Laatste nieuws
11.50Damián van der Vaart komt met mooi nieuws: ‘Blij dat ik aan mijn droom kan blijven werken’
11.50PSV-supporters hoeven niet te vrezen voor vertrek: 'Komend jaar speel ik hier'
11.46Wasbeer breekt record in de MLS
11.40Drama voor Marten de Roon: Atalanta-coach vreest dat Oranje-international EL-finale en EK moet missen
11.35'Sommigen denken dat we in de KKD tegen een stel kinderen spelen, maar...'
11.30'Farioli zou meer los kunnen krijgen in een speler als Sutalo'
11.19PL-aanvaller onthult: 'Begon een hekel aan voetbal te krijgen en nam therapie'
11.19Chiellini adviseert AC Milan: 'Neem Zirkzee'
11.15Koeman in actie: op deze datum moet de EK-selectie van Oranje bekend zijn
11.08Blessurevrees voor Oranje-international: 'Misschien wel einde seizoen voor hem'
11.03Atalanta-coach vreest voor einde seizoen van EK-kandidaat Marten de Roon
11.00Gasperini vreest voor De Roon: 'Misschien wel einde seizoen'
11.00VP-voetbalkantine: 'Ajax moet Henderson laten gaan'
10.57Oude bekende Leeuwenburgh valt in de prijzen op Cyprus
10.55Go Ahead Eagles legt KKD-sensatie vast: 'Veel moeite in gestoken om te realiseren'
10.42Go Ahead Eagles pikt absolute smaakmaker op in de Keuken Kampioen Divisie
10.38Borussia Dortmund maakt van peperdure PSG-aanvaller prioriteit nummer één
10.35'Bayern München nadert eindelijk trainersoplossing, Ten Hag blijft wel in beeld'
10.35Zien om te geloven: verdwaalde wasbeer verstoort MLS-wedstrijd
10.25Maddison geeft duidelijke boodschap af aan Koeman over EK-selectie Nederland
10.25Wereldbond FIFA wil competitiewedstrijden naar het buitenland verplaatsen
10.16Spelers in de wachtkamer: Koeman gaat EK-voorselectie Oranje bekendmaken
10.12Champions League-droom Bizot en Brest komt uit: 'Dit is surrealistisch'
10.09Regeerakkoord bevat één passage over voetbal, strenge maatregelen op komst
10.00Ajax-target maakt indruk op Lens: 'Zelfs op goal had ik geweten wat ik moest doen'
09.59Go Ahead Eagles pikt topscorer FC Dordrecht op
09.52Rasmus Højlund rekent met cryptische Instagrampost af met opvallende kritiek
09.49Persmoment Farioli na mislopen CL: Ajax-vragen en complimenten van Enrique
09.45Gordon woedend na verlies bij United: 'Ik zie het nut er niet van in'
09.40Pavlidis gedijt goed in Nederlands klimaat: 'Kranten en fans zijn hier lieverdjes'
09.40United-legendes Rooney, Keane en Cole unaniem eens: 'Het is niks, ik ben geen fan'
09.32Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
09.30Ronald Koeman maakt vandaag voorselectie Oranje voor EK bekend
09.30'AC Milan gaat voor trainer Lille, Tuchel bijna rond met Bayern'
09.25Farioli negeert wederom Ajax-vraag en krijgt complimenten van Luis Enrique
Resultaten x
binnenland

Interview Dilivio Hoffman: "Na Kosovo is Hoogstraten mooie uitdaging"

Op 4 mei werd Dilivio Hoffman met KF Ballkani kampioen van Kosovo. De nu 25-jarige vleugelaanvaller twijfelde of hij dit seizoen zou blijven, maar liet zich overtuigen door zijn trainer en maakte de Europese trips naar Litouwen en San Marino mee. In de slotweek van de transferwindow trok de geboren Rotterdammer de deur toch dicht en tekende hij een contract bij VV Hoogstraten in België. "Al bezit ik nog steeds de ambitie om weer een stap te maken."

21-09-2022 10:00 door Sander Berends

"Ik train dagelijks. Mocht er op elk moment interesse komen, wil ik direct kunnen aansluiten. Topfit blijven, hoort daarbij. We trainen bij de club op dinsdag, donderdag en vrijdag en spelen in het weekend. Op de andere dagen bezoek ik de gym", vertelt Hoffman. Op 1 september tekende de snelle en technisch vaardige Barendrechter een contract in Hoogstraten, dat uitkomt in de Belgische 1ste Nationale. "Vanuit mijn huis is het veertig tot 45 minuten rijden. Hoogstraten ligt net over de grens bij Breda, dat is goed te doen."

Met de stap kwam er een voorlopig einde aan een jongensdroom. In februari was Hoffman bij sv TEC weggeplukt door KF Ballkani, de toenmalige koploper van de Kosovaarse Eredivisie. Mede door zijn inbreng grepen de oranjehemden voor het eerst in de historie de landstitel en kwalificeerden zich daarmee voor de voorronde van de Champions League. "Ik tekende een contract tot medio 2024, maar vanaf het begin twijfelde ik. Ik kon niet elke wedstrijd rekenen op een basisplaats en leek steeds minder vaak aan spelen toe te komen. Natuurlijk, het salaris was goed en ik maakte mooie dingen mee. Maar ik ben niet gaan voetballen om op de bank te zitten."

Belangrijk

Hij maakte zijn twijfels kenbaar bij trainer Ilir Daja. "Hij verzekerde dat ik belangrijk voor het team was en in het nieuwe seizoen zijn vertrouwen zou behouden. Dat gaf voor mij de aanzet om deze zomer te blijven. Maar bij de eerste de beste officiële wedstrijd zat ik weer op de bank." Dat betrof de heenwedstrijd in de eerste voorronde van de Champions League tegen Zalgiris Vilnius. "Zes minuten voor tijd mocht ik invallen. Een week later was ik opnieuw invaller." Na verlenging werd FK Ballkani uitgeschakeld waardoor de ploeg door moest in de voorronde van de Conference League. Via La Fiorita uit San Marino, KÍ Klaksvík uit de Faëroer en FC Shkupi uit Noord-Macedonië werd de groepsfase bereikt.

"Het was absoluut bijzonder om de Europese wedstrijden mee te maken. We vlogen met een privévliegtuig naar Litouwen en Italië. Maar helaas bleef het bij invalbeurten. Bij de trainer heb ik kenbaar gemaakt dat ik zo niet verder wilde en op zoek wilde gaan naar een andere club. Hij herhaalde zijn vertrouwen, maar begreep me ook. In een gesprek met de directeur heb ik mijn contract netjes ontbonden. De president belde me nog om me op andere gedachten te brengen. Dat zorgde voor een dubbel gevoel, maar ik had de knoop voor mezelf definitief doorgehakt. Daarnaast ben ik een familiemens en de afstand vormde voor mij ook een obstakel."

“Binnen de selectie kon ik met alle spelers goed opschieten. Dat was het probleem absoluut niet. Mijn appartement heb ik overgedragen aan een nieuwe Braziliaanse jongen en daarna ben ik in het vliegtuig gestapt. Met voldoende aandenkens. Ik heb vier medailles meegenomen van de gewonnen landstitel en veel shirts. Ik heb mijn vertrek niet aan de grote klok gehangen. Helaas kwam er na een week een onwaar bericht in de media dat ik vanwege mijn slechte gedrag zou zijn weggestuurd. Gelukkig reageerden de trainer en de directeur snel dat dit een bullshit verhaal betrof."

Interesse

Binnen een week was Hoffman met een nieuwe club rond. "Op het Facebookaccount van mijn fanpage, die wordt beheerd door een neef, kwam een verzoek binnen van VV Hoogstraten. Ik had al snel interesse opgewerkt van clubs uit de Tweede Divisie, maar dat wilde ik even niet. Dat had ik al meegemaakt, ik kende de tegenstanders. Ik wilde een nieuwe uitdaging. Eens in de zoveel tijd verwijder ik al mijn social media, dus het was lastig om me te bereiken. Mijn neef speelde het bericht van VV Hoogstraten naar me door en op de laatste speeldag tekende ik mijn contract. Dit was de beste oplossing voor nu."

Hij heeft zijn draai gevonden. “In het begin merkte ik dat de meeste ploeggenoten even de kat uit de boom keken. Zelf ben ik ook niet zo’n prater, maar gelukkig is die fase voorbij. Ik ben goed opgenomen in de groep.” Om wedstrijdritme op te doen, speelde de vleugelaanvaller eerst met de beloften mee. “Ik bracht direct een assist op mijn naam. Daarop werd ik direct aan de selectie van het eerste elftal toegevoegd en debuteerde ik die zaterdag. De trainer zocht een speler die hij kan benutten bij counters, maar hij drukt ook op het hart om hoog druk te zetten en van achteruit door te stappen. Eindelijk speel ik nu weer als linksbuiten. Bij FK Ballkani werd ik als rechtsbuiten gebruikt, waar ik alleen in de jeugd heb gespeeld. Nu worden mijn kwaliteiten weer optimaal benut. Er spelen ook twee andere Rotterdamse jongens hier. Eentje komt van Oost, de andere van West. Carpoolen deden we nog niet, dat staat wel in de planning."

De doelstelling van VV Hoogstraten is volgens Hoffman handhaving. "Twee jaar geleden kon de club promoveren, maar dat hielden ze tegen omdat ze kwalitatief niet over de gewenste selectie beschikten." Na in de laatste thuiswedstrijd Thes Sport met 4-0 te hebben geklopt ('van ons een topwedstrijd') leed de club afgelopen zondag een 1-0 nederlaag bij CS Visé. Zonder Hoffman. "De scheidsrechter eiste vooraf dat hij de paspoorten van alle spelers kon inzien. Een teamgenoot en ik hadden die niet bij. We mochten daardoor niet spelen en moesten op de tribune toekijken. Ik neem nooit mijn paspoort mee. In Nederland is me dat nog nooit gevraagd. De scheidsrechter was sowieso bijzonder. Hij controleerde zelfs het tapen van de kousen. Sommigen moesten zelfs een extra stukje aanbrengen, omdat er teveel wit zichtbaar was..."

Ambitie

Een carrière als profvoetballer heeft hij nog niet uit het hoofd gezet. "Dat is nog steeds mijn ambitie. De club is daarvan op de hoogte. Als er in de winterstop een club komt, zal de leiding niet dwarsliggen. Die afspraken hebben we gemaakt en ik ben dankbaar dat ze daarin meedenken. Dan zal ik goed moeten presteren, maar ik bezit absoluut de drive om me te laten zien hier. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Charleroi Onder 23. Ik heb er veel zin in."




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <