Laatste nieuws
12.00Fabrizio Romano bevestigt berichtgeving over Ajax: 'Hij staat op een shortlist'
12.00Nu live: de nieuwe, verbeterde commentsectie van VoetbalPrimeur
11.55Strijd om Champions League-tickets barst los, 'pech' voor Nederland
11.50'Barça identificeert twee mogelijke vervangers Xavi: opvallende kandiaat in lijst'
11.35‘Liverpool wil Huijsen naast Van Dijk posteren en hoort torenhoge vraagprijs’
11.31Prachtig initiatief El Yaakoubi: 'Hier raak ik emotioneel van'
11.23Nederlander geeft oude club Liverpool advies: 'Zou Alonso niet nemen als trainer'
11.23Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid
11.22Ex-Ajacied geschorst door Spaanse bond: ‘Hij dwong Hermoso te liegen’
11.10Oud-PSV'er twijfelt over pensioen: 'Maar het zou dom zijn om nu te stoppen'
11.08VP-voetbalkantine: 'Zirkzee is klaar voor een stap naar AC Milan'
11.07Ballon d'Or-winnaar komt met bizar aanbod: 'Ik zou Napoli gratis gecoacht hebben'
11.00FC Utrecht hengelt Excelsior-verdediger Siebe Horemans transfervrij binnen
10.59Babel raadt Liverpool af Alonso aan te stellen als opvolger Klopp
10.53'Binnen Barça heersen twijfels over De Jong: grootverdiener laat te weinig zien'
10.51Oud-PSV’er Dries Mertens (36) stelt pensioen toch uit: ‘Ik denk dat ik nog een jaartje doorga’
10.50Jaartje erbij voor Kökcü in Eindhoven
10.40Bekerheld Quick Boys trots als een pauw na overstap naar AZ: 'Is mij wel gelukt'
10.38'Liverpool bereidt bod voor op Huijsen, maar heeft concurrentie'
10.34Excelsior-sterkhouder Siebe Horemans maakt fraaie stap omhoog in Eredivisie
10.30Van kampioen en AC Milan verpulveren in de Champions League naar derde divisie
10.30Indonesië zet in op Nederlanders: 'Absurd, elke seconde krijg ik DM's'
10.25Volgende Ajacied sluit zich na kritiek af van social media: 'Gestopt met kijken'
10.21Kroes staat voor lastige keuze bij Ajax: ‘Neigt hij naar, maar ligt gevoelig’
10.15Column Vivianne Miedema | Bij Arsenal verdiende ik geen tonnen, maar ik kon voor het eerst wel makkelijker leven
10.07Union Berlin ontvangt verschillende boetes: club blijft achter fans staan
10.05FC Groningen mag hopen: international droomt van terugkeer
09.58Hartverwarmende video van Ajax-spits gaat viraal: ‘Brobbey is cultureel erfgoed’
09.50'Manchester City troeft concurrentie af en strikt Amerikaans wonderkind (14)'
09.48FC Utrecht slaat toe en legt Excelsior-smaakmaker voor drie jaar vast
09.47Amerikaanse aandeelhouders trekken zich terug uit FC Den Bosch
09.40RKC en hoofd scouting lijnrecht tegenover elkaar: transfer resoluut geweigerd
09.30FC Utrecht kaapt transfervrije Horemans weg bij Excelsior
09.25Cannavaro zag Napoli-droom uiteenspatten: 'Had het gratis gedaan'
09.13Volksfeest barst los in Georgië na historische prestatie: ‘Deze spelers zijn helden, ze hebben het volk verenigd’
Resultaten x
binnenland

Voorbeschouwing WK 2022: Nederland - Ecuador

Na de moeizame overwinning in de openingswedstrijd tegen Senegal speelt het Nederlands elftal zijn tweede wedstrijd van dit WK 2022 in Qatar tegen Ecuador. De Zuid-Amerikanen begonnen het WK met een makkelijke overwinning op Qatar en zullen tegen Nederland op zoek gaan naar een verrassing, maar moeten dat mogelijk zonder doelpuntenmaker Enner Valencia doen. De spits die in het openingsduel beide doelpunten voor zijn rekening nam, raakte geblesseerd aan zijn knie en is nog een twijfelgeval voor deze wedstrijd.

Lees hier de voorbeschouwing voor Senegal - Nederland met teamnieuws, recente resultaten en tips zodat je goed voorbereid kunt wedden op deze openingswedstrijd van het Nederlands elftal.

24-11-2022 09:58 door Mike Bogaard

Wedstrijd:     Nederland - Ecuador

Locatie:         Khalifa International stadion, Doha

Datum:          25 november 2022 

Tijd:               17:00 Nederlandse tijd


Teamnieuws Nederland WK 2022

Bij Nederland is de stemming goed. De 2-0 overwinning tegen Senegal kwam uiterst moeizaam tot stand, maar de drie punten tegen de op voorhand als sterkste tegenstander ingeschatte Afrikanen waren het belangrijkst. Van Gaal verraste tegen Senegal door met Andries Noppert op doel te beginnen. De 28-jarige Fries is nog maar een jaar basisspeler in de Eredivisie, maar de debutant van oranje maakte een stabiele indruk. Na afloop zeiden zijn teamgenoten dat de rust en het vertrouwen dat hij uitstraalt ook goed overkomen op de verdediging, dus lijkt hij er voorlopig niet meer uit te gaan. 

Het spel van het Nederlands elftal leek verder echter nog erg stroperig. De sterke Senegalezen wonnen de meeste onderlinge duels en kregen ook een aantal goede kansen voordat Nederland in de 85ste minuut op voorsprong en dat zal van Gaal zorgen baren. Matthijs de Ligt kreeg de voorkeur boven Jurriën Timber, maar leek niet op zijn gemak aan de rechterkant van de verdediging en de ruimtes tussen het middenveld en de verdediging waren vaak groot. Frenkie de Jong leed veel balverlies, maar was evengoed weer belangrijk met een prachtige assist.  

Het aanvallende duo met Steven Bergwijn en Vincent Janssen had moeite om in het spel te komen en daar zijn mogelijk veranderingen te verwachten. Memphis Depay kwam na een uur in het veld en leek nog wat onwennig in zijn eerste minuten sinds september, maar zijn geleidelijke terugkeer in het elftal is een boost voor het elftal. Of Memphis tegen Ecuador al gaat beginnen is nog de vraag, de aanvaller wordt rustig teruggebracht na twee maanden stil te hebben gestaan en na de overwinning lijkt de noodzaak er ook niet te zijn om hem te forceren, dus krijgt Vincent Janssen mogelijk nog één basisplaats. 

Het belangrijkste is dat Nederland verder met een fitte ploeg naar deze wedstrijd tegen Ecuador toeleeft en dat van Gaal dus te kiezen heeft. Na de 2-0 overwinning op Senegal is Nederland nu 16 wedstrijden op rij zonder nederlaag. 

Teamnieuws Ecuador WK 2022

De voorbereiding van Ecuador op dit WK was niet lekker. De ploeg plaatste zich als nummer vier van Zuid-Amerika rechtstreeks voor het WK, maar Chili claimde recht te hebben op die plek omdat Ecuador een niet speelgerechtigde speler had opgesteld. Rechtsback Byron Castillo wordt ervan beschuldigd dat hij eigenlijk de Colombiaanse nationaliteit heeft en op basis van een vals paspoort meespeelde. 

Het sporttribunaal CAS kwam pas op 10 november met de verlossende woorden dat Ecuador op zeker gewoon mee mag doen. Het land kreeg wel een straf, maar die geldt pas na dit WK. Daarna kwam een bekende journalist uit Bahrein met het gerucht dat de Ecuadorianen omgekocht zouden zijn om de wedstrijd tegen het gastland te verliezen. 

Ecuador liet zich echter niet van zijn stuk brengen en pakte in de openingswedstrijd van dit WK een makkelijke overwinning op gastland Qatar. De ploeg lijkt goed in elkaar te zitten op dit WK. Trainer Gustavo Alfaro heeft de beschikking over een jonge groep met een aantal potentiële topspelers. Moises Caicedo, nu nog actief voor Brighton, wordt met een overstap naar Real Madrid gelinkt. Naast de pas net 21-jarige verdedigende middenvelder wordt ook de 20-jarige centrumverdediger Piero Hincapie van Bayer Leverkusen aan een aantal topclubs gelinkt. Hincapie is de leider van de defensie van Ecuador die al zeven wedstrijden op rij het doel schoon heeft gehouden. 

De ervaren rot die dit stel bij elkaar houdt, is aanvoerder Enner Valencia. De spits is dit seizoen in absolute topvorm bij Fenerbahce en liet tegen Qatar zien dat hij die goede vorm meegenomen heeft naar de nationale ploeg. De spits verstuikte aan het einde van de eerste helft tegen Qatar echter zijn knie. Hij speelde nog even door, maar werd uiteindelijk toch vervangen. 

Valencia was na de wedstrijd zelf pessimistisch over zijn kansen om deze wedstrijd tegen Nederland te halen. Toch ziet het er goed uit voor Valencia, de spits trainde op dinsdag alweer deels mee en lijkt er vrijdag gewoon bij te kunnen zijn. Carlos Gruezo, meestal basisspeler op het middenveld, zat tegen Qatar vanwege een lichte blessure op de bank en is mogelijk opnieuw niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen, maar zijn vervanger Jhegson Mendez speelde tegen Qatar een goede wedstrijd.  

H2H Nederland vs Ecuador 

Nederland en Ecuador zijn elkaar twee keer tegengekomen in vriendschappelijke wedstrijden. In 2006 was Nederland nipt met 1-0 te sterk en acht jaar later, vlak voordat van Gaal Nederland naar de derde plaats op het WK 2014 loodste, werd het 1-1. 

Laatste wedstrijden Nederland

Nederland plaatste zich met onder andere twee overwinningen op België voor het finaletoernooi van de Nations League en begon dit WK dus met een goede overwinning. 

21-11-22 Senegal - Nederland            0-2
25-09-22 Nederland - België               1-0
22-09-22 Polen - Nederland                0-2
14-06-22 Nederland - Wales               3-2
11-06-22 Nederland - Polen                2-2

Laatste wedstrijden Ecuador

Ecuador speelde de oefenwedstrijd tegen Irak zonder de spelers die in Europa actief zijn, maar was verder grotendeels op zijn sterkst en kreeg sinds maart geen tegendoelpunt te verwerken. Met de overwinning tegen Qatar op zak speelt Ecuador deze wedstrijd met minder druk.

20-11-22 Qatar - Ecuador                   0-2
12-11-22 Ecuador - Irak                      0-0
27-09-22 Japan - Ecuador                  0-0
23-09-22 Saoedi-Arabië - Ecuador     0-0
11-06-22 Ecuador - Kaapverdië          1-0

Wedden op Nederland vs Ecuador 

De bookmakers zijn het erover eens dat Nederland de favoriet is, maar net als Senegal kan ook Ecuador niet onderschat worden, de odds van een overwinning van Nederland liggen bij de meeste bookmakers rond de 1.80 en met de huidige staat van het team van bondscoach van Gaal lijkt dat een interessante quotering. Als je je nu aanmeldt bij één van de Nederlandse bookmakers kun je echter gratis weddenschappen krijgen die het wedden een stuk voordelig maken. Kijk hier voor de beste WK 2022 free bets bij de verschillende bookmakers. 

Zowel Nederland als Ecuador spelen vanuit een gesloten verdediging en geven weinig ruimte weg. Ecuador zette tegen Qatar in het begin van de wedstrijd wel hoog druk, maar toen de 2-0 voorsprong binnen was zakten ze in. Tegen Nederland zal Ecuador waarschijnlijk niet weer gebruik maken van die hoge druk. Nederland zakte tegen Senegal bij vlagen ver in en lijkt ook tegen Ecuador niet op de aanvalskracht te focussen, dus kan dit wel eens een wedstrijd met weinig doelpunten worden. Daar staat echter wel een interessante ontwikkeling tegenover. De toegevoegde speeltijd op dit WK is meer dan ooit en dat maakt de kans op doelpunten in elke wedstrijd groter, zoals duidelijk te zien was bij het doelpunt van Davy Klaassen in de negende minuut van de blessuretijd.




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <