Laatste nieuws
00.20Wat je niet zag op tv: Mbappé veroorzaakt enorme ruzie in catacomben na uitschakeling Barcelona
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.53Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
21.49Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel
21.46Emiliano Martínez krijgt tweede geel in penaltyreeks, maar mag blijven staan
Resultaten x
binnenland

Voor deze spelers van FC Utrecht is het treffen met Ajax extra bijzonder

Dit weekend staat er met Ajax - FC Utrecht weer een mooie Eredivisiewedstrijd op het programma en dat is een extra bijzonder duel voor flink wat spelers van FC Utrecht. Bij de Domstedelingen staan zeven spelers onder contract die een ruimschoots verleden in de hoofdstad hebben.

20-05-2023 07:00 door Krist Stoelwinder

Sean Klaiber

We trappen de lijst af met een man die in de voorbereiding van dit seizoen nog aanvoerder bij Ajax was. Natuurlijk waren alle basisspelers nog afwezig en dat zorgde er dus voor Sean Klaiber de aanvoerder kon zijn. De rechtsback werd in 2020 voor 5,5 miljoen euro overgenomen als concurrent voor Noussair Mazraoui. Doordat de Marokkaans international veel geblesseerd was, kreeg Klaiber best wat kansen. DIe wist hij nooit echt te pakken, waardoor jeugdtalent Devyne Rensch hem uiteindelijk voorbij zou streven in de pikorde. Deze zomer werd bekend dat Klaiber terug zou keren naar de club die hem opleidde. Bij FC Utrecht is hij over het algemeen vooral basisspeler, maar toch zijn de fans niet helemaal tevreden.  

Django Warmerdam

Toen Django Warmerdam in de jeugdopleiding van Ajax werd opgenomen, was hij nog maar zeven jaar oud. Hij zou de hele opleiding doorlopen en uiteindelijk zijn debuut bij de beloften maken. Daarin kwam hij niet in een hele goede generatie terecht, waardoor Jong Ajax vooral aanmodderde in de middenmoot. In het seizoen 2015/16 trainde hij toch regelmatig mee met het eerste, omdat Frank de Boer niet veel keuze had op de linksbackpositie. Uiteindelijk zou Warmerdam niet debuteren en vertrok hij op huurbasis naar PEC Zwolle en later definitief naar FC Groningen. Drie jaar later koos hij voor FC Utrecht. Hij pendelde daar tussen bank en basis. Dit seizoen speelde hij (mede door een blessure) weinig en recent werd bekend dat hij komend seizoen naar Sparta Rotterdam vertrekt.

Nick Viergever

In tegenstelling tot bovengenoemde namen was Nick Viergever in zijn vier jaar Ajax vooral basisspeler. Hij werd transfervrij gehaald van AZ en werd gezien als de ideale twaalfde man. Dat zou hij in zijn eerste twee seizoenen ook zijn, door zijn derde seizoen zou hij erg geliefd worden. Peter Bosz stelde Viergever in het geweldige Europa League-seizoen veelvuldig op als linksback en de verdediger uit Zuid-Holland stelde niet teleur. Tegen Legia Warschau maakte hij al het winnende doelpunt en tegen Schalke 04 zou hij op heroïsche wijze een cruciaal doelpunt maken in de verlenging. Uiteindelijk vertrok hij in 2018 naar PSV en via Greuther Fürth belandde hij een jaar geleden bij FC Utrecht. In de Domstad is hij de aanvoerder.

Mike van der Hoorn

Naast Viergever in defensie van FC Utrecht staat met Mike van der Hoorn nog een oud-Ajacied. De man uit Almere brak in 2012 door bij FC Utrecht en zou zich ontwikkelen tot één van de grootste verdedigende talenten van de Eredivisie. Ajax wilde in 2013 een nieuwe rechter centrale verdediger aantrekken en Marc Overmars had de keuze uit Virgril van Dijk en Van der Hoorn. Hij koos voor laatstgenoemde en dat zou hem achteraf op veel kritiek komen te staan. Een basisspeler zou Van der Hoorn in drie jaar Ajax nooit worden. Hij werd vooral gezien als cultheld die vlak voor tijd als spits fungeerde. Hij vertrok uiteindelijk in 2016 voor 2,5 miljoen naar Swansea City, waardoor Ajax minimaal verlies leed. Sinds 2021 is hij terug bij FC Utrecht en daar is hij een vaste basiskracht.

Victor Jensen

Vier maanden geleden stond Victor Jensen nog onder contract bij Ajax, terwijl weinig fans uit Amsterdam echt iets van hem weten. En dat terwijl Ajax in 2017 3,5 miljoen euro voor hem overmaakte aan FC Kopenhagen, een enorm bedrag voor een jeugdspeler. Toch viel het eigenlijk vanaf de start al tegen, zowel bij Ajax onder 19 als bij de beloften. In een dikke vijf jaar zat hij nooit dicht tegen het eerste aan. Hij zou uiteindelijk tot zestig wedstrijden bij de beloften komen en slechts vier in het eerste. Elke keer was dat slechts een paar minuten als invaller. In de winter vertrok Jensen dus naar Utrecht. Daar mocht hij zes keer als basisspeler beginnen, kwam hij zes keer binnen de lijnen als invaller en moest hij drie keer op de bank blijven zitten.

Zakaria Labyad

Drie maanden geleden werd bekend dat Zakaria Labyad een arbitragezaak van Ajax had verloren. Hij wilde veel geld zien doordat hij bij Ajax zwaar geblesseerd was geraakt en daardoor maandenlang geen nieuwe club kon vinden. Uiteindelijk kreeg hij dus geen geld, maar moest hij Ajax tienduizenden euro's terugbetalen. De creatieveling was gefrustreerd en zei in de media: "Op moment dat ik geblesseerd raakte, was het alsof ik niet meer bestond." Labyad stond vier jaar onder contract bij Ajax en speelt flink wat wedstrijden in de vier jaren dat de club eerste werd, maar dat was toch vooral kortstondig als invaller. De supporters zullen hem daarom niet missen, terwijl Labyad Ajax maar wat graag pijn zal willen doen.

Amin Younes

We sluiten de lijst af met een speler die net als Nick Viergever van grote waarde was in het grote Europa League-succes van Ajax in het seizoen 2016/17. De kleine Duitser werd nooit een vaste waarde bij Borussia Mönchengladbach en werd uiteindelijk in 2015 overgenomen door Ajax. Hij begon vrij goed, veroverde een basisplaats en speelde een seizoen later sensationele wedstrijden tegen Schalke 04 en Olympique Lyon. Hij had niet een heel goed rendement, maar maakte grote indruk met zijn snelle kappen en draaien. Het zorgde er zelfs voor dat hij Duits international werd en tot acht interlands kwam. Uiteindelijk ging hij met een hoop gedoe transfervrij weg naar Napoli. Dit seizoen keerde hij terug bij FC Utrecht en daar kwam hij ook regelmatig slecht in het nieuws. Spelen doet hij er niet meer.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <