Laatste nieuws
06.30Enorme flater van ervaren Wojciech Szcz?sny leidt pijnlijke nederlaag van Juventus in
06.00Prominenten over Klassieker: ‘Bij Ajax is het een puinhoop, puur genieten bij Feyenoord’
01.37Borna Sosa: 'Ik snap niet waarom mensen hier zo'n groot ding van maken'
01.27Guus Til: 'Lekker dat ik weer eens mocht spelen'
01.22Peter Bosz: 'Rare wedstrijd waarin je slecht speelt, maar wel veel kansen krijgt'
01.20Enorme domper voor Oranje: Frenkie de Jong mist duels met Frankrijk en Griekenland door enkelblessure
01.16Luuk de Jong: 'Dat vasthouden mag van mij veel meer bestraft worden'
00.20Lozano en Til wijzen PSV na deceptie in Londen de weg in Almere
00.15De Ligt draagt bij aan zevenklapper Bayern, maar ondergaat MRI-scan na tik
00.09Fans Heerenveen keren zich tegen Van Wonderen: 'Op deze manier niet gewend'
00.09Frenkie de Jong dreigt interlands te missen door enkelblessure
00.03Volendam pakt eerste punt, PSV foutloos in Almere: samenvattingen eredivisie
00.02Bosz onthult uiterst opvallende reden voor buiten de selectie laten van Tillman

Gisteren

23.59Evans wordt Belfast Pirlo: 'Het doet denken aan Rooney en Van Persie'
23.59Buitenspel: omstreden Mislintat brengt vrije dag door op het rustige water
23.58Ten Hag opgelucht na 'must-win': 'Het zit ons ook niet altijd mee'
23.55Wonderschone goal Fernandes enige hoogtepunt bij schrale overwinning United
23.55Volendam pakt na comeback tegen Heracles eerste punt
23.50Zorgen voor Koeman? Spaanse media weten hoe lang Frenkie de Jong uit roulatie is
23.45Bosz over afwezige PSV'er: 'Hoorde dat hij nog wilde komen, maar dat hoefde niet'
23.35Eerste ronde KNVB Beker: één Eredivisie-affiche, NEC ontvangt KKD-koploper
23.30Bosz verklaart absentie Tillman en kijkt uit naar 'eerste topper van het seizoen'
23.30Bezweert Ajax de crisis met een overwinning thuis op Feyenoord?
23.27'Noano' Lang krijgt vraag over hoeveelheid boekingen: 'Kom op geen enkel feestje'
23.25Royal Antwerp morst twee punten, Janssen mist twee strafschoppen (gesloten)
23.23Vincent Janssen mist twee (!) strafschoppen bij punten morsend Royal Antwerp
23.20Manchester United boekt na kleine maand eindelijk weer zege (gesloten)
23.20Ten Hag heeft even lucht na nipte zege, koploper City met tiental naar winst
23.15Luuk de Jong voorlopig MVP van de Eredivisie
23.15Pijnlijk: Vincent Janssen mist twee strafschoppen, Mark van Bommels Antwerp morst punten
23.15Erik ten Hag krijgt iets meer lucht bij Manchester United dankzij fraaie goal Bruno Fernandes
23.10Noa Lang over Arsenal-uit en wisselbeleid Bosz: 'Ik ben er geen fan van'
23.10Loting eerste ronde KNVB Beker: Utrecht tegen RKC, NEC ontvangt Roda JC
23.10Excelsior en uitblinker Driouech zorgen voor spreekkoren en witte zakdoekjes in Heerenveen
23.05Routinier Evans schiet Ten Hag te hulp bij United-debuut Amrabat
Resultaten x
binnenland

Interview FC Utrecht-speler Sander van de Streek: "Geloof is juist iets moois"

Sander van de Streek kiest op de middelbare school voor het profiel Zorg & Welzijn. Zijn examen haalde hij zonder onvoldoendes. Geschiedenis en de topografische kant van aardrijkskunde waren zijn favoriete vakken. Nu kijkt de 31-jarige aanvallende middenvelder van FC Utrecht graag naar Planet Earth met David Attenborough. "Het ijsgedeelte van pinguïns tot orka's en de trektocht van bijvoorbeeld gnoes vind ik de meeste interessante delen."

26-05-2023 12:00 door Sander Berends

Dat is te lezen in ELF Voetbal nummer 5, die deze week is verschenen. De editie die via deze link ook handig online is te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Onze medewerker Tim Beck speelt de quiz De Slimste Mens met Sander van de Streek. Daarin komen weer ontzettend veel onderwerpen aan bod. Voetbalgerelateerd, maar absoluut ook niet-voetbalgerelateerd. Pas op zijn achttiende sloot de Barnevelder aan bij een betaald voetbalclub. Bij Vitesse. Van de Streek had toen net een klein amateurcontract bij SDV Barneveld op zak, zat op het CIOS en werkte bij de Albert Heijn.

Gezin

"Ik kom uit een gezin met twee broertjes. De ene is tweeënhalf jaar jonger, de ander vijf jaar. Dat zijn op jonge leeftijd flinke verschillen. Van een concurrentiestrijd tussen elkaar was dan ook geen sprake. Ik voetbalde vooral met vrienden. Niet met mijn broertjes. Toen ik naar de middelbare school ging, zat de jongste in groep vier. Op dat moment zijn jongere broertjes niet zo héél interessant, haha. Door de jaren heen hebben we een steeds hechtere band gekregen en tegenwoordig spreken we elkaar zo'n beetje dagelijks."

De familie Van de Streek woonde in een doodnormale woonwijk. Zodoende kreeg hij niet veel mee van het boerenleven waar Barneveld om bekendstaat. Tegenwoordig is dat meer het geval, want zijn vrouw is als dochter van een melkveeboer opgegroeid op een boerderij. Het stikstof- en boerendebat volgt Van de Streek in hoofdlijnen, maar het houdt hem niet iedere dag bezig. "Ik hoop natuurlijk dat het bedrijf van mijn schoonouders goed loopt, maar ik maak mijn eigen politieke keuzes. Nee, ik heb niet op de BBB gestemd. Ik vind natuurbehoud óók belangrijk."

Gelovig

"Naast de veesector staat Barneveld uiteraard om nog iets bekend: de geloofsgemeenschap. Ik ben ook gelovig opgevoed en ging iedere zondag naar de kerk. Op den duur mochten we kiezen van mijn ouders. Ze wilden dat mijn broertjes en ik onze eigen weg zochten en zouden uitvinden of het geloof écht bij ons zou passen."

Dat past het nog steeds. Van de Streek gelooft in een God en vindt het belangrijk om de normen en waarden van het geloof mee te geven aan zijn kinderen. "Dat doe ik op eenzelfde manier als mijn ouders. Uiteindelijk zijn ze vrij om zelf te bepalen wat ze ermee doen. Ik ben protestants, maar ga niet naar de gereformeerde stroming waar veel Barnevelders naartoe gaan. Ik ben ook totaal niet opdringend. Als iemand het interessant vindt om over het geloof te praten, vind ik het leuk om erover te vertellen."

Normen en waarden

"Alleen zet ik me af tegen het pusherige van streng gereformeerden. Die willen alles strikt volgens de regels doen. Ik vind dat dat niet de kern van het geloof is. Je hoeft niet per se iedere zondag naar de kerk te gaan. Die manier van geloven stoot mensen af, terwijl geloof juist iets moois is. Iets waaruit je kracht en liefde haalt, of iets dat je normen en waarden meegeeft over hoe je met je medemens moet omgaan. Soms voer ik er gesprekken over bij FC Utrecht, maar echt de diepte gaan we niet in, hoor."

Ook vertelt Van de Streek over zijn vrijgezellenweekend, het tv-programma Whipeout, zijn periode in Estland waar hij de clubkleuren van FC Flora Tallinn verdedigde en waar hij merkte dat de mensen door de tijd in de Sovjet-Unie bang zijn voor Rusland. Maar natuurlijk komen ook de nodige leuke anekdotes aan bod rond de meest uiteenlopende vragen in het spel De Slimste Mens dat Van de Streek speelt en waar uiteindelijk een winnaar uit voortrolt.

In onze nieuwe editie zijn ook interviews te lezen met Feyenoord-huurling Sebastian Szymanski, Ajax-rechtsback Devyne Rensch en het talentvolle Belgische PSV-duo Johan Bakayoko en Ismael Saibari. We spraken drie oud-Feyenoorders over Julio Ricardo Cruz, tekenden met drie betrokkenen het levensverhaal van Khvicha Kharatskhelia op en we gingen op bezoek bij de drie Nederlandse spelers van de Franse subtopper Stade de Reims. Daarnaast vertelt Iván Márquez van NEC in de rubriek Inktverhalen over zijn tattoos, gingen we een ronde wandelen met Vitesse-speler Melle Meulensteen en zijn hond Bruno en spraken we uitgebreid met Zian Flemming over zijn avontuur bij Millwall in het Engelse Championship. En nog veel meer!

ELF Voetbal nummer 5 is bij de abonnees op de deurmat gevallen. De editie is ook verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, de (kantoor)boekhandels en op reislocaties. Denk aan de NS Stations, maar ook de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Online bestellen is helemaal gemakkelijk. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen blijft echter de eenvoudigste weg. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!
Aanmelden
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <