Laatste nieuws
22.10Ten Hag heeft derde plek binnen, Gakpo trefzeker in spektakelstuk
22.10Ongelooflijk maar waar: HSV loopt in minuut 98 directe promotie mis
22.01Play-offs Europese tickets beginnen donderdag: Heerenveen-Twente en Utrecht-Sparta
22.00Brighton & Hove Albion rekent op het vertrek van zijn twee sterspelers
21.58Shakhtar pakt emotionele landstitel en bedankt strijdkrachten: 'Leve Oekraïne!'
21.50Sjachtar Donetsk pakt landstitel en bedankt strijdkrachten: 'Leve Oekraïne'
21.49Lijdend Leicester laat Premier League achter zich: 'Ik heb gefaald'
21.40Old Trafford klapt massaal voor speechende Ten Hag: 'Ik wil jullie bedanken'
21.40Steven Berghuis beboet door Ajax na vuistslag bij spelersbus: ‘Dit had ik niet moeten doen’
21.39Rensch eerlijk over tekortkomingen Ajax: 'Zijn als team gewoon niet goed genoeg'
21.35Alba eert Villanova tijdens emotioneel afscheid in Camp Nou
21.35Alba en Busquets spreken Camp Nou toe: 'Mooiste dag uit mijn leven'
21.35Barcelona neemt met winst afscheid van Nou Camp, stadgenoot Espanyol degradeert
21.26VI Live: Giroud kopt AC Milan op voorsprong tegen Juventus
21.26Real Sociedad viert ondanks verlies in Madrid groot feest
21.25FC Barcelona neemt waardig afscheid van Camp Nou, Jordi Alba en Sergio Busquets
21.25Van Bommel blijft kalm na gemiste kans: 'Ik heb de WK-finale gespeeld...'
21.25Van Bommel ziet teleurgestelde spelers: 'Ik heb de WK-finale gespeeld...'
21.25Van Bommel na gemiste kans: 'Ik heb de WK-finale gespeeld...'
21.15Busquets en Alba nemen afscheid met klinkende zege, groot drama voor Espanyol
21.15Schandalig: Baldé (Barcelona) loopt enkelblessure op bij afschuwelijke aanslag
21.15Sparta heeft in leeg Euroborg weinig moeite met uitgeblust tiental Groningen
21.15Berghuis en Ajax komen met reactie na incident bij spelersbus
21.12VI Live: Juventus en AC Milan maken er nog geen spektakelstuk van
21.11Tranen in Camp Nou: clubiconen Busquets en Alba nemen afscheid onder luid applaus
21.10Boete voor Berghuis na vuistslag in Enschede: 'Spijt van, had dit niet moeten doen'
21.05Pepi reageert op koppeling aan PSV: 'Natuurlijk is dat leuk'
21.05Ajax en beboete Berghuis komen met officiële verklaring: 'Ik heb spijt'
21.04Espanyol degradeert na zinderende ontknoping tegen Valencia
21.00Hoe Xavi Simons nu al de leider van PSV kan zijn: ‘Deze jongen is in zijn hoofd al 27 of 28'
21.00Rutten afgeleid tijdens persconferentie PSV: 'Zag een mooie dame'
21.00Van Bommel mist eerste kans op titel met Antwerp, nu volgt ongekende climax
20.53VI Live: drama voor Espanyol, Juventus speelt tegen AC Milan
20.50Iconen Alba en Busquets nemen met klinkende zege afscheid van Camp Nou
20.45Mark van Bommel blijft geloven in titel na eerste mislukte matchpoint Antwerp: ‘Het kan nog steeds’
Resultaten x
binnenland

Interview Vitesse-sterkhouder Melle Meulensteen: "Ik wil ooit terug naar Engeland"

Hij is de jongste telg van een ware voetbalfamilie. Vader René trainde clubs in zeven landen en fungeert nu als assistent-bondscoach van Australië, broer Joppe werkt als hoofdanalist in de Engelse League Two, zus Pien is als commentator te horen bij de BBC en Melle Meulensteen draagt sinds dit seizoen het shirt van Vitesse. Wij sloten aan bij een wandeling met Bruno, Meulensteens labrador van ruim een jaar. "Wij dachten dat Brabants gewoon Nederlands is."

26-05-2023 14:00 door Sander Berends

Ruim vijf jaar is Meulensteen alweer actief in Nederland na zijn volledige jeugdopleiding in Engeland te hebben doorlopen. "Ik heb er onlangs met pap (René Meulensteen, red.) over gesproken. Ik wil ooit terug naar Engeland. In de Premier League of het Championship spelen. Al is dat meer iets voor aan het einde van mijn carrière", vertelt de 23-jarige middenvelder van Vitesse in ELF Voetbal nummer 5, een editie die via deze link ook handig online is te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Daarin komt Meulensteen aan bod in de rubriek Viervoeters en maken we een ronde door Heumensoord met vriendin Ester en hond Bruno.

Type spel

"Mijn type spel past bij het vasteland van Europa. Ideaal voor de Eredivisie. Hier kan ik het beste uit mezelf halen. Ik ben geen beuker, niet iemand die voortdurend luchtduels aangaat of slidings maakt. Ik ben tactisch sterk en kan dat hier het best laten zien. RKC Waalwijk was een goede leerschool. Daar heb ik de kans gekregen om me op jonge leeftijd te tonen. Nu wil ik stappen blijven maken."

Met als gevolg dat hij voorlopig gescheiden van zijn familie leeft. "Toen ik naar RKC Waalwijk kwam, woonde ik eerst bij mijn opa en oma in Noordoost-Brabant. In Beugen, het dorp waar ik ben geboren. Mijn ouders wonen in Wilmslow, net buiten Manchester. Via FaceTime heb ik elke dag contact met ze. Thuis praten we altijd Nederlands, maar omdat ik de jongste ben en eigenlijk nooit in Nederland heb gewoond, sprak ik de taal het slechtst. Eenmaal in Nederland leerde ik snel. Het duurde maar een week of twee, drie voordat ik ook in het Nederlands dacht. Maar ik switch in mijn hoofd zonder problemen naar het Engels als ik daar ben."

Carnaval

Ester knikt. Haar vriend vervolgt: "Ik tekende in januari 2018 bij RKC Waalwijk. Twee weken later was het carnaval. Pap zei dat ik met hem mee moest naar de feesttent in Boxmeer. Zo kon ik snel integreren en nieuwe mensen leren kennen. Ester was daar ook. Bleek ze ook uit Beugen te komen. Het klikte direct en sindsdien zijn we samen. Van carnaval probeer ik elk jaar een graantje mee te pikken. Ik vind het super."

In Arnhem is Meulensteen teruggekeerd op zijn positie van middenvelder. "Ik heb altijd gezegd dat ik een middenvelder ben, ook al speelde ik de voorgaande vierenhalf jaar centraal achterin. Dat was destijds een beslissing van trainer Fred Grim. Ik kwam als middenvelder naar Nederland. Had in Engeland bij Manchester United, Preston North End en Lancaster City altijd in de middelste linie gespeeld. Een dag voor de wedstrijd sloten we een training bij RKC Waalwijk altijd af met een partijvorm. Elf tegen elf. Ik sloot aan bij de wissels, waar centraal achterin een plekje was vrijgekomen door blessuregevallen. Ook bij Jong RKC Waalwijk werd ik op die positie ingezet. We wonnen weken op rij van de basiself, waarna Grim me uit tegen FC Volendam (5 oktober 2018, red.) een kans bood. Ik ben daar altijd blijven staan. Aan het einde van het seizoen promoveerden we naar de Eredivisie en bleef ik centrale verdediger."

Trainerswissel

Waarna Meulensteen vervolgt voor welke positie Vitesse hem oorspronkelijk aantrok, welke invloed de trainerswissel Thomas Letsch - Phillip Cocu voor zijn positie had en wat voor zijn rol daarin. Ook vertelt Meulensteen over de trainersloopbaan van zijn vader, die van zijn oudere broer Joppe en de mediacarrière van zijn zus Pien. En uiteraard kom je alles te weten over Bruno, de enthousiaste labrador. Waar komt hij vandaan? Waarom een labrador? Waarom de naam Bruno? Waarom was een normale puppycursus niet mogelijk? En de hond van welke oud-ploeggenoot van Meulensteen is zijn beste maatje?

In onze nieuwe editie zijn ook interviews te lezen met Feyenoord-huurling Sebastian Szymanski, Ajax-rechtsback Devyne Rensch en het talentvolle Belgische PSV-duo Johan Bakayoko en Ismael Saibari. We spraken drie oud-Feyenoorders over Julio Ricardo Cruz, tekenden met drie betrokkenen het levensverhaal van Khvicha Kharatskhelia op en we gingen op bezoek bij de drie Nederlandse spelers van de Franse subtopper Stade de Reims. Daarnaast vertelt Iván Márquez van NEC in de rubriek Inktverhalen over zijn tattoos, verhaalt Zian Flemming uitgebreid over zijn carrière bij Millwall in het Engelse Championship en spelen we De Slimste Mens met Sander van de Streek van FC Utrecht. En nog veel meer!

ELF Voetbal nummer 5 is reeds bij de abonnees op de deurmat gevallen. De editie is ook verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, de (kantoor)boekhandels en op reislocaties. Denk aan de NS Stations, maar ook de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Online bestellen is helemaal gemakkelijk. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen blijft echter de eenvoudigste weg. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!
Aanmelden
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <