voorronde van de Champions League tegen Zalgiris Vilnius. "Zes minuten voor tijd mocht ik invallen. Een week later was ik opnieuw invaller." Na verlenging werd FK Ballkani uitgeschakeld waardoor de ploeg door moest in de voorronde van de Conference League. Via La Fiorita uit San Marino, KÍ Klaksvík uit de Faëroer en FC Shkupi uit Noord-Macedonië werd de groepsfase bereikt.

"Het was absoluut bijzonder om de Europese wedstrijden mee te maken. We vlogen met een privévliegtuig naar Litouwen en Italië. Maar helaas bleef het bij invalbeurten. Bij de trainer heb ik kenbaar gemaakt dat ik zo niet verder wilde en op zoek wilde gaan naar een andere club. Hij herhaalde zijn vertrouwen, maar begreep me ook. In een gesprek met de directeur heb ik mijn contract netjes ontbonden. De president belde me nog om me op andere gedachten te brengen. Dat zorgde voor een dubbel gevoel, maar ik had de knoop voor mezelf definitief doorgehakt. Daarnaast ben ik een familiemens en de afstand vormde voor mij ook een obstakel."

“Binnen de selectie kon ik met alle spelers goed opschieten. Dat was het probleem absoluut niet. Mijn appartement heb ik overgedragen aan een nieuwe Braziliaanse jongen en daarna ben ik in het vliegtuig gestapt. Met voldoende aandenkens. Ik heb vier medailles meegenomen van de gewonnen landstitel en veel shirts. Ik heb mijn vertrek niet aan de grote klok gehangen. Helaas kwam er na een week een onwaar bericht in de media dat ik vanwege mijn slechte gedrag zou zijn weggestuurd. Gelukkig reageerden de trainer en de directeur snel dat dit een bullshit verhaal betrof."

Interesse

Binnen een week was Hoffman met een nieuwe club rond. "Op het Facebookaccount van mijn fanpage, die wordt beheerd door een neef, kwam een verzoek binnen van VV Hoogstraten. Ik had al snel interesse opgewerkt van clubs uit de Tweede Divisie, maar dat wilde ik even niet. Dat had ik al meegemaakt, ik kende de tegenstanders. Ik wilde een nieuwe uitdaging. Eens in de zoveel tijd verwijder ik al mijn social media, dus het was lastig om me te bereiken. Mijn neef speelde het bericht van VV Hoogstraten naar me door en op de laatste speeldag tekende ik mijn contract. Dit was de beste oplossing voor nu."

Hij heeft zijn draai gevonden. “In het begin merkte ik dat de meeste ploeggenoten even de kat uit de boom keken. Zelf ben ik ook niet zo’n prater, maar gelukkig is die fase voorbij. Ik ben goed opgenomen in de groep.” Om wedstrijdritme op te doen, speelde de vleugelaanvaller eerst met de beloften mee. “Ik bracht direct een assist op mijn naam. Daarop werd ik direct aan de selectie van het eerste elftal toegevoegd en debuteerde ik die zaterdag. De trainer zocht een speler die hij kan benutten bij counters, maar hij drukt ook op het hart om hoog druk te zetten en van achteruit door te stappen. Eindelijk speel ik nu weer als linksbuiten. Bij FK Ballkani werd ik als rechtsbuiten gebruikt, waar ik alleen in de jeugd heb gespeeld. Nu worden mijn kwaliteiten weer optimaal benut. Er spelen ook twee andere Rotterdamse jongens hier. Eentje komt van Oost, de andere van West. Carpoolen deden we nog niet, dat staat wel in de planning."

De doelstelling van VV Hoogstraten is volgens Hoffman handhaving. "Twee jaar geleden kon de club promoveren, maar dat hielden ze tegen omdat ze kwalitatief niet over de gewenste selectie beschikten." Na in de laatste thuiswedstrijd Thes Sport met 4-0 te hebben geklopt ('van ons een topwedstrijd') leed de club afgelopen zondag een 1-0 nederlaag bij CS Visé. Zonder Hoffman. "De scheidsrechter eiste vooraf dat hij de paspoorten van alle spelers kon inzien. Een teamgenoot en ik hadden die niet bij. We mochten daardoor niet spelen en moesten op de tribune toekijken. Ik neem nooit mijn paspoort mee. In Nederland is me dat nog nooit gevraagd. De scheidsrechter was sowieso bijzonder. Hij controleerde zelfs het tapen van de kousen. Sommigen moesten zelfs een extra stukje aanbrengen, omdat er teveel wit zichtbaar was..."

Ambitie

Een carrière als profvoetballer heeft hij nog niet uit het hoofd gezet. "Dat is nog steeds mijn ambitie. De club is daarvan op de hoogte. Als er in de winterstop een club komt, zal de leiding niet dwarsliggen. Die afspraken hebben we gemaakt en ik ben dankbaar dat ze daarin meedenken. Dan zal ik goed moeten presteren, maar ik bezit absoluut de drive om me te laten zien hier. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Charleroi Onder 23. Ik heb er veel zin in."
Aanmelden
avonturiers Laatste: Nick Wolters op zijn plek in Zweden: "Ik dacht f*ck it, ik doe het!"
superelf Laatste: Superelf Dwight Tiendalli, betrouwbare Amsterdamse back
transfergeruchten Laatste: 'AZ'er Hatzidiakos wil naar buitenland, maar zegt AEK Athene af'
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <