Laatste nieuws
00.35Wat je niet zag op tv: Mbappé veroorzaakt enorme ruzie in catacomben na uitschakeling Barcelona
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.53Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
21.49Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel
21.46Emiliano Martínez krijgt tweede geel in penaltyreeks, maar mag blijven staan
Resultaten x
binnenland

Dit is de vermoedelijke opstelling van het Nederlands Elftal tegen België

Het Nederlands Elftal speelt zondag de belangrijke en laatste groepswedstrijd in de Nations League tegen België. De grote vraag is welke namen Louis van Gaal het vertrouwen gaat geven. Vooral op de posities waar eerder nog de geblesseerd uitgevallen Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Memphis Depay stonden opgesteld. 

24-09-2022 15:18 door Krist Stoelwinder

Jasper Cillessen

De strijd onder de lat bij het Nederlands Elftal is voor de buitenwacht erg interessant om te volgen, helemaal omdat er geen duidelijke nummer één lijkt te zijn. In de vorige interlandperiodes kreeg Jasper Cillessen en Justin Bijlow vooral de kans, maar de doelman van N.E.C. zat tegen Polen op de bank en Bijlow zit niet eens bij de selectie. Remko Pasveer kreeg het vertrouwen en deed het helemaal niet onaardig. Het lijkt echter logisch dat Cillessen zondag start, zodat Van Gaal meerdere opties aan het werk kan zien. 

Denzel Dumfries

In het aanvalsspel van het Nederlands Elftal is Denzel Dumfries met zijn rushes erg belangrijk. In het 352-systeem zijn de backs cruciaal en die rol lijkt Dumfries wel te liggen. Bij Internazionale speelt hij ook wekelijks op die plek en op het afgelopen EK wist hij zelfs te schitteren. Tegen Polen gaf hij een mooie assist en hij lijkt sowieso zeker van zijn plek te zijn. Devyne Rensch lijkt nog niet bij hem in de buurt te komen.

Jurrien Timber

De concurrentiestrijd bij het Nederlands Elftal is het hevigst recht centraal in de verdediging, waar met Jurrien Timber, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij drie opties van topniveau uit de voeten kunnen. De Vrij en De Ligt zullen staan te trappen voor een kans, maar Van Gaal heeft momenteel weinig reden tot wisselen. Tegen Polen was Jurriën Timber namelijk misschien wel de beste speler aan Nederlandse kant.

Virgil van Dijk

De onbetwiste aanvoerder van het Nederlands Elftal is natuurlijk Virgil van Dijk. De boomlange verdediger kende geen geweldige start bij Liverpool met verschillende fouten in de Premier League en Champions League. De rol die hij bij Oranje heeft, in het hart van de defensie, lijkt hem echter als een jas te passen en daardoor is hij een belangrijk rustpunt. Van Dijk is daarom onomstreden in de ploeg van Van Gaal.

Nathan Ake

Doordat er weinig linksbenige verdedigers in de selectie van het Nederlands Elftal zitten, lijkt Nathan Ake zeker van zijn plek te zijn. Met Bruno Martins Indi heeft hij een concurrent die van een stuk minder niveau is. Van Gaal vindt het in het 352-systeem er belangrijk dat speler op hun goede been staan opgesteld. Het is een hart gelach voor De Ligt en De Vrij, want zij lijken daardoor weer niet te mogen starten.

Daley Blind

Er was voorafgaand aan de wedstrijd tegen Polen best wat discussie over de linksbackpositie. Daley Blind is op die positie al sinds 2013 een vaste waarde, maar er is veel kritiek op hem en nu is er met Tyrell Malacia een prima alternatief. De jongeling maakt veel indruk bij Manchester United, maar lijkt ook tegen België op de bank te moeten plaatsnemen. Blind maakte tegen Polen namelijk erg veel indruk n was erg belangrijk in het aanvalsspel. 

Marten de Roon

Met Frenkie de Jong ontbreekt tegen België misschien wel de beste en meest belangrijke speler van het Nederlands Elftal vanwege een blessure. Doordat Teun Koopmeiners ook geblesseerd uitviel, heeft Van Gaal weinig opties om hem te vervangen. De strijd lijkt te gaan tussen Marten de Roon en Kenneth Taylor. De Roon lijkt een streepje voor te hebben ten opzichte van de debutant van vorige week. Helemaal omdat het anders allemaal wel heel aanvallend wordt tegen de nummer twee van de wereld. 

Steven Berghuis

Hoewel Steven Berghuis in de vorige interland tegen België nog schitterde vanaf de nummer tien-positie, vond hij zichzelf donderdag terug op de bank. Door een blessure van Koopmeiners betrad de Ajacied echter al na een minuut het veld en dat deed hij controlerend op het middenveld. De van origine rechtsbuiten vulde die plek heel overtuigend in doordat er verder weinig opties voor handen zijn, lijkt hij zondag op die plek in de basis te mogen starten.

Cody Gakpo

Voor Cody Gakpo was de nummer tien-positie een nieuwe plek en dat zorgde hij zich flink moest aanpassen. Van Gaal wist hem echter te overtuigen om het toch te proberen en dat bleek een goede zet. Gakpo speelde tegen Polen een dijk van een wedstrijd en Berghuis deed dat controlerend op het middenveld eveneens. De andere optie op tien is Davy Klaassen, maar de blonde middenvelder is al het hele seizoen wissel bij Ajax.

Vincent Janssen

Doordat Memphis Depay tegen Polen met een blessure uitviel, zal er een andere speler in de aanval opgesteld worden. De verwachting is dat Vincent Janssen die positie in gaat nemen. Het is geen geheim dat Van Gaal erg gecharmeerd van de sterke spits is en hij laat het onder de ervaren oefenmeester ook steeds weer zien. Zo ook tegen Polen, waarin hij een erg mooie assist gaf op de 0-2 van Steven Bergwijn.

Steven Bergwijn

Toen Steven Bergwijn amper speeltijd kreeg bij Tottenham Hotspur, bleef Van Gaal hem steevast selecteren en uiteindelijk wist hij zelfs een basisplaats te veroveren. De razendsnel aanvaller toonde vervolgens zijn klasse en maakte deze zomer ook nog eens een belangrijke transfer. Bij Ajax is hij namelijk verzekerd van een basisplaats en dat is in de ogen van de bondscoach erg belangrijk. Tegen Polen wist hij ook nog eens te scoren en dus kunnen we Bergwijn zijn naam als zekerheidje opschrijven. 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <