Laatste nieuws
02.05Wilfred Genee ontvangt live tijdens Vandaag Inside vernietigend appje over Valentijn Driessen
00.25Dortmund boekt met Maatsen verrassende zege op PSG en houdt volop zicht op CL-finale
00.20‘Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte’
00.00Borussia Dortmund bluft PSG af en wint thuisduel halve finale Champions League

Gisteren

23.55Mulder stellig over falende arbitrage bij Dortmund: 'Dit is gewoon een penalty'
23.55Duitse pers prijzen 'slimme' Maatsen: 'Hij vermande zich en was zelfverzekerd'
23.48Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
23.45Zien: beschonken Carragher trekt uitblinker Sancho voor de camera
23.45'De mogelijkheid bestaat dat ik vertrek bij Dortmund, ik heb erover nagedacht'
23.45Ten Hag-verbanneling opnieuw uitblinker bij Dortmund: 'Hij was niet te stoppen'
23.40Brugts bijna kampioen met Barcelona, Oranje-aanvalster trefzeker in monsterzege
23.30Slot zal nieuwe keeperstrainer moeten zoeken: Achterberg na 15 jaar weg bij Liverpool
23.25Chris Woerts ziet Ajax ‘hele goede keuze maken’ op bestuurlijk vlak
23.25Duitsland dankt BVB en pakt extra CL-ticket, wat slecht nieuws is voor Ten Hag
23.20Giovanni van Bronckhorst: "Nog niet gebeld"
23.15Dit is waarom de zege van Borussia Dortmund extra zoet smaakt
23.10Woerts doet boekje open bij Vandaag Inside: 'Ik heb contact gehad met Te Kloese'
23.03Lees terug: Dortmund en PSG delen klappen uit, maar alleen Füllkrug slaat raak
23.01Twente is nog stééds geen kampioen en dat knaagt: 'Doen dit niet expres'
23.00Reijners stopt na dit seizoen als hoofdtrainer bij vrouwen Fortuna
22.57Dortmund op koers voor Champions League-finale na rollercoaster tegen PSG
22.55Füllkrug geeft Dortmund de leiding in heerlijk gevecht met PSG
22.55Cristiano Ronaldo loodst Al-Nassr met wereldgoal naar finale van de King’s Cup
22.55Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
22.42VI Live: Dembélé mist levensgrote kans voor PSG in slotfase tegen Dortmund
22.41Cruciale doorbraak in zicht voor Vitesse: 'Niet ver verwijderd van een oplossing'
22.14VI Live: Mbappé en Hakimi treffen binnen vijf seconden de Dortmund-palen
22.14VI Live: Mbappé en Vitinha treffen binnen vijf seconden de Dortmund-palen
22.12Woerts komt met Geelen-claim: 'De nieuwe algemeen directeur van Ajax'
22.10Dortmund ontploft na oogstrelende assist: PSG op achterstand de rust in
22.10Vertrouwen in selectie van Vitesse: 'Genoeg mogelijkheden, zeker op KKD-niveau'
22.08VI Live: PSG zonder rustwissels op jacht naar gelijkmaker tegen Dortmund
22.05Scorende Brugts is bijna kampioen met Barcelona
22.05De Graafschap laat na enthousiaste reacties leden stemmen over logoverandering
21.54Ronaldo scoort schitterend en gidst Al-Nassr naar pikante finale
Resultaten x
binnenland

Interview Jeremie Frimpong: "Louis van Gaal zei dat ik mijn geduld moest bewaren"

Hij zag het levenslicht in Amsterdam en verhuisde op zijn zevende naar Manchester. Voor een Nederlandse club speelde Jeremie Frimpong nooit. Wel voor Manchester City, Celtic en sinds twee jaar Bayer Leverkusen. Tijdens het WK in Qatar was de 22-jarige rechtsback de onbekendste speler in de Oranje-selectie. "Louis van Gaal zei dat ik mijn geduld moest bewaren."

10-03-2023 14:00 door Sander Berends

"Natuurlijk hoopte ik op een uitnodiging. Spelen op een WK is het hoogste dat je als voetballer voor je land kunt bereiken. De bekendmaking van de selectie kon ik niet rechtstreeks meemaken. Ik stond op het trainingsveld bij Bayer Leverkusen. Eenmaal terug in de kleedkamer had ik enorm veel berichten op mijn telefoon staan", vertelt Frimpong in ELF Voetbal nummer 3, waarin we een bezoek brachten aan de zesvoudig Jong Oranje-international, die tegen Frankrijk op 24 maart zijn officiële debuut voor Oranje hoopt te maken. De editie is gemakkelijk online te bestellen. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis.

Felicitaties

"Als eerste ging ik naar de groepsapp van Oranje", vervolgt Frimpong in het artikel. "Daarin stond de video waarin Louis van Gaal de namen van de selectie voorleest. Al snel hoorde ik mijn naam voorbijkomen. Een grote vorm van trots overviel me. Het aantal felicitaties heb ik niet geteld. Het waren er ongelooflijk veel. Ik heb in de dagen daarna zoveel mogelijk proberen te antwoorden, al vrees ik dat ik mensen over het hoofd heb gezien."

In Qatar nam Van Gaal hem apart voor een indidividueel gesprek. In het Engels. "Hij vertelde dat hij veel vertrouwen in me had, maar benadrukte dat ik geduld moest hebben. Dat ik klaar moest zijn als de situatie erom vroeg. Ik moest om me heen kijken, leren en genieten van het toernooi. Dat heb ik gedaan. Ik liep een paar keer warm, maar ben helaas niet in het veld gekomen tijdens de vijf wedstrijden."

Vertrouwen

Tegen Frankrijk hoopt hij op 24 maart de cyclus richting het EK van 2024 met een officieel debuut te starten. Door de schorsing van Denzel Dumfries is de kans reëel. "Is Denzel geschorst? Ik dacht dat die straf voor het volgende WK gold. Ik zal hard moeten werken om opnieuw erbij te zitten. Ik hoop ook van de nieuwe bondscoach (Ronald Koeman, red.) het vertrouwen te winnen. In de WK-finale steunde ik Frankrijk. De mooiste finale die ik ooit heb gezien. Frankrijk heeft geweldige spelers en Parijs voelt voor mij als mijn tweede stad. I love it there."

Koeman hoeft niet te vrezen dat Frimpong straks de eer van een ander land verdedigt. Omdat hij nog geen officiële interland heeft gespeeld, kan hij nog overstappen. Ghana, het geboorteland van zijn ouders, wierp een lijntje uit. Ook Engeland, waar hij op zevenjarige leeftijd terechtkwam, is een optie. "Niemand hoeft zich zorgen te maken. Ik ben in Nederland geboren. Nederland is mijn land. Ik heb nooit getwijfeld over mijn keuze. Van Engeland heb ik nooit iets gehoord en Ghana kwam pas toen ik voor de eerste keer werd opgenomen in de voorselectie van Oranje. De KNVB was er vroeg bij."

Verhuizing

Hoe vroeg? Dat is te lezen in het volledige interview in ELF Voetbal nummer 3. Daarin is ook te lezen wie hij destijds tegenkwam, wie zijn beste Nederlandse vrienden in de voetbalwereld zijn, met welke spelers hij tijdens het WK optrok en zijn bijzondere levensverhaal. De scheiding van zijn ouders, de verhuizing naar Manchester, de ontdekking door scouts van City, voor welke club hij eigenlijk wilde gaan spelen, zijn school, transfer naar Celtic, de Nederlandse taal, liefde voor Parijs, series op Netflix en de toekomst. En een mogelijke stap naar de Eredivisie.

Het interview met Jeremie Frimpong is te lezen in ELF Voetbal nummer 3. Daarin ook interviews met Gernot Trauner, Feyenoorder afkomstig uit een voetbalgekke familie en opgegroeid met een liefde voor Bayern. Met Harvey Esajas, de Amsterdammer met de meest bijzondere voetballoopbaan die in de leer is om imam te worden. Met Wiljan Vloet, de oud-hoofdtrainer en technisch/algemeen directeur die nu de Westerschelde Ferry uitdrukkelijker in de markt wil zetten. En met Antti Sumiala, de cultspits die clubtopscorer werd van Emmen, NEC en FC Twente en nu aan een nieuwe uitdaging werkt. Ook gingen we eten bij Enric Llansana van Go Ahead Eagles, lieten we hond uit van/met Jasper Schendelaar van PEC Zwolle en spraken we met Dale Vince, de voorzitter van Forest Green Rovers, de groenste club ter wereld.

ELF Voetbal nummer 3 valt bij de abonnees automatisch in de brievenbus. Ook is het nummer verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten als de supermarkten, (kantoor)boekhandels en op vele reislocaties. Denk aan de NS-Stations, Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. De editie is ook online te bestellen. Via deze link zo gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen, is helemaal gemakkelijk. Elke editie automatisch op de deurmat. Via deze link zo afgesloten. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit! Veel leesplezier!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <