Laatste nieuws
07.35Slecht nieuws voor Slot en Feyenoord: Ueda mogelijk anderhalve maand afwezig
07.31Hockeysters geven Groot-Brittannië enorm pak slag, mannen verliezen herhaling van EK-finale
07.30Gimenez verlost Feyenoord en De Kuip met heel knappe kopbal
07.24Slot wijst fijntjes naar criticasters: 'Die mensen zullen nu heel positief zijn'
07.22Bergkamp: ‘Dat was een hele goede, zonde dat hij is vertrokken bij Ajax’
07.20Feyenoord voorkomt met goals in blessuretijd blamage tegen crisisclub FC Volendam
07.15Been zag Volendam goed staan: 'Háncko was het gevaarlijkst'
07.15Bergkamp kraakt Ajax-beleid: 'Heleboel mensen hebben zitten slapen'
06.49Loting Copa América bekend: toplanden ontlopen elkaar
06.30Boscagli geniet met volle teugen van Bosz-voetbal: 'Elk weekend weer feest'
06.27Perez legt uit waarom hij de titelstrijd zo goed als beslist acht
06.14Giménez heeft prolongeren kampioenschap nog steeds op één staan
06.05Voetbalpodcast | ‘Nederlaag tegen PSV blijkt enorme dreun voor Feyenoord te zijn geweest’
06.01Voetbalpodcast | ‘Nederlaag tegen PSV blijkt enorme dreun voor Feyenoord te zijn geweest’
02.00Eredivisie-spits maakt één goal per 42 minuten: ‘Het is onvoorstelbaar!’
00.35Feyenoord heeft het zwaar tegen Volendam: ‘Is dit de schwalbe van het jaar?’
00.20Feyenoord ontsnapt in extremis aan blamage en houdt hoop op kampioenschap
00.20Haha: Belgische journalist pakt moment op persconferentie Bosz
00.15Santiago Giménez weer de man bij Feyenoord: ‘Ben superblij dat ik hem in mijn elftal heb’
00.10Slot ziet lichtpuntje: 'Het kan zomaar dat hij wat gestegen is in de hiërarchie'
00.10Kwakman leest Slot tussen regels door: ‘Hij is niet tevreden over die spelers'
00.09Bekerduel Anderlecht - Standard ontspoort: fans bestoken elkaar met vuurpijl en gooien met stoeltjes
00.00Engelse pers: Ten Hag wijst 'klagende sterren' Manchester United de deur

Gisteren

23.50Slot haalt toch nog iets positiefs uit matig optreden: 'Dat vind ik wel prettig'
23.42Feyenoorder zakt heel diep door het ijs: ‘En dan nog zo doen na zijn wissel...’
23.40Tottenham verliest voor vierde keer in vijf duels, Everton verrast Newcastle
23.40Spurs winnen weer niet zonder Van de Ven, Newcastle hard onderuit bij Everton
23.37Dingsdag treurt na bijna-stunt tegen Feyenoord: 'Hoopte op een wonder'
23.37Dingsdag treurt na bijna-stunt tegen Feyenoord: 'Ik parkeer niet graag de bus'
23.35Parkeer de bus 2.0: Volendam met extreem laag balbezit tegen Feyenoord
23.35Bosz omver geblazen door PSV'er: 'Ongelooflijk, heeft hij iets fout gedaan?'
23.34'Liverpool, Dortmund en Atalanta in de markt voor Nederlands Benfica-talent'
23.20Giménez evenaart al bijna topscorers vorig seizoen en spreekt van opsteker
23.20Giménez evenaart al bijna topscorers vorig seizoen
23.20Gimenez redt Feyenoord in de extra tijd tegen degradatiekandidaat Volendam
Resultaten x
binnenland

Interview Vitesse-sterkhouder Melle Meulensteen: "Ik wil ooit terug naar Engeland"

Hij is de jongste telg van een ware voetbalfamilie. Vader René trainde clubs in zeven landen en fungeert nu als assistent-bondscoach van Australië, broer Joppe werkt als hoofdanalist in de Engelse League Two, zus Pien is als commentator te horen bij de BBC en Melle Meulensteen draagt sinds dit seizoen het shirt van Vitesse. Wij sloten aan bij een wandeling met Bruno, Meulensteens labrador van ruim een jaar. "Wij dachten dat Brabants gewoon Nederlands is."

26-05-2023 14:00 door Sander Berends

Ruim vijf jaar is Meulensteen alweer actief in Nederland na zijn volledige jeugdopleiding in Engeland te hebben doorlopen. "Ik heb er onlangs met pap (René Meulensteen, red.) over gesproken. Ik wil ooit terug naar Engeland. In de Premier League of het Championship spelen. Al is dat meer iets voor aan het einde van mijn carrière", vertelt de 23-jarige middenvelder van Vitesse in ELF Voetbal nummer 5, een editie die via deze link ook handig online is te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Daarin komt Meulensteen aan bod in de rubriek Viervoeters en maken we een ronde door Heumensoord met vriendin Ester en hond Bruno.

Type spel

"Mijn type spel past bij het vasteland van Europa. Ideaal voor de Eredivisie. Hier kan ik het beste uit mezelf halen. Ik ben geen beuker, niet iemand die voortdurend luchtduels aangaat of slidings maakt. Ik ben tactisch sterk en kan dat hier het best laten zien. RKC Waalwijk was een goede leerschool. Daar heb ik de kans gekregen om me op jonge leeftijd te tonen. Nu wil ik stappen blijven maken."

Met als gevolg dat hij voorlopig gescheiden van zijn familie leeft. "Toen ik naar RKC Waalwijk kwam, woonde ik eerst bij mijn opa en oma in Noordoost-Brabant. In Beugen, het dorp waar ik ben geboren. Mijn ouders wonen in Wilmslow, net buiten Manchester. Via FaceTime heb ik elke dag contact met ze. Thuis praten we altijd Nederlands, maar omdat ik de jongste ben en eigenlijk nooit in Nederland heb gewoond, sprak ik de taal het slechtst. Eenmaal in Nederland leerde ik snel. Het duurde maar een week of twee, drie voordat ik ook in het Nederlands dacht. Maar ik switch in mijn hoofd zonder problemen naar het Engels als ik daar ben."

Carnaval

Ester knikt. Haar vriend vervolgt: "Ik tekende in januari 2018 bij RKC Waalwijk. Twee weken later was het carnaval. Pap zei dat ik met hem mee moest naar de feesttent in Boxmeer. Zo kon ik snel integreren en nieuwe mensen leren kennen. Ester was daar ook. Bleek ze ook uit Beugen te komen. Het klikte direct en sindsdien zijn we samen. Van carnaval probeer ik elk jaar een graantje mee te pikken. Ik vind het super."

In Arnhem is Meulensteen teruggekeerd op zijn positie van middenvelder. "Ik heb altijd gezegd dat ik een middenvelder ben, ook al speelde ik de voorgaande vierenhalf jaar centraal achterin. Dat was destijds een beslissing van trainer Fred Grim. Ik kwam als middenvelder naar Nederland. Had in Engeland bij Manchester United, Preston North End en Lancaster City altijd in de middelste linie gespeeld. Een dag voor de wedstrijd sloten we een training bij RKC Waalwijk altijd af met een partijvorm. Elf tegen elf. Ik sloot aan bij de wissels, waar centraal achterin een plekje was vrijgekomen door blessuregevallen. Ook bij Jong RKC Waalwijk werd ik op die positie ingezet. We wonnen weken op rij van de basiself, waarna Grim me uit tegen FC Volendam (5 oktober 2018, red.) een kans bood. Ik ben daar altijd blijven staan. Aan het einde van het seizoen promoveerden we naar de Eredivisie en bleef ik centrale verdediger."

Trainerswissel

Waarna Meulensteen vervolgt voor welke positie Vitesse hem oorspronkelijk aantrok, welke invloed de trainerswissel Thomas Letsch - Phillip Cocu voor zijn positie had en wat voor zijn rol daarin. Ook vertelt Meulensteen over de trainersloopbaan van zijn vader, die van zijn oudere broer Joppe en de mediacarrière van zijn zus Pien. En uiteraard kom je alles te weten over Bruno, de enthousiaste labrador. Waar komt hij vandaan? Waarom een labrador? Waarom de naam Bruno? Waarom was een normale puppycursus niet mogelijk? En de hond van welke oud-ploeggenoot van Meulensteen is zijn beste maatje?

In onze nieuwe editie zijn ook interviews te lezen met Feyenoord-huurling Sebastian Szymanski, Ajax-rechtsback Devyne Rensch en het talentvolle Belgische PSV-duo Johan Bakayoko en Ismael Saibari. We spraken drie oud-Feyenoorders over Julio Ricardo Cruz, tekenden met drie betrokkenen het levensverhaal van Khvicha Kharatskhelia op en we gingen op bezoek bij de drie Nederlandse spelers van de Franse subtopper Stade de Reims. Daarnaast vertelt Iván Márquez van NEC in de rubriek Inktverhalen over zijn tattoos, verhaalt Zian Flemming uitgebreid over zijn carrière bij Millwall in het Engelse Championship en spelen we De Slimste Mens met Sander van de Streek van FC Utrecht. En nog veel meer!

ELF Voetbal nummer 5 is reeds bij de abonnees op de deurmat gevallen. De editie is ook verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, de (kantoor)boekhandels en op reislocaties. Denk aan de NS Stations, maar ook de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Online bestellen is helemaal gemakkelijk. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen blijft echter de eenvoudigste weg. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!
Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <