Laatste nieuws
08.05Transferstatussen bij PSV: wat blijft er over van het huidige kampioensteam?
07.58Perez en Van Hooijdonk discussiëren over Frimpong: 'Er is geen positie voor hem'
07.52Simons siert cover Spaanse krant door vermeende Barça-interesse
07.52Xavi Simons siert cover Catalaanse krant door vermeende Barça-interesse
07.41Pochettino hekelt speculaties over Chelsea-toekomst: 'Het is een keer genoeg'
07.34'Napoli op de hoogte van Spaanse interesse in ster, club staat open voor ruildeal'
07.30Voetbal op tv: op deze zenders volg je de mogelijke KKD-beslissing
07.26Italiaanse media spreken van 'Karsdorp-ramp' en laken zijn reactie na wissel
07.25Frimpong staat open voor andere positie bij Oranje: 'Ik ben er klaar voor'
07.00Italiaanse pers richt pijlen op Karsdorp nu blunder: 'Pijnlijk om te zien'
03.05Voetbalpodcast | ‘Crowdfunding van Vitesse toont aan dat de club veel draagvlak heeft’
00.52Feyenoord nog in race voor puntenrecord
00.47Wedstrijd onder leiding van Marc Nagtegaal
00.32Ajax begint overlevingstocht in Volendam
00.29Wedstrijd onder leiding van Alex Bos
00.11PSV bereidt zich voor op landstitel
00.05Wedstrijd onder leiding van Dennis Higler
00.05Aston Villa loopt zich stuk op Olympiakos, Fiorentina pas laat langs Brugge
00.00Leverkusen op rand van Europa League-finale, Marseille en Atalanta in evenwicht

Gisteren

23.55Zo liggen de Europese kaarten in Engeland: Slot naar de Champions League
23.55Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
23.50Kees Kwakman voorziet ‘zeer groot probleem’ tijdens finale Conference League
23.50Chelsea is thuis Spurs de baas en houdt hoop op Europees voetbal
23.47Miljoen met crowdfunding komt steeds dichterbij: 'Ongelofelijk, Vitesse leeft!'
23.40Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
23.40El Ghazi brengt absolute sterren bijeen in benefietwedstrijd voor Gaza
23.40Crowdfunding Vitesse passeert grens van 800.000 euro; ook Coley Parry zelf doet duit in het zakje
23.35Frimpong lacht om Oranje-suggestie: 'Moet de bondscoach maar beslissen'
23.29Uitverkochte Skiete Willy Podcast wederom groot succes
23.20Amsterdamse hoop slinkt: Villa onderuit in eigen huis, ook Club Brugge verliest
23.15Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
23.06Ontsnappingsroute: op deze manier kan Ajax alsnog naar groepsfase Europa League
23.05Halve finales Conference League: tiental Club Brugge met Bjorn Meijer in slotfase onderuit, pijnlijke nederlaag Aston Villa
23.00Tottenham verliest tweede Londense derby in een week en lijkt kansloos voor vierde plek
23.00Club Brugge houdt kans op finale, Olympiakos na stunt op weg naar Athene
Resultaten x
binnenland

Marco Boogers, oud-spits nu directeur familiebedrijf: "Geld interesseert me helemaal niet"

Trainers en bestuurders vonden hem een lastig mannetje. Marco Boogers geeft het zelf toe. Hij was rechtlijnig, had een duidelijke mening en een grote hekel aan meelopers en jaknikkers. Nog steeds. Na zijn actieve carrière, die hem voorbij zeven clubs in de Eredivisie en een Premier League-club bracht, werd hij technisch directeur. Nu leidt de 56-jarige Dordtenaar met zijn gezin een florerend familiebedrijf. "We staan nog maar aan het begin."

01-09-2023 10:00 door Sander Berends

Boogers is samen met zijn vrouw Patricia, zoon Quincy en dochter Demi eigenaar van QLS Fulfilment & Pakketdienst aan de rand van Dordrecht met uitzicht op de Merwede. Nadat Boogers na een lange betaald voetbalcarrière afzwaaide, bood hij zijn vrouw de kans om haar carrière uit te bouwen. "Tijdens mijn voetballoopbaan werkte ze niet. Ze was er voor de kinderen. Toen ik stopte, heb ik gezegd: 'Nu is het jouw tijd', aldus de voormalig spits van onder andere RKC, Sparta, Fortuna Sittard, FC Volendam, FC Utrecht en West Ham United in ELF Voetbal nummer 9, die deze maand is verschenen en via deze link ook handig online is te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis.

Coronacrisis

"Haar ouders brachten voor Selektvracht pakketjes rond. Dat nam ze over en dat is in korte tijd enorm gegroeid. Door de coronacrisis ging alles megahard. We verhuisden naar een nieuw pand. Binnen een maand zaten we weer vol. Inmiddels draaien we een enorme omzet. Super, maar geld interesseert me helemaal niet. Als voetballer ook niet. We wilden graag iets achterlaten voor de kinderen en kleinkinderen. Dat is iets groter en sneller gegaan dan we dachten."

"Ik vind het belangrijk dat er om de zoveel tijd een nieuw sausje overheen komt. Jonge mensen met nieuwe ideeën. Ik word ouder. Daarom is het goed dat Quincy straks op 1 januari officieel onze functie ook op papier overneemt. Hij was 21 jaar toen zijn contract bij FC Dordrecht niet werd verlengd. Hij was een mooie voetballer, maar miste net de laatste portie hardheid. Hij reed naar Duitsland om een driejarig contract te tekenen bij Wuppertaler SV. Hij belde vanuit daar. Hij had niet getekend, maar wilde naar een logistieke beurs in Utrecht."

Klaar met voetbalwereld

"Daarna heeft hij zich enorm ontwikkeld. Demi heeft nu twee kleine kinderen. Zij zal in de toekomst ook steeds meer op de voorgrond treden. Ze kan hard zijn, net als haar moeder." In stadions komt Boogers niet meer. "We hebben bij FC Dordrecht al vier seizoenen een tafel. Daar horen tien seizoenkaarten bij. Ik ben twee keer gegaan. Vorig jaar bezocht ik met een zakenrelatie een duel bij FC Utrecht. Tegen Feyenoord. Ik ben klaar met die wereld. Ik krijg regelmatig uitnodigingen van mijn oude clubs, maar ga nooit."

In het uitgebreide interview legt Boogers uit waarom ze hem niet meer zien in de stadions. Welke sport nu meer aantrekkingskracht op hem uitoefent. Waarom hij een aanbod van ADO Den Haag afwees om technisch directeur te worden. En uiteraard komen vele verhalen uit zijn omvangrijke voetbalcarrière aan bod. Welke drie trainers hij hoog heeft zitten. Zijn ervaringen met Harry Redknapp bij West Ham United, waarom hij voor West Ham en niet voor Napoli of Everton koos, zijn rode kaart tegen Manchester United, waarom hij een prachtige aanbieding uit Zuid-Korea na een persoonlijk bezoek liet schieten en hij blikt vooruit op zijn toekomst.

Het volledige artikel met Marco Boogers is te lezen in ELF Voetbal nummer 9. Daarin ook interviews met Frenkie de Jong over zijn nieuwe rol bij FC Barcelona, met Quilindschy Hartman over zijn Feyenoord-liefde en met de Portugese doelman Bruno Varela over zijn periode bij Ajax. Daarnaast een mooi portret van PSV-trainer Peter Bosz, opgetekend door diverse direct betrokkenen, en Ajax-aanwinst Branco van den Boomen wordt geportretteerd door enkele directe personen in zijn omgeving. Daarnaast blikten we met Erik Falkenburg terug op zijn lange betaald voetbalcarrière, spraken we met Raymond Atteveld over zijn bizarre avontuur bij Shakhtar Donetsk en komen AZ-talenten Lewis Schouten en Rome-Jayden Owusu-Oduro aan het woord. Sfeerreportages over Almere City en Luton Town en nog veel meer.

ELF Voetbal nummer 9 is bij de abonnees op de deurmat gevallen en tevens verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, boekenzaken en op diverse reislocaties. Denk aan Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport en de meeste NS-treinstations. Online bestellen is uiteraard ook mogelijk. Via deze link binnen een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen op de deurmat. Een abonnement nemen, is helemaal gemakkelijk. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit! Veel leesplezier!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <