Laatste nieuws
19.35Carragher ziet prachtig moment met hoofdrol voor Justin Kluivert: 'Tot nu toe de goal van het seizoen'
19.30LIVE Champions League | Milan tegen tiental Brugge na harde overtreding op Reijnders, bekijk hier alle tussenstanden
19.28AC Milan, Arsenal, Juventus, Real Madrid en Dortmund in actie: bekijk hier alle doelpunten uit de Champions League
19.27VI Live: Brugge met tien na charge op Reijnders, PSV leeft toe naar PSG
19.25Rentree in Ajax-basis lonkt tegen Qarabag: "Ja, dat denk ik wel"
19.25'Ik ben geen toptrainer en heb ook niet de ambitie om bij een topclub te komen'
19.24Unieke Champions League-goal: Pulisic draait corner in één keer binnen
19.21VI Live: Pulisic draait corner binnen bij Milan, PSV leeft toe naar PSG
19.15Praat mee op VP: FC Dordrecht - Vitesse
19.10Pastoor lyrisch over Nederlander in Champions League: 'Reuzensprong gemaakt'
19.00Praat mee op VP: FC Volendam - FC Den Bosch
18.55LIVE Champions League | Kan PSV voor stunt zorgen bij PSG? Bekijk hier de vermoedelijke opstellingen
18.50'Bosz geeft het slechtst denkbare signaal af en schaadt het imago van PSV'
18.50VI Live: CL-avond gestart met Reijnders, PSV leeft toe naar PSG
18.40Mexicaanse pers: Ajax laat oog vallen op trefzekere linksbuiten (23)
18.34Newcastle verlengt met Gordon, speculaties over toekomst Rüdiger
18.20Cillessen imponeert Spaanse media tegen Valencia: 'Schitterende prestatie'
18.19Geertruida blikt vooruit op speciaal treffen met Slot in de Champions League
18.10FA klaagt Kudus aan, Boniface mist CL-duel na auto-ongeluk
18.10'Vind het ontzettend jammer dat ik mijn debuut niet heb kunnen maken voor Ajax 1'
18.05Verbod PSV-supporters dreunt na in Parijs: 'Meest trieste feest in jaren...'
18.05FC Barcelona-trainer Hansi Flick deelt positief nieuws over Frenkie de Jong: 'Hij kan spelen tegen Bayern München’
18.00'PSG ziet man van 95 miljoen terugkeren in de wedstrijdselectie tegen PSV'
17.54'United wil Gomes terug, Rüdiger staat open voor Saoedi-Arabië'
17.53VI Live: Reijnders start, Teze bankt en PSV leeft toe naar PSG in de CL
17.50Afwezigheid PSV-fans heeft gevolgen in Parijs: 'Lopen nu zo'n 80.000 euro mis'
17.45Praat mee op VP: AC Milan - Club Brugge
17.26Waarom De Bruyne wel traint, maar volgens Guardiola niet speelt bij City
17.26'Ik heb veel goede herinneringen aan Feyenoord, het was een avontuur voor mij'
17.20VP-voetbalkantine: 'PSV gaat stunten in Parijs en wint van PSG'
17.10Ruben den Uil over gemist duel door bruiloft zus: ‘Excelsior staat niet in de fik als de trainer er een keer niet is’
16.53NOS dreigt Eredivisie-samenvattingen kwijt te raken: 'Kost ontzaglijk veel geld'
16.50Raphinha blikt terug op 'respectloze' hype rondom Williams en Barcelona
16.50Oud-voetballer Forlán maakt binnenkort debuut als tennisser op proftoernooi
16.45Van Bommel bevestigt concrete interesse uit België: 'Moment niet goed voor mij'
Resultaten x
binnenland

Interview NEC-verdediger Iván Márquez: "Op mijn vijftiende ben ik met kickboksen gestopt"

Een corrupte en onbetrouwbare zaakwaarnemer, een mentaal zware periode in zijn leven en de ziekte van zijn vriendin. Voordat Iván Márquez de stap naar NEC maakte, kende zijn leven naast hoogtepunten ook zwarte hoofdstukken. Ook die hoofdstukken waren aanleidingen voor de tattoos die hij op zijn arm, been en pols draagt. "Zodra ik tijd heb, laat ik weer nieuwe tattoos zetten. De naam van mijn dochter komt er sowieso bij."

19-05-2023 14:00 door Sander Berends

Als kind combineert de Spaanse centrale verdediger vier jaar lang twee andere sporten. "Voetbal en kickboksen. In Spanje zijn vechtsporten best populair. We hebben een aantal goede boksers rondlopen. Bij een interessant affiche zit ik voor de tv. Ook bij partijen van jullie held Rico (Verhoeven, red.). Indrukwekkend om hem in de ring te zien staan. En jullie hebben Badr Hari. Ook zo’n geweldenaar. Voor bokswedstrijden in de Verenigde Staten wil ik weleens langer opblijven. De sfeer daar is prachtig", vertelt Márquez in ELF Voetbal nummer 5, een editie die via deze link gemakkelijk is te bestellen, in de rubriek Inktverhalen.

Gevecht

Hij deelt zijn passie voor vechtsport met ploeggenoot Calvin Verdonk. "Zijn broer Darryl werd in september wereldkampioen kickboksen tot zeventig kilo. Ik heb met Calvin afgesproken dat ik binnenkort meega naar een gevecht. Op 11 februari verdedigde Darryl zijn wereldtitel uitgerekend in Nijmegen, maar wij speelden die avond tegen SC Cambuur. Kickboksen ging me best goed af, maar ik moest een keuze maken. Op mijn vijftiende ben ik gestopt. Het risico op blessures in combinatie met voetbal was natuurlijk te groot. In voetbal had ik veel plezier en ik werd al vroeg ontdekt."

Technisch directeur Ted van Leeuwen van NEC klopte in de zomer van 2021 aan bij de zaakwaarnemer van de Spanjaard om hem te polsen voor een overstap naar Nijmegen. "Ik vond NEC een mooie gelegenheid voor een nieuwe start. Ik kende de club niet en de Eredivisie was voor mij ook onbekend. Buiten een weekendje Amsterdam was ik nooit in Nederland geweest. Ik belde met Pelle van Amersfoort, met wie ik samenspeelde bij Cracovia. Hij zei dat NEC de ideale club voor mij zou zijn en dat de competitie bij me zou passen. Alles in Nederland is goed geregeld, vertelde hij. Probleem was dat mijn contract bij Cracovia nog doorliep. Uiteindelijk heb ik mezelf vrijgekocht. Dat kostte me wat geld, maar dat had ik er graag voor over. Alles was beter dan Polen, haha."

Moeilijk

"Gelukkig klopte mijn gevoel. Het begin was moeilijk. Ik verbleef twee maanden in een hotel. Het bleek erg lastig om een geschikte woning in Nijmegen of omgeving te vinden. Uiteindelijk vond ik een appartement in Eindhoven, dicht bij het centrum. Als PSV thuis speelt, kan ik de stadionmasten bijna zien branden. Rubén, een vriend van me uit Valencia, woont permanent bij me. Hij gaat elke dag mee naar de training. Dan draaien we onderweg Spaanse muziek. Ken je Alejandro Sanz? Hij is nu de grootste Spaanse artiest. We draaien ook vaak Reggaeton. Als ik moe ben, kan Rubén mooi rijden. Handig zo’n begeleider, haha. Mijn vriendin en dochter komen over twee weken weer. Chloé is een vrolijk en sportief kind, altijd blij. Ze trapt al tegen een voetbal."

In het interview in ELF Voetbal nummer 5 vertelt Márquez uitgebreid over zijn carrière. Over zijn geboorteplaats Marbella, over zijn keuze om op elfjarige leeftijd naar Málaga CF te gaan, hoe hij dat combineerde met zijn thuissituatie, hoe het kwam dat Zinédine Zidane als speler van Real Madrid voor zijn neus verscheen, de stap naar Atlético Madrid, wat hij leerde van Diego Simeone, de stap naar CA Osasuna, de mentale problemen die hem daarna overvielen, een onverwachte kans bij Valencia CF, de keuze voor Polen, waarom hij daarna alsnog in Polen bleef ondanks dat hij erg graag weg wilde, de ziekte van zijn vrouw, golfen, vriendschappen binnen de NEC-selectie en uiteraard over zijn tattoos.

In onze nieuwe editie zijn ook interviews te lezen met Feyenoord-huurling Sebastian Szymanski, Ajax-rechtsback Devyne Rensch en het talentvolle Belgische PSV-duo Johan Bakayoko en Ismael Saibari. We spraken drie oud-Feyenoorders over Julio Ricardo Cruz, tekenden met drie betrokkenen het levensverhaal van Khvicha Kharatskhelia op en we gingen op bezoek bij de drie Nederlandse spelers van de Franse subtopper Stade de Reims. Daarnaast een interview met Millwall-sensatie Zian Flemming, we gingen een ronde wandelen met Vitesse-speler Melle Meulensteen en zijn hond Bruno en spelen De Slimste Mens met Sander van de Streek van FC Utrecht. En nog veel meer!

ELF Voetbal nummer 5 is reeds bij de abonnees op de deurmat gevallen. De editie is ook verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, de (kantoor)boekhandels en op reislocaties. Denk aan de NS Stations, maar ook de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Online bestellen is helemaal gemakkelijk. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen blijft echter de eenvoudigste weg. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met…Tom Beugelsdijk?
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.