Laatste nieuws
19.35Carragher ziet prachtig moment met hoofdrol voor Justin Kluivert: 'Tot nu toe de goal van het seizoen'
19.30LIVE Champions League | Milan tegen tiental Brugge na harde overtreding op Reijnders, bekijk hier alle tussenstanden
19.28AC Milan, Arsenal, Juventus, Real Madrid en Dortmund in actie: bekijk hier alle doelpunten uit de Champions League
19.27VI Live: Brugge met tien na charge op Reijnders, PSV leeft toe naar PSG
19.25Rentree in Ajax-basis lonkt tegen Qarabag: "Ja, dat denk ik wel"
19.25'Ik ben geen toptrainer en heb ook niet de ambitie om bij een topclub te komen'
19.24Unieke Champions League-goal: Pulisic draait corner in één keer binnen
19.21VI Live: Pulisic draait corner binnen bij Milan, PSV leeft toe naar PSG
19.15Praat mee op VP: FC Dordrecht - Vitesse
19.10Pastoor lyrisch over Nederlander in Champions League: 'Reuzensprong gemaakt'
19.00Praat mee op VP: FC Volendam - FC Den Bosch
18.55LIVE Champions League | Kan PSV voor stunt zorgen bij PSG? Bekijk hier de vermoedelijke opstellingen
18.50'Bosz geeft het slechtst denkbare signaal af en schaadt het imago van PSV'
18.50VI Live: CL-avond gestart met Reijnders, PSV leeft toe naar PSG
18.40Mexicaanse pers: Ajax laat oog vallen op trefzekere linksbuiten (23)
18.34Newcastle verlengt met Gordon, speculaties over toekomst Rüdiger
18.20Cillessen imponeert Spaanse media tegen Valencia: 'Schitterende prestatie'
18.19Geertruida blikt vooruit op speciaal treffen met Slot in de Champions League
18.10FA klaagt Kudus aan, Boniface mist CL-duel na auto-ongeluk
18.10'Vind het ontzettend jammer dat ik mijn debuut niet heb kunnen maken voor Ajax 1'
18.05Verbod PSV-supporters dreunt na in Parijs: 'Meest trieste feest in jaren...'
18.05FC Barcelona-trainer Hansi Flick deelt positief nieuws over Frenkie de Jong: 'Hij kan spelen tegen Bayern München’
18.00'PSG ziet man van 95 miljoen terugkeren in de wedstrijdselectie tegen PSV'
17.54'United wil Gomes terug, Rüdiger staat open voor Saoedi-Arabië'
17.53VI Live: Reijnders start, Teze bankt en PSV leeft toe naar PSG in de CL
17.50Afwezigheid PSV-fans heeft gevolgen in Parijs: 'Lopen nu zo'n 80.000 euro mis'
17.45Praat mee op VP: AC Milan - Club Brugge
17.26Waarom De Bruyne wel traint, maar volgens Guardiola niet speelt bij City
17.26'Ik heb veel goede herinneringen aan Feyenoord, het was een avontuur voor mij'
17.20VP-voetbalkantine: 'PSV gaat stunten in Parijs en wint van PSG'
17.10Ruben den Uil over gemist duel door bruiloft zus: ‘Excelsior staat niet in de fik als de trainer er een keer niet is’
16.53NOS dreigt Eredivisie-samenvattingen kwijt te raken: 'Kost ontzaglijk veel geld'
16.50Raphinha blikt terug op 'respectloze' hype rondom Williams en Barcelona
16.50Oud-voetballer Forlán maakt binnenkort debuut als tennisser op proftoernooi
16.45Van Bommel bevestigt concrete interesse uit België: 'Moment niet goed voor mij'
Resultaten x
binnenland

ELF Voetbal nummer 7 is uit: Priske, Farioli, Maurice Steijn, Arouna Koné, Joris Kramer en Bauke Mollema

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. In de nieuwe editie van ELF Voetbal blikken we vooruit. In nummer 7 laten we diverse betrokkenen rond de nieuwe trainers van Ajax en Feyenoord, Francesco Farioli en Brian Priske, aan het woord. Maar we spraken ook Maurice Steijn over The Rolling Stones, gingen golfen met drie (ex-)spelers van sc Heerenveen, keken met Arouna Koné terug op diens loopbaan en gingen terug naar de Olympische Zomerspelen van 2008, de laatste keer dat het Nederlands mannenvoetbalteam actief was.

05-07-2024 10:00 door Sander Berends

Ook hadden we een uitgebreid interview met Ard van Peppen, de oud-prof van onder meer Excelsior, De Graafschap, RKC Waalwijk en Roda JC die zich nu volledig richt op een andere tak van sport: trailrunning. We gingen op bezoek bij Nando Rafael in Frankfurt. Het voormalig talent van Ajax werd noodgedwongen in Duitsland profvoetballer. En we spraken play-offs-held Joris Kramer van Go Ahead Eagles over diens stotterprobleem. Allemaal te lezen in onze nieuwe editie, die via deze link handig online is te bestellen.

Daarin vertelt profwielrenner Bauke Mollema uitgebreid over zijn voetbalpassie, en dan met name over zijn liefde voor Feyenoord. Ook is een prachtige (foto)reportage vanuit de Faeröer te bekijken. We namen de Superelf door met Willem Janssen, oud-profvoetballer van VVV-Venlo, Roda JC, FC Twente en FC Utrecht. Uiteraard zijn leuke nieuwsberichten te lezen in de Warming-up, een bijzondere blikvanger over Robin van Persie en de column van hoofdredacteur Geert Beckers.

Brian Priske

De schoenen die Brian Priske (47) moet vullen bij Feyenoord zijn van het formaatje van een NBA-center. De Deen moet in Rotterdam de lijn doortrekken die Arne Slot drie jaar terug heeft ingezet. Wat kunnen de Feyenoord-fans verwachten van hun nieuwe trainer? Wij maakten een rondje langs de velden. "Het gaat bij Priske vooral om intensiteit."

Francesco Farioli

Een filosoof met een verleden als keeperstrainer. Francesco Farioli dankt zijn nieuwe baan als hoofdtrainer van Ajax veeleer aan zijn overtuigingskracht en verfrissende ideeën dan aan zijn cv. Een portret van een bezeten voetballiefhebber met een missie. "Hij had een vriendin, maar ik dacht dat die meid een voetbal was."

Voetballers op de golfbaan

De doktersverklaring die Joost van Aken ooit kreeg voor een knieblessure levert nog een mooie korting op voor de huur van een buggy. En dat is niet het enige voordeel dat een carrière als profvoetballer biedt op een golfbaan. Dat ondervonden we met Mickey van der Hart, Thom Haye en Van Aken tijdens een middag op de baan Het Rijk van Nunspeet. "Golf is eigenlijk gewoon een lichte vorm van therapie."

Arouna Koné

Als jonge jongen droomde Arouna Koné (40) ervan om ooit op Old Trafford te schitteren. Hij bereikte The Theatre of Dreams, alleen niet in het shirt van Manchester United. De nu gepensioneerde Ivoriaan blikt gelukkig terug op zijn carrière, die hem naar Roda JC en PSV bracht en hem tussendoor bijna naar Ajax leidde. "De dokter van Ajax zei dat hij nog nooit zo’n groot hart had gezien."

De voetbalpassie van Bauke Mollema

Hij mag als winnaar van twee Tour de France-etappes, de Ronde van Lombardije en Clásica San Sebastián zijn uitgegroeid tot een van de beste Nederlandse wielrenners ooit, maar de eerste liefde van Bauke Mollema was zonder meer de bal. "Ik begon met voetbal toen ik een jaar of acht was", herinnert hij zich. "Dat was nog in de F-jeugd. Ik vond het oprecht leuk en was meteen fanatiek."

Maurice Steijn

Negentien, misschien wel twintig keer. Zo vaak heeft Maurice Steijn de band live gezien. De vijftigjarige trainer is een enorme fan van The Rolling Stones. De Hagenaar is ermee opgegroeid en trachtte ook zijn eigen kinderen groot te brengen met de Engelse rockband. "Na wedstrijden vind ik het vaak heerlijk om te ontladen met The Stones."

Zomerspelen 2008

Sinds 1952 kwalificeerde Nederland zich precies één keer voor het mannen voetbaltoernooi van de Olympische Spelen: in 2008. Met hoofdrolspelers Foppe de Haan, Gerald Sibon, Gianni Zuiverloon en Kees Luijckx gingen we zestien jaar terug in de tijd en stuitten we op verhalen over hittetraining, communistische hotelkamers en Diego Armando Maradona.

ELF Voetbal nummer 7 valt bij de abonnees automatisch op de deurmat. De editie is tegelijk heel gemakkelijk online te bestellen. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Daarnaast ligt ons nieuwe nummer in de schappen van de bekende supermarkten, de (kantoor)boekhandels en op vele reislocaties. Denk aan Schiphol, Rotterdam Airport en Rotterdam The Hague Airport. Een abonnement afsluiten, is helemaal handig. Elke editie automatisch thuisgestuurd. Via deze link vind je de mogelijkheden. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met…Tom Beugelsdijk?
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.