Laatste nieuws
03.30Wat je niet zag op tv: Mbappé veroorzaakt enorme ruzie in catacomben na uitschakeling Barcelona
03.05Voetbalpodcast | ‘Feyenoord heeft de beker niet nodig om het seizoen kleur te geven’
03.00Mister Feyenoord (68) wéér vader: ‘Liv eerder lid van Kameraadjes dan dat ik aangifte van geboorte deed’
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.53Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
Resultaten x
binnenland

Voorbeschouwing WK 2022: Nederland - Qatar

Het gaat dit WK nog niet erg makkelijk bij het Nederlands elftal, maar na een overwinning en een gelijkspel tegen de beste tegenstanders in de groep staat de ploeg evengoed eerste en kan de ploeg met een overwinning op Qatar de verwachte groepswinst veilig stellen. Om daar zeker van te zijn moet Nederland wel winnen en het beter doen dan Ecuador in de wedstrijd tegen Senegal, die op hetzelfde moment gespeeld wordt.

29-11-2022 13:00 door Mike Bogaard

Lees hier de voorbeschouwing voor Nederland - Qatar met teamnieuws, recente resultaten en tips zodat je goed voorbereid kunt wedden op deze openingswedstrijd van het Nederlands elftal.  

Wedstrijd:      Nederland - Qatar
Locatie:          Al Bayt stadion, Al Khor
Datum:           29 november 2022
Tijd:                16:00 Nederlandse tijd


Teamnieuws Nederland WK 2022

Nederland speelt in Qatar een uitwedstrijd tegen het gastland, maar dat lijkt niet echt invloed te hebben op de kansen voor een overwinning van Nederland. Qatar is namelijk al uitgeschakeld en liet in de wedstrijden tegen Senegal en Ecuador zien dat de ploeg simpelweg niet goed genoeg is om op dit niveau enige kans te maken.

Voor Nederland is dat anders. De ploeg speelde een hele matige wedstrijd tegen Ecuador, maar wordt tot de outsiders voor de wereldtitel gerekend. Cody Gakpo leek Nederland een makkelijke avond te bezorgen met een vroeg doelpunt, maar dat bleek allesbehalve het geval. Ecuador was feller, won vrijwel alle duels en oranje had geluk dat het bij de rust nog voorstond. Na rust kwam die gelijkmaker er alsnog en Nederland wist het niveau niet omhoog te brengen. De lat stond een nieuw doelpunt van Ecuador in de weg en het Nederlands elftal wist het gelijkspel met hangen en wurgen naar het laatste fluitsignaal te brengen. De ploeg eindigde de wedstrijd met een beschamend aantal van twee doelpogingen.

In de wedstrijd tegen Ecuador was het vooral in balbezit erg matig en dat baart zorgen, maar voor de uitkomst in de groep lijkt het geen problemen op te leveren, want met de wedstrijd tegen Qatar nog te gaan, is Nederland nog steeds goed op weg om de groep te winnen. Memphis Depay speelde deze keer 45 minuten, maar de aanvaller kwam totaal niet in het spel voor, hield geen bal vast en liep er verloren bij. Hij start tegen Qatar mogelijk voor het eerst sinds twee maanden blessureleed weer in de basis.

Ook het middenveld stond niet lekker, Frenkie de Jong werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld en Teun Koopmeiners kon al helemaal niets uitrichten en lijkt zijn plaats in het elftal weer te verliezen. Datzelfde geldt voor Davy Klaassen, die na zijn doelpunt tegen Senegal als nummer tien mocht beginnen, maar totaal niet in het stuk voorkwam.

Er zijn geruchten dat Xavi Simons wel eens de nummer tien positie in kan nemen. Onder andere aanvoerder Virgil van Dijk gaf al aan hoe verbazingwekkend goed hij is op de training en de vraag is of van Gaal het aandurft om hem zijn debuut te geven met een basisplaats. 

Verder lijken er geen aanpassingen te komen in de verdediging, ondanks dat de vleugelverdedigers Daley Blind en Denzel Dumfries een matige indruk maakten in beide wedstrijden. Ook keeper Andries Noppert lijkt een zekerheidje in de basis voor deze wedstrijd, waar Nederland met een hoge score de groepswinst zeker kan stellen en het vertrouwen voor de knock-outfase kan vergroten.

Teamnieuws Qatar WK 2022

Qatar stelt erg teleur op dit WK, het gastland is na twee wedstrijden al uitgeschakeld en wekte op geen enkel moment de indruk dat het ook maar iets kon doen op dit WK. De ploeg van bondscoach Felix Sanchez was in beide wedstrijden erg slecht in de opbouw en moest door het constante balverlies telkens in de verdediging.

Sterspeler Ali Almoez, de 26-jarige spits die al 42 keer gescoord heeft voor Qatar, werd in beide wedstrijden onschadelijk gemaakt en kwam niet in het stuk voor. De voorbereiding van Qatar op dit WK was ook anders dan de meeste ploegen. Om de nationale ploeg alle ruimte te geven om zich op dit WK voor te bereiden lag de competitie in Qatar al vanaf april stil en de spelers van de nationale ploeg speelden toen hun laatste officiële wedstrijd en waren sindsdien alleen maar bezig met dit WK.

Er werden nog wel flink wat oefenwedstrijden gespeeld, maar dat geeft niet dezelfde wedstrijdspanning en dat blijkt achteraf geen goede voorbereiding te zijn geweest op dit toernooi. Qatar werd natuurlijk sowieso al niet tot de favorieten gerekend, maar in 2019 werd Qatar de laatste winnaar van het Aziatisch kampioenschap en in datzelfde jaar had de ploeg ook nog een acceptabele presentatie op de Copa America in Zuid-Amerika, dus de verwachtingen waren wel degelijk hoger. De debutant zal in eigen huis waarschijnlijk nog proberen het WK enigszins te redden met een goede wedstrijd tegen oranje, maar de voortekenen zijn slecht voor het thuisland.

H2H Nederland vs. Qatar

Nederland en Qatar zijn elkaar nooit eerder tegengekomen

Laatste wedstrijden Nederland

Nederland boekte voor de wedstrijd tegen Ecuador vijf zeges op rij en is inmiddels al 17 wedstrijden op rij zonder nederlaag.

25-11-22 Nederland - Ecuador          1-1
21-11-22 Senegal - Nederland         0-2
25-09-22 Nederland - België            1-0
22-09-22 Polen - Nederland             0-2
14-06-22 Nederland - Wales             3-2

Laatste wedstrijden Qatar

Qatar speelde sinds 2019 alleen maar oefenwedstrijden. Dat ging met wisselende resultaten. Zo was er in september een prima gelijkspel tegen Chili op volle sterkte, maar werd er even daarvoor ook kansloos met 3-0 verloren van Kroatië onder 23. De twee nederlagen op het WK betekenen dat het land als eerste land officieel uitgeschakeld was.

25-11-22 Qatar - Senegal                 1-3
20-11-22 Qatar - Ecuador                0-2
09-11-22 Qatar - Albanië                   1-0
05-11-22 Qatar - Panama                 2-1
27-10-22 Qatar - Honduras               1-0

Wedden op Nederland vs. Qatar

Nederland is bij de bookmakers de torenhoge favoriet voor de overwinning in deze wedstrijd tegen het al uitgeschakelde Qatar. De gemiddelde odds voor een overwinning van Nederland liggen zo rond de 1.20 en het lijkt amper de moeite waard om daarop te wedden.  Kijk hier voor de beste WK 2022 free bets bij de verschillende bookmakers.

Nederland speelt op hetzelfde moment als Ecuador, maar de enige manier om zich te verzekeren van groepswinst is door met veel doelpunten verschil te winnen van Qatar. Anders is het Nederlands elftal afhankelijk van het resultaat op het andere veld en de verwachting is dat de ploeg dat wil vermijden. Nederland speelt tot nog toe geen flitsend toernooi en heeft moeite het spel te maken, toch lijkt het kwaliteitsverschil zo groot dat je een goede kans hebt met wedden op de handicap. Je kunt dan kijken naar de Asian Handicap met Nederland -1.5 of -2.5, of de gewone handicap 0-1 of 0-2 en dan wedden op een overwinning van Nederland. Kijk bij de Nederlandse bookmakers voor de actuele quoteringen voor deze wedstrijd zodat je deze wedstrijd spannender kunt maken met wedden op het WK 2022 in Qatar.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <