Laatste nieuws
01.45Matic doet boekje open over twee voormalig United-ploeggenoten: 'Dat gebeurde iedere dag!'
01.05Dit is de route die Oranje Leeuwinnen moet voeren naar Olympische Spelen in Parijs
00.45Damaris Egurrola na heldenrol bij Oranje Leeuwinnen: ‘Met overal kramp rende ik naar voren’
00.30Oranje na bloedstollende ontknoping naar finaleronde Nations League
00.20Redder van Oranje Egurrola: 'Dit is waarom ik voetbal en van mijn team houd'
00.05Griekse scheidsrechters staken uit protest tegen supportersgeweld

Gisteren

23.55Spaans bekersucces voor Schreuder: droomloting komt dichterbij
23.55Engeland wint ruim van Schotland maar komt doelpunt tekort en loopt Spelen mis
23.53Uitzinnige Arteta: 'Ze staan allemaal te springen'
23.51Volgende bizarre ontknoping: Mönchengladbach maakt winnende goal in minuut 120
23.50Koploper Arsenal wint ternauwernood bij laagvlieger Luton Town: 4-3
23.45Fantastische beelden: Tilburg ontploft na late goal van Oranjeleeuwin Egurrola
23.35Rechtszaak El Ghazi schept mogelijk precedent: ‘Principieel en geruchtmakend’
23.30Arsenal kruipt in laatste seconden door oog van de naald tegen pechvogel Luton
23.30LIVE: Arsenal wint van Luton in bizar duel (gesloten)
23.27Recordaankoop Declan Rice helpt Arsenal in extra tijd van spektakelstuk aan zege op Luton
23.18Euforische Jonker over de blessuretijd: 'We zaten op de schommel'
23.17Rice redt Arsenal in geweldig spektakelstuk bij Luton
23.15Declan Rice brengt Arsenal met rake kopbal diep in blessuretijd in extase
23.14VI Live: Arsenal slaat in de 97ste (!) minuut toe bij promovendus
23.12Marciano Vink haalt na thriller uit op X: ‘Vreselijk slechte commentator'
23.10Damaris treedt in de voetsporen van Sylvia Smit
23.10Oranje Leeuwinnen houden olympische droom levend na krankzinnig slot met twee goals in blessuretijd
23.00Feestje Engeland eindigt in tranen: Sarina Wiegman en co hebben aan monsterscore niet genoeg
22.57Damaris beslist thriller in Tilburg: 'Dit is waarom ik voetbal speel'
22.55VI Live: Arsenal moet in slotfase aan de bak op bezoek bij promovendus
22.43Oranjevrouwen ontlopen met Houdini-act doemscenario en gaan door in Nations League
22.43Ongekende voetbalavond: Oranje houdt hoop op Spelen na ongelofelijke apotheose
22.41Oranjevrouwen blijven kans maken op Spelen na zinderend slot tegen België
22.40Heerlijk avondje voor Oranje: Spelen nog mogelijk na krankzinnig slot
22.37VI Live: Arsenal moet nog aan de bak op bezoek bij Promovendus
22.37VI Live: Damaris doet het wéér! Oranje gaat alsnog naar de Final Four
22.33VI Live: Damaris zorgt in blessuretijd voor de 3-0 van Nederland
22.17VI Live: Nederland met Miedema begonnen aan alles of niets-poging
22.10'Feyenoord deelt volgende beloning uit: topspeler dichtbij contractverlenging'
Resultaten x
binnenland

ELF Voetbal nummer 10 is uit: met Xavi, Hato, Babadi, Haaland, Van Bommel en Frans Hoek!

Na Nederland verovert hij nu ook Duitsland. En daar blijft het volgens Xavi Simons niet bij, vertelt hij in ELF Voetbal nummer 10. De nieuwe editie van ons voetbalmagazine is nu officieel uit. Daarin een uitgebreid interview met de twintigjarige aanvallende middenvelder. Ook spraken we met Ajax-tienertalent Jorrel Hato, keeperstrainer Frans Hoek en oud-Feyenoorder Dave Mitchell. Je ontvangt een gratis pakje FIFA 365-kaarten van Panini! En nog veel meer!

29-09-2023 10:00 door Sander Berends

Zo spraken we met een aantal direct betrokkenen over de doorbraak van PSV-talent Isaac Babadi, speelden we De Slimste Mens met Bart Vriends van Sparta Rotterdam, spraken we in de rubriek Eredivisieparels over de PSV-jaren van Ronaldo en lieten we Million Manhoef van Vitesse aan het woord over zijn inspiratiebronnen. Allemaal te lezen in ELF Voetbal nummer 10, via deze link ook handig online te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis.

We gingen ook een dag in Friesland op pad met Meindert Postma. De oud-linksbuiten van onder meer sc Heerenveen is nu muskusrattenvanger. We reisden af naar Duitsland voor een gesprek met viervoudig Oranje-international Rob Reekers, nu in dienst als sportief leider van FC Gütersloh. We spraken AZ-aanwinst Ruben van Bommel in de rubriek Talent en stelden met Danny Holla zijn Superelf samen. En natuurlijk twee blikvangers en de column van hoofd/eindredacteur Geert Beckers.

Xavi Simons

Geen speler bij RB Leipzig vertaalt de boodschap van de hoofdsponsor zo treffend naar het veld als Xavi Simons. Voetbal onder de Red Bull-vlag draait om energie en met de energie die Simons in een wedstrijd steekt kun je een middelgroot dorp een week lang verwarmen. In zijn eerste maanden in Duitse dienst dendert de Oranje-international door de Bundesliga. "De trainer eist dat iedereen veel meters maakt, ook de technische spelers. Ik zit na elke wedstrijd kapot en dat is prima. Dat zie ik als een investering in mezelf. Ik voel me hier fantastisch."

Isaac Babadi

Het verhaal van Isaac Babadi kun je beginnen in De Kuip, waar hij debuteerde voor PSV 1. Of op De Herdgang, waar hij jarenlang te boek stond als toptalent. Of op het Cruyff Court in Nijmegen, waar Babadi tussen oudere jongens voor zichzelf leerde opkomen. Of achterop de fiets van zijn broer op weg naar amateurclub SV Hatert. Toch begint zijn reis naar de nationale voetbaltop bovenal in een land waar hij tot 2021 nog nooit was geweest: Sierra Leone. "Hij voetbalt in eerste instantie voor zijn plezier, maar in Sierra Leone heeft hij ingezien dat hij ook iets wil teruggeven aan mensen. Hij wil voor verandering zorgen, nu hij met eigen ogen heeft gezien wat armoede betekent."

Ronaldo Luís Nazário de Lima

"Zeer snelle, loopsterke spits met uitmuntende kwaliteiten in 16 mtr. gebied." Zo vatte Aad de Mos de kwaliteiten van een zeventienjarige Braziliaan samen. "Technisch zeer bekwaam. Straalt kracht uit in duels." In de twee navolgende seizoenen maakte diezelfde Braziliaan de woorden in het scoutingsrapport van De Mos dubbel en dwars waar bij PSV. Teamgenoten Stan Valckx, Arthur Numan en Peter Hoekstra blikken terug op hun tijd met Ronaldo Luís Nazário de Lima. "Ronaldo is zo'n persoon die meteen vrolijkheid in een kamer brengt als hij binnenkomt."

Erling Haaland

Buitengewoon geroutineerd, zeker voor een 23-jarige, nam Erling Haaland in Monaco de prijs voor de UEFA Men's Player of the Year in ontvangst. ELF Voetbal was erbij en hoorde de man bij wie alles vanzelf lijkt te gaan het tegendeel beweren. "Ik had hard moeten werken om zo'n goede speler te worden. Mijn vader speelde natuurlijk een belangrijke rol. Hij zat me altijd op de huid. Als ik iets niet goed deed of liet versloffen, zat hij er direct bovenop. Door hem ben ik nog scherper geworden. Ik begrijp het spel en houd van het spel. Ik hoef me nooit op te laden of te motiveren voor een wedstrijd. Een gevoel dat hopelijk nooit verdwijnt."

Dave Mitchell

Een snelle en sterke spits. Robuust, nauwelijks van de bal te krijgen. Dat type aanvaller zocht Feyenoord in 1987. In de Australiër Dave Mitchell kwamen alle wensen samen. Anderhalf jaar knokte hij in De Kuip, maar zijn deelname aan de Olympische Spelen leidde tot een bitter afscheid. Toch overheerst 35 jaar later nog vooral trots. "Feyenoord voelt nog steeds als mijn club."

Million Manhoef

Million Manhoef praat zoals hij voetbalt: in volle vaart, zonder ruimte voor twijfel. Ons gesprek over zijn inspiratiebronnen stuurt hij van de ene cornervlag naar de andere. Van zijn moeder naar de getekende krijgers van Dragon Ball Z. "We hebben het nooit makkelijk gehad. Ik werkte altijd net iets harder dan de rest om te komen waar ik nu ben. Uiteindelijk is het me wel gelukt, dus nu ben ik ook een soort Super Saiyan, haha."

Jorrel Hato

In de onstuimige omgeving die Ajax de laatste anderhalf jaar is, staat één bloem rustig te bloeien. Jorrel Hato (17) is nog piepjong, maar voetbalt alsof hij al jaren meedoet op het hoogste podium. De verdediger zelf blijft onverstoorbaar en zal niet snel met zichzelf te koop lopen. Neemt niet weg dat zijn ambities torenhoog zijn. "Men moet later zeggen dat die Hato een van de beste verdedigers van zijn generatie was."

ELF Voetbal nummer 10 valt deze week bij de abonnees op de deurmat. De editie is natuurlijk ook in de bekende supermarkten en boekenzaken verkrijgbaar. En natuurlijk op reislocaties als Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Online bestellen kan uiteraard ook. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Binnen twee à drie werkdagen in huis. Een abonnement nemen is helemaal gemakkelijk. Elke editie automatisch op de deurmat. Via deze link zo afgesloten. Zoek je eigen welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!
Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Deroy Duarte (Fortuna Sittard)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <