Laatste nieuws
13.30België heeft na 31 jaar weer een ploeg in de halve finale van een Europees toernooi
13.20'Deense club gaat gesprek aan met Ajax om transfer te bespreken'
13.16Kieft gaat mee in kritiek op 'fenomeen': 'Hij is niet juiste spits voor dat team'
13.08Ajax ‘hengelt’ naar negentienjarige middenvelder uit Keuken Kampioen Divisie
13.04Honderd euro voor contractverlenging: Lazio-speler heeft touwtjes in handen
13.00'Scouts van Ajax en Groningen kijken naar FC Emmen-talent Hekkert'
12.56Chivas wil ‘juweel’ betrekken in ruildeal met PSV om komst Lozano te realiseren
12.55'Napoli blijft hopen op droomkandidaat voor trainerspositie, twee alternatieven'
12.55Ajax en Nordsjaelland spoedig in gesprek over transfer van 21-jarige spits
12.54FA komt met statement na storm aan kritiek: 'Alle partijen zijn akkoord gegaan'
12.45Buitenspel: Hummels neemt Premier League in de zeik op X
12.34Drievoudig bekerwinnaar Ed de Goeij: ‘De landstitel is specialer, maar de KNVB-beker is ook een hoofdprijs’
12.31Vraagstuk recordbeschermer Frimpong: rechtsback of rechtsbuiten?
12.30NEC in het voordeel als het gaat om winnaarservaring in de beker
12.27Flemming in belangstelling van Amerikaanse club
12.25AZ-revelatie Goes bespreekt 'oranje stoplicht' in Ajax-opleiding
12.15'Memphis-exit ligt voor de hand, Atlético focust zich op Bundesliga-sensatie'
12.08Casemiro onthult: 'Toen alles akkoord was, begon Ancelotti te huilen'
12.04Nagelsmann maakte keuze 'met het hart', duidelijke reactie van Tuchel
12.04Manchester United meldt zich voor verdediger; deal is afhankelijk van Huijsen
11.56Poll | De veertiende voor Feyenoord of de eerste voor NEC, wie wint de KNVB-beker?
11.54Jan Smit hoopt op publiekelijke excuses van FC Volendam: 'Met name van Veerman'
11.35Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen
11.34'Maatsen en Chelsea in de zomer uit elkaar, forse afkoopclausule in contract'
11.29Bayern München kan fluiten naar Julian Nagelsmann: bondscoach blijft gewoon bij de Mannschaft
11.20Nagelsmann hakt knoop over sportieve toekomst door na hardnekkige speculaties
11.17Nagelsmann bevestigt nieuws: 'Het is een grote eer en een besluit van het hart'
11.17Bijzonder 'Koninklijk' bezoek voor Frenkie de Jong
11.10Bayern moet trainerszoektocht voortzetten na nieuws van Duitse bond
11.10Oranje-kwelgeest haalt ook Lille bloed onder nagels vandaan, maar mag na 2x geel toch blijven staan: dit is waarom
11.00VP-voetbalkantine: 'Koeman moet een fitte Brobbey altijd meenemen naar het EK'
10.55‘Werkelijk gehele Engelse top jaagt op dezelfde middenvelder van 70 miljoen’
10.50Bild: Nagelsmann heeft toekomstkeuze gemaakt, deal slechts een 'formaliteit'
10.46Tigres-doelman tovert laserpen tevoorschijn en krijgt megaschorsing
10.45Argentijnse doelman krijgt megaschorsing na opmerkelijke actie op tribune
Resultaten x
binnenland

Interview FC Utrecht-speler Sander van de Streek: "Geloof is juist iets moois"

Sander van de Streek kiest op de middelbare school voor het profiel Zorg & Welzijn. Zijn examen haalde hij zonder onvoldoendes. Geschiedenis en de topografische kant van aardrijkskunde waren zijn favoriete vakken. Nu kijkt de 31-jarige aanvallende middenvelder van FC Utrecht graag naar Planet Earth met David Attenborough. "Het ijsgedeelte van pinguïns tot orka's en de trektocht van bijvoorbeeld gnoes vind ik de meeste interessante delen."

26-05-2023 12:00 door Sander Berends

Dat is te lezen in ELF Voetbal nummer 5, die deze week is verschenen. De editie die via deze link ook handig online is te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Onze medewerker Tim Beck speelt de quiz De Slimste Mens met Sander van de Streek. Daarin komen weer ontzettend veel onderwerpen aan bod. Voetbalgerelateerd, maar absoluut ook niet-voetbalgerelateerd. Pas op zijn achttiende sloot de Barnevelder aan bij een betaald voetbalclub. Bij Vitesse. Van de Streek had toen net een klein amateurcontract bij SDV Barneveld op zak, zat op het CIOS en werkte bij de Albert Heijn.

Gezin

"Ik kom uit een gezin met twee broertjes. De ene is tweeënhalf jaar jonger, de ander vijf jaar. Dat zijn op jonge leeftijd flinke verschillen. Van een concurrentiestrijd tussen elkaar was dan ook geen sprake. Ik voetbalde vooral met vrienden. Niet met mijn broertjes. Toen ik naar de middelbare school ging, zat de jongste in groep vier. Op dat moment zijn jongere broertjes niet zo héél interessant, haha. Door de jaren heen hebben we een steeds hechtere band gekregen en tegenwoordig spreken we elkaar zo'n beetje dagelijks."

De familie Van de Streek woonde in een doodnormale woonwijk. Zodoende kreeg hij niet veel mee van het boerenleven waar Barneveld om bekendstaat. Tegenwoordig is dat meer het geval, want zijn vrouw is als dochter van een melkveeboer opgegroeid op een boerderij. Het stikstof- en boerendebat volgt Van de Streek in hoofdlijnen, maar het houdt hem niet iedere dag bezig. "Ik hoop natuurlijk dat het bedrijf van mijn schoonouders goed loopt, maar ik maak mijn eigen politieke keuzes. Nee, ik heb niet op de BBB gestemd. Ik vind natuurbehoud óók belangrijk."

Gelovig

"Naast de veesector staat Barneveld uiteraard om nog iets bekend: de geloofsgemeenschap. Ik ben ook gelovig opgevoed en ging iedere zondag naar de kerk. Op den duur mochten we kiezen van mijn ouders. Ze wilden dat mijn broertjes en ik onze eigen weg zochten en zouden uitvinden of het geloof écht bij ons zou passen."

Dat past het nog steeds. Van de Streek gelooft in een God en vindt het belangrijk om de normen en waarden van het geloof mee te geven aan zijn kinderen. "Dat doe ik op eenzelfde manier als mijn ouders. Uiteindelijk zijn ze vrij om zelf te bepalen wat ze ermee doen. Ik ben protestants, maar ga niet naar de gereformeerde stroming waar veel Barnevelders naartoe gaan. Ik ben ook totaal niet opdringend. Als iemand het interessant vindt om over het geloof te praten, vind ik het leuk om erover te vertellen."

Normen en waarden

"Alleen zet ik me af tegen het pusherige van streng gereformeerden. Die willen alles strikt volgens de regels doen. Ik vind dat dat niet de kern van het geloof is. Je hoeft niet per se iedere zondag naar de kerk te gaan. Die manier van geloven stoot mensen af, terwijl geloof juist iets moois is. Iets waaruit je kracht en liefde haalt, of iets dat je normen en waarden meegeeft over hoe je met je medemens moet omgaan. Soms voer ik er gesprekken over bij FC Utrecht, maar echt de diepte gaan we niet in, hoor."

Ook vertelt Van de Streek over zijn vrijgezellenweekend, het tv-programma Whipeout, zijn periode in Estland waar hij de clubkleuren van FC Flora Tallinn verdedigde en waar hij merkte dat de mensen door de tijd in de Sovjet-Unie bang zijn voor Rusland. Maar natuurlijk komen ook de nodige leuke anekdotes aan bod rond de meest uiteenlopende vragen in het spel De Slimste Mens dat Van de Streek speelt en waar uiteindelijk een winnaar uit voortrolt.

In onze nieuwe editie zijn ook interviews te lezen met Feyenoord-huurling Sebastian Szymanski, Ajax-rechtsback Devyne Rensch en het talentvolle Belgische PSV-duo Johan Bakayoko en Ismael Saibari. We spraken drie oud-Feyenoorders over Julio Ricardo Cruz, tekenden met drie betrokkenen het levensverhaal van Khvicha Kharatskhelia op en we gingen op bezoek bij de drie Nederlandse spelers van de Franse subtopper Stade de Reims. Daarnaast vertelt Iván Márquez van NEC in de rubriek Inktverhalen over zijn tattoos, gingen we een ronde wandelen met Vitesse-speler Melle Meulensteen en zijn hond Bruno en spraken we uitgebreid met Zian Flemming over zijn avontuur bij Millwall in het Engelse Championship. En nog veel meer!

ELF Voetbal nummer 5 is bij de abonnees op de deurmat gevallen. De editie is ook verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, de (kantoor)boekhandels en op reislocaties. Denk aan de NS Stations, maar ook de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Online bestellen is helemaal gemakkelijk. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen blijft echter de eenvoudigste weg. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <