Laatste nieuws
22.30Romano: Ajax heeft nog vier trainers op shortlist om Van 't Schip op te volgen
22.25Kökcü in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
22.20'Henderson... Als je iemand niet nodig had, was hij het wel'
22.15'Liverpool geeft droommanager op, kamp-Lobotka flirt met Barça'
22.11Feyenoord lanceert documentaire ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida
22.05‘Als Slot naar Ajax gaat is hij zijn leven niet zeker, en zijn familie ook niet’
22.05Verenigd Koninkrijk waarschuwt fans Engeland en Schotland voor Duits bier
21.55Bayern-directeur slaat terug naar Davies: 'Ik kan niet wachten tot Sint-juttemis'
21.40Jeugdtrainer Feyenoord: 'Kans op vertrek Geertruida is fifty-fifty'
21.30'Geluk bij een ongeluk' voor PSV: 'Dreiging van snelle transfer is weg'
21.25Half miljoen Britse voetbalfans krijgen waarschuwing in aanloop naar EK 2024
21.10Voormalig Groningen-spits gaat door het stof na 'pijnlijk misverstand'
21.10Strand Larsen zegt sorry tegen Celta-fans: 'Dit misverstand doet mij pijn'
21.00'Ik ben te vroeg gestopt, maar wij hielden van het leven naast het voetbal'
20.55Brugts met Barcelona naar halve finales Champions League na overtuigende zege op SK Brann
20.46Esmee Brugts met FC Barcelona naar laatste vier in Champions League
20.46FC Barcelona-trainer Xavi is leugens zat en klaagt twee journalisten aan
20.45‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar ondervindt stevige concurrentie’
20.45Feyenoord strikt sponsor uit Qatar voor miljoenendeal
20.40Steun voor veroordeelde Brenet: 'Voetballers zijn ook maar gewoon mensen'
20.36Brugts helpt titelhouder Barcelona naar halve finale CL
20.33Deens talent ging ook op proef bij Man United: 'Maar Ajax is het beste voor mij'
20.31Stiefzoon Patrick Kluivert: ‘Mensen noemen Clarence Seedorf homofoob, maar...’
20.07Concurrent Maatsen mist restant seizoen, straf voor Den Bosch-fans
20.05Oud-ploeggenoot walgt van Alves en Robinho: 'Als het mijn dochter was...'
19.44'Barça schrapt vier kandidaten en blijft hopen op Xavi'
19.37Derksen lacht om mogelijke opvolger Van 't Schip: 'Dat is toch een wielrenner?'
19.35Gedrag Vinícius gekraakt: 'Het is elke wedstrijd raak, daar moet hij aan werken'
19.34AZ verlengt contract met aanvoerder Van Lunteren
19.34Feyenoord sluit akkoord met Qatarese sponsor en sleept ‘miljoenendeal’ binnen
19.20AZ verlengt contract met aanvoerster Van Lunteren
19.07AD: Feyenoord strikt partner uit Qatar voor 'miljoenendeal'
19.0016 mogelijke opvolgers van John van 't Schip bij Ajax op een rij
18.48Nieuws uit Italië: Ajax komt uit bij voormalig PSV-target voor verdedigende impuls
18.43Mauro maakt zich geen zorgen bij PSV: 'Gaan daar later dit voorjaar naar kijken'
Resultaten x
binnenland

Interview Gernot Trauner: "Ik zegde AZ af, Feyenoord kwam op het ideale moment"

Hij is zelden op een foutje te betrappen, zoekt altijd naar de voetballende oplossing en is gevaarlijk bij dode spelmomenten. Sinds zijn komst in de zomer van 2021 groeide Gernot Trauner uit tot lieveling van het Feyenoord-publiek. De hervatting na de winterstop miste de Oostenrijkse centrale verdediger vanwege een knieblessure. Nu is hij fit. Net op tijd voor de jacht op zijn eerste prijs als profvoetballer. "Ik zou zo graag mijn cv met een prijs uitbreiden."

17-03-2023 10:00 door Sander Berends

Ruim anderhalf jaar is de negenvoudig Oostenrijks international nu actief in de Eredivisie. Hij had al eerder de stap kunnen maken vanaf LASK Linz, de club waar hij in 2017 terugkeerde na een succesvolle periode bij SV Ried. "AZ toonde een seizoen eerder al belangstelling voor me. We schakelden destijds PSV uit in de groepsfase van de Europa League en daarna AZ in de play-offs. Een uitstekend jaar, waarin ik vaak trefzeker was met kopballen. Ook leverde ik de nodige assists door het verlengen van lange inworpen waaruit werd gescoord. Twee keer tegen AZ, herinner ik me", vertelt Trauner in ELF Voetbal nummer 3, dat recent is verschenen en ook online is te bestellen. Via deze link zo gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis.

Familie

Trauner verklaart daarin waarom hij 'nee' tegen AZ zei. "Ik geloofde dat het nog beter kon. Ik zette alles op een rij en besloot dat ik wilde blijven. Ik zegde AZ af. Eerder en ook die zomer kreeg ik meerdere aanbiedingen uit het buitenland, maar het paste nooit honderd procent. Ik vind het belangrijk dat mijn familie me steunt en mijn gezin het in een nieuwe omgeving goed naar de zin heeft. Feyenoord kwam een jaar later op het ideale moment. Ik informeerde nog bij mijn ploeggenoot James Holland, die bij AZ onder contract heeft gestaan. Hij was duidelijk: 'Doen!'"

De Oostenrijkse verdediger kende Nederland alleen van een eerder bezoek aan een toernooi. "Op mijn veertiende of vijftiende deden we met de Fussballakademie Linz mee aan een toernooi. Geen toernooi met de grote, Nederlandse topclubs overigens. Ik weet niet meer precies waar. Volgens mij in de buurt van Amsterdam. Van het land heb ik weinig gezien. Al viel het me toen al op dat jullie veel fietsen. Niet alleen als hobby, maar ook als vervangend vervoersmiddel in plaats van de auto. De afscheiding van het snelle verkeer is voor fietsers in Nederland top geregeld, zo heb ik sinds mijn komst ontdekt."

Visite

Trauner noemt Nederland een 'mooi land'. "Ik vind het heerlijk om telkens nieuwe en interessante plekken te ontdekken. Naast Rotterdam vind ik Den Haag een prachtige stad om te bezoeken. Ik hoor vaak van onze visite dat ze onze mening over Nederland delen. Waarschijnlijk hebben onze familieleden en vrienden in de paar dagen van hun bezoek meer van Nederland gezien dan ik tot nu toe heb kunnen bekijken. Met drie kinderen ben je altijd druk. Een aantal spelers van Feyenoord speelt padel. Ze hebben me weleens meegevraagd, maar daar heb ik geen tijd voor."

In het artikel vertelt Trauner hoe hij zijn vrije tijd doorkomt, leuke anekdotes over zijn kinderen, over zijn eigen jeugd, het fanatiek verzamelen van Panini-plaatjes, de liefde voor Bayern München die hem door zijn vader werd ingebracht, over de onorthodoxe wijze waardoor hij leerde zich verbaal uitdrukkelijker te laten gelden op het veld, de belangrijke rol van trainer Oliver Glasner in zijn carrière, over kruiswoordpuzzels, zijn muzieksmaak, de Nederlandse taal, zijn mogelijke terugkeer in de Oostenrijkse nationale ploeg, de Eredivisie, zijn doelen en de video in de Après Skihut die viral ging.

Het volledige interview met Gernot Trauner is te lezen in ELF Voetbal nummer 3. Daarin ook interviews met Jeremie Frimpong, die dit seizoen de pannen van het dak speelt bij Bayer Leverkusen en definitief voor Oranje heeft gekozen. Met Harvey Esajas, de Amsterdammer met de meest bijzondere voetballoopbaan die in de leer is om imam te worden. Met Wiljan Vloet, de oud-hoofdtrainer en technisch/algemeen directeur die nu de Westerschelde Ferry uitdrukkelijker in de markt wil zetten. En met Antti Sumiala, de cultspits die clubtopscorer werd van Emmen, NEC en FC Twente en nu aan een nieuwe uitdaging werkt. Ook gingen we eten bij Enric Llansana van Go Ahead Eagles, lieten we hond uit van/met Jasper Schendelaar van PEC Zwolle en spraken we met Dale Vince, de voorzitter van Forest Green Rovers, de groenste club ter wereld.

ELF Voetbal nummer 3 valt bij de abonnees automatisch in de brievenbus. Ook is het nummer verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten als de supermarkten, (kantoor)boekhandels en op vele reislocaties. Denk aan de NS-Stations, Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. De editie is ook online te bestellen. Via deze link zo gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen, is helemaal gemakkelijk. Elke editie automatisch op de deurmat. Via deze link zo afgesloten. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit! Veel leesplezier!




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <