Laatste nieuws
02.20‘Concurrentie voor Liverpool in strijd om Slot, Feyenoord verlangt miljoenenbedrag’
00.10Voetbalpodcast | ‘Jürgen Klopp opvolgen bij Liverpool is een moeilijke klus, maar Arne Slot zou het kunnen’
00.00Wint Cole Palmer het EK voor Engeland? ‘Het is een absoluut genie’

Gisteren

23.57Slot-nieuws wekt enthousiasme: 'Liverpool voor hem een hele goede club'
23.55Ajax maakt vanwege riant bedrag aan tekengeld amper winst op Conceição
23.39Leicester zet monsterscore neer tegen Southampton en kan promotie ruiken
23.30Engelse media geïmponeerd: 'Arsenal back on track'
23.30'Liverpool intensiveert jacht op Slot, trainer zoekt al op Engelse huizenmarkt'
23.27‘Liverpool maakt topprioriteit van Arne Slot en gaat aankloppen bij Feyenoord’
23.22'Koeman krijgt zijn zin: landen mogen 26 spelers selecteren voor EK voetbal'
23.20Premier League-koploper Arsenal wint ruim van Chelsea en moet hopen op misstap Manchester City
23.18Noodkreet Koeman sorteert effect: Oranje mag met 26 spelers naar EK
23.07Oud-Ajacied Milik schiet Juventus naar finale Coppa Italia
23.05De EK-selectie van Engeland: dit zijn de spelers die kans maken
23.03Invaller Milik schiet schiet verliezend Juventus naar Italiaanse bekerfinale
23.00Briljant Arsenal vernedert Chelsea en houdt zicht op Premier League-titel
22.58Leicester City kan Premier League ruiken na sensationele zege
22.57Juventus kruipt via eerste balcontact Milik door het oog van de naald in Coppa Italia
22.56Goudhaantje Milik schiet Juventus naar de finale van de Coppa Italia
22.54Koploper Arsenal struikelt niet en geeft Chelsea flink pak slaag
22.54Arsenal en Havertz voeren voetbalshow op na rust en vernederen Chelsea
22.52Arsenal waarschuwt City en Liverpool met historische zege op Chelsea
22.52Arsenal waarschuwt City en Liverpool met galavoorstelling tegen Chelsea
22.50'PSV'er Dest scheurt voorste kruisband en komt heel 2024 niet meer in actie'
22.34Oogverblindend: Arsenal-ster Ødegaard doet gooi naar assist van het seizoen
22.30Raakt Feyenoord succestrainer Slot kwijt? 'Liverpool geïnteresseerd in Nederlander'
22.30'Feyenoord spot beoogde nieuwe hoofd jeugdopleiding bij Rangers FC'
22.25'UEFA luistert naar vurige Koeman: Oranje mag met meer dan 23 spelers naar EK'
22.22'Bod van 200 miljoen op Yamal', nieuwe ploeggenoot voor Messi
22.20Zware klap voor Sergiño Dest: PSV’er hele jaar niet meer in actie door zware knieblessure
22.14PSG denkt zeer waardevolle troef in handen te hebben om Yamal in te lijven
22.11Horrorscenario komt uit: Sergi?o Dest komt dit jaar(!) niet meer in actie
22.05Groot drama voor Sergiño Dest: linksback komt in 2024 niet meer in actie
21.53'Vrees wordt werkelijkheid: PSV-back Dest dit kalenderjaar niet meer in actie'
21.50Serieuze blessure Dest lijkt PSV'er ook de rest van 2024 te kosten
Resultaten x
binnenland

Interview Randy Wolters: "Spelers hier in Noord-Ierland zijn beesten"

Het duurde lang. Randy Wolters wilde graag voetballen voor Larne FC, de Noord-Ierse club wilde de ervaren linksbuiten graag aan de selectie toevoegen en voor de Danske Bank Premiership zou de kleurrijke Leiderdorper een mooi uithangbord zijn. Pas begin maart kwam het visum voor de 32-jarige aanvaller rond. Net op tijd om straks de eerste landstitel van de club mee te kunnen maken. "De club bouwt aan een ambitieus project waar ik graag deel van wil uitmaken."

31-03-2023 15:00 door Sander Berends

De rit duurt veertig minuten. Van havenstad Larne, helemaal in het noordoosten van Noord-Ierland, naar Holywood. In de kustplaats, net boven Belfast en op een steenworp afstand van het hoofdstedelijke vliegveld, woont Wolters sinds september. "Een maat van me woont hier", doelend op ondernemer Nico van der Horst. Diens vader exploiteerde vroeger enkele fotozaken in Leiden, diens zoon reist de wereld rond met Holywood als uitvalsbasis. "Ik woon voorlopig bij hem in totdat ik een eigen appartement heb gevonden. Vrees dat we nu op elkaars lip moeten leven, hoeft niemand te hebben. Het huis is zo groot dat we af en toe van elkaar niet weten of we thuis zijn, haha."

Oplossing

Via Van der Horst is Wolters ook speler van Larne FC geworden. "Hij sponsort de club en vroeg me al vaker om de stap te maken. Nodigde me uit om eens te komen kijken. Voor het seizoen 2021/22 was de overstap al dichtbij. Nu paste het beter. Telstar en ik spraken af dat we elkaar een halfjaar zouden helpen, zodat ik afgelopen zomer weer transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club. Er speelde van alles, maar telkens ging een overstap door diverse redenen niet door. Dan kwamen we er niet uit met de onderhandelingen, bleef de interesse te vaag of vond ik de club vanwege de ligging niet interessant. Ik keek rond in Azië. Thailand, Indonesië en Vietnam, maar dat kwam niet van de grond. Larne FC is een mooie oplossing."

De club keerde onder het bewind van eigenaar Kenny Bruce, een steenrijke ondernemer die zijn vermogen onder meer via zijn vastgoedmaatschappij opbouwde, in 2019 terug op het hoogste niveau. De afgelopen twee seizoenen plaatste de club middels een vierde en vijfde plaats zich voor de voorronde van de Conference League. Nu staat de club na de reguliere competitie met een voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger Linfield bovenaan. Een historisch eerste deelname aan de voorronde van de Champions League lonkt. Komende week beginnen de play-offs waarin Larne FC vijf wedstrijden speelt tegen de nummers twee tot en met zes. "Wij spelen twee keer thuis en drie keer uit. Wanneer ik voor het laatst kampioen werd? Met Go Ahead Eagles ben ik gepromoveerd via de play-offs. Het laatste kampioenschap is met Jong FC Utrecht (seizoen 2010/11, red.) geweest. We staan nu er goed voor, maar gaan absoluut niet te vroeg euforisch worden."

Irish Cup

Vandaag (vrijdag) wacht eerst de halve finale van de Tennents Irish Cup, het belangrijkste bekertoernooi van het land. Daarin wacht een thuiswedstrijd tegen Ballymena United. Wolters moet het duel vanaf de tribune bekijken. "Helaas ben ik niet speelgerechtigd in de bekertoernooien. Dan had mijn overschrijving op 31 januari rond moeten zijn. Maar het heeft ontzettend lang geduurd voordat mijn visum rond was. Door de Brexit moest ik veel documenten inleveren. Vanaf dat moment was het afwachten. In de tussentijd mocht ik alleen maar trainen. Dat is niet prettig, maar het weerhield me niet om op het trainingsveld volle bak te gaan. Ik ben volledig fit nu, alleen ontbreekt wedstrijdritme."

Maandag speelde Wolters mee met Larne FC U20. "Toevallig ook tegen Ballymena United, maar dan daar. We wonnen met 1-5. Ik gaf een assist, maar had er wel drie op mijn naam kunnen hebben. Woensdag heb ik zelfs drie keer getraind. Naast de veldtraining een sessie in de gym en 's middags eentje individueel op het veld met onze spitsentrainer Iain Dowie (59-voudig Noord-Iers international, oud-spits van onder meer Southampton, West Ham United en Crystal Palace, red.). Iemand waarvan ik veel leer. Ik wil laten zien dat ik fit ben en het vertrouwen van de club terugbetalen. Het is de bedoeling dat we een langere samenwerking aangaan. De club heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Een eigen jeugdacademie, een volwaardige spelersgroep en goede trainingsfaciliteiten. Het is de bedoeling dat ik kan meegroeien met de club. Na de play-offs gaan we om de tafel. Als er duidelijkheid is over mijn toekomst, kan ik mijn familie ook hierheen laten komen. Mijn vrouw Desirée is met de kinderen in Nederland achtergebleven. Mijn oudste dochter Censi is nu vijf jaar. Ze spreekt al Engels door mijn eerdere periode bij Xanthi, Griekenland. De jongste, Gigi Amèle, is net één en nog te klein om het buitenland te ervaren."

Niveau

Het voetbal in de Danske Bank Premiership omschrijft hij als goed. "De top zes kan probleemloos mee in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Al mogen de onderste zes ploegen niet onderschat worden. Tegen mindere goden als Newry City en Carrick Rangers win je niet één, twee, drie. Op fysiek gebied doet het voetbal niet onder voor de Eredivisie. Ik speel elke week tegen beesten. Elke keer weer een uitdaging om het tegen zulke types op te nemen. Al ben ik natuurlijk een speler die het van zijn fysiek moet hebben. Ik investeer extra in mijn lichaam op het gebied van krachttrainingen. Zit sowieso vaak in de gym, werk met een eigen fysiektrainer. De competitie is me op het lijf geschreven."

Wolters hoefde weinig moeite te doen om zich aan te passen in de groep. "Iedereen die me kent, weet ik dat altijd vrolijk en luidruchtig ben. Dat werkt ook hier. Ik pas me sowieso gemakkelijk aan. Voetbalhumor is mondiaal. Hier vlogen vandaag ook nog eieren en shampoo door de kleedkamer." Contact met voormalige ploeggenoten is hij niet verloren. "Ik spreek nog veel jongens. Wie? Nou, wie niet? Leon de Kogel, Kenny Teijsse uit mijn tijd van Go Ahead Eagles, Ferdy Druijf, Sven Braken, Souffian El Karouani van NEC, Sean Klaiber van FC Utrecht en zo kan ik het rijtje nog wel verder uitbouwen. Reageren via een Story op Instagram is zo gebeurd. Ik heb hier gewoon Nederlandse televisie. Ik volg het Nederlandse voetbal daardoor op de voet. Met name mijn oude clubs."

Mart Hoogkamer

Wanneer hij weer naar Nederland komt, weet hij niet. "Ik ben begin deze maand nog op en neer gevlogen en zag Ajax - NEC (5 maart, 1-0, red.). Als het mogelijk is, kom ik zaterdag 15 april naar Ahoy waar Mart Hoogkamer met zijn band optreedt en anders wordt het na de play-offs." Vorig jaar stond Wolters, tevens mede-eigenaar van Horlogekluis BV dat luxe horloges verkoopt, nog op het podium met de zanger die in Nederland definitief doorbrak met Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon. Hij speelt ook mee in de videoclip. "Dat waren spontane dingen om hem te steunen. Mart is zeven jaar jonger, maar ik ken hem al vanaf mijn jeugd. We komen uit dezelfde buurt in Leiden. Hingen samen rond. Mart houdt ook van voetbal, maar is hier nog niet geweest."

Wolters staat aan de vooravond van een belangrijke maand. Vijf duels om het kampioenschap van Noord-Ierland binnen te slepen, zich te laten zien aan de fans en een nieuw contract te verdienen. Uiterlijk 29 april is de ontknoping van de titelstrijd duidelijk. "Volgens mij kunnen ze hier wel een feestje bouwen, dus over de festiviteiten hoef ik me in ieder geval niet druk te maken. Eerst maar zien dat we de titel binnenslepen. Ik kijk er naar uit."




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <