Laatste nieuws
01.20Wat je niet zag op tv: Mbappé veroorzaakt enorme ruzie in catacomben na uitschakeling Barcelona
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.53Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
21.49Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel
21.46Emiliano Martínez krijgt tweede geel in penaltyreeks, maar mag blijven staan
Resultaten x
binnenland

Toulouse-duo Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal: "Ik wist niet dat jij hier ook naar toe kwam"

Het contingent Nederlanders bij Toulouse FC werd afgelopen zomer verdubbeld. Naast Branco van den Boomen en Stijn Spierings trokken ook Zakaria Aboukhlal en Thijs Dallinga het wit-paarse shirt aan van de gepromoveerde volksclub in de Ligue 1. Onze twee 22-jarige landgenoten strijden naast elkaar in de voorste linie. Wij vlogen naar het zuiden van Frankrijk om te peilen hoe dat bevalt. "Sergio Ramos gedroeg zich rustig die avond tegen ons."

30-09-2022 12:00 door Sander Berends

"Ik wist helemaal niet dat je hier kwam spelen", vertelt Zakaria Aboukhlal als hij op de stoel naast Thijs Dallinga plaatsneemt. Dallinga knikt. "Ik ook niet van jou. De club had me dat niet verteld. Ik las het op de website van de club." Waarna hij vervolgt. "We kenden elkaar nog niet persoonlijk. Alleen van de duels van FC Emmen tegen Jong PSV en vorig seizoen met Excelsior bij Jong AZ. De aanwezigheid van Branco en Stijn heeft zeker in mijn besluit meegespeeld. Hen kende ik ook nog niet. Ik kreeg het nummer van Stijn. Na mijn bezoek en voordat ik tekende, heeft hij me bijgepraat."

Geen haantjes

"Eigenlijk vooral mijn gevoel bevestigd. Hij vertelde dat er geen haantjes zijn binnen de selectie. Geen mannetjes. Ik ben ook totaal niet zo'n jongen. Stijn vertelde dat er een kwalitatief goede groep staat," aldus Dallinga in ELF Voetbal nummer 10, die deze week is verschenen en in de winkelschappen ligt. Daarnaast is de editie via deze link ook handig online te bestellen. Binnen twee à drie dagen in huis.

Dallinga wist de belangstelling van de kampioen van de Ligue 2 lang verborgen te houden. "Toen we onze beslissende wedstrijd bij ADO Den Haag wonnen, wist ik al dat het mijn laatste voor Excelsior was. Niemand heeft dat gemerkt." Niet sc Heerenveen, dat hem reeds in de winterstop wilde ophalen, of Feyenoord, waar hij werd getipt. Ook niet Rangers FC, waar zijn naam viel, werd zijn nieuwe werkgever. "Er waren nog meer clubs geïnteresseerd. Lang niet alles kwam in de publiciteit. Gelukkig hebben we Toulouse lang geheim kunnen houden."

Achterban

"Met mijn vriendin Liz en zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink vloog ik in het voorjaar hierheen. We hebben alles bekeken en zijn op de club rondgeleid. Gelukkig is dat nooit naar buiten gekomen. Niemand herkende ons blijkbaar. De gesprekken voelden enorm goed. Ik wilde naar een club waar ik een reële kans had om basisspeler te zijn. Dat zou bij andere geïnteresseerde clubs lastiger worden. Ik wilde wachten tot de promotie naar de Ligue 1 zeker was. Toen het eenmaal zover was, stond mijn besluit vast en moesten de clubs eruit komen. Waarom ik overtuigd was? Ik kende de club voorheen nauwelijks, maar je hebt het stadion gezien. Toulouse heeft bovendien een mooie historie en een fanatieke achterban."

Aboukhlal had op dat moment besloten AZ te verlaten. "Ik was niet tevreden. Ik voelde na twee jaar nog steeds te weinig vertrouwen." Ondanks het feit dat hij afgelopen seizoen 45 wedstrijden in actie kwam, waarvan 31 in de Eredivisie, en linksbuiten Jesper Karlsson openlijk aasde op een vertrek. "Alleen uit tegen Celtic speelde ik negentig minuten. Het goede gevoel ontbrak en het gedrag van de supporters gaf het laatste zetje", waarna Aboukhlal wat er is gebeurd en waarom hij op die wijze reageerde.

Sergio Ramos

De twee zomeraanwinsten vertellen over hun aanpassing aan de Ligue 1, wat de grootste omschakeling betekende, over de stad Toulouse, over hun verhuizing, de huisdieren die ze hebben, over de Franse taal en de lessen die ze volgen, over uitwedstrijden en vliegreizen, de doelstelling van de club, de doelstelling van de spelers zelf en de bijzondere ontmoeting met Paris Saint-Germain. "Sergio Ramos was mijn directe tegenstander en stond na het laatste fluitsignaal het dichtstbij. Of hij me tijdens het duel goed heeft geraakt? Dat viel wel mee. Hij gedroeg zich rustig die avond," aldus Dallinga, die met het shirtje van de Spaanse recordinternational naar huis ging. Waarna Aboukhlal vertelt welk shirtje hij scoorde.

Het interview met Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal is te lezen in ELF Voetbal nummer 10 die vanaf nu verkrijgbaar is. Daarin bespraken we ook de prijzenkast van Karim El Ahmadi, speelden we De Slimste Met... Marco van Ginkel van PSV, bespraken we met Mees Hilgers van FC Twente diens tattoos in Inktverhalen, vroegen we journalisten in Argentinië en Spanje naar Ajax-huurling Lucas Ocampos en tekenden we het bijzondere levensverhaal van Ton, officieel Anthonie, Blanker op. We lieten de hond uit met Thijs Oosting van Willem II in de serie Viervoeters, spraken de twee FC Groningen-aanwinsten Liam van Gelderen en Nordin Musampa en onderzochten het cliché Seks voor de wedstrijd.

ELF Voetbal nummer 10 valt bij de abonnees automatisch op de deurmat. Bovendien ligt hij in de winkelschappen van diverse supermarkten, bij de meeste boekenzaken en op reislocaties als de NS-stations, Eindhoven Airport en Schiphol. Daarnaast is de editie handig en gemakkelijk online te bestellen. Via deze link zo gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in de brievenbus. Een abonnement nemen is helemaal gemakkelijk. Elk nummer automatisch thuisgestuurd. Via deze link handig en snel afgesloten. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <