Resultaten x
buitenland

Waarom Frank de Boer twee jaar na zijn vertrek uit Engeland als laatste lacht

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat Frank de Boer werd ontslagen als manager van Crystal Palace. De Nederlandse oefenmeester vertrok drie keer op rij met een vervelend gevoel bij een van zijn werkgevers. Inmiddels heeft hij in de Verenigde Staten zijn draai gevonden.
 

11-09-2019 11:00 door Bob van Dijk

Geen vijfde landstitel

Tussen 2010 en 2016 stond De Boer natuurlijk als hoofdtrainer voor de groep bij Ajax. Zijn periode in Amsterdam bleek uiteindelijk met vier landstitels zeer succesvol. De oud-profvoetballer liet de topclub echter met een vervelend gevoel achter zich. Tijdens seizoen 2015/16 verspeelden de Amsterdammers op de slotdag de landstitel door op bezoek bij De Graafschap gelijk te spelen (1-1). Ondanks een contract tot medio 2017 vroeg De Boer toestemming om te vertrekken. De club besloot mee te werken aan de wens van de coach.

Mislukt avontuur in Milaan

Na zijn vertrek uit Amsterdam zat De Boer niet lang zonder werkgever. Internazionale stelde hem namelijk in augustus 2016 aan als nieuwe hoofdtrainer. De Noord-Hollander volgde de vertrokken Roberto Mancini op, maar kende een slechte tijd in de Serie A. In november 2016 werd de trainer weggestuurd vanwege teleurstellende resultaten. Internazionale stond namelijk op de elfde plek in de Italiaanse competitie. De club stelde Stefano Pioli aan als vervanger van De Boer. Hij eindigde met Inter op de zesde plaats.


77 dagen bij Crystal Palace

De Boer zat sinds zijn vertrek uit Italië een half jaar zonder club. In de zomer van 2017 ging hij aan de slag bij Crystal Palace, maar ook deze samenwerking bleek niet goed af te lopen. De Boer verloor zijn eerste vier wedstrijden met The Eagles en werd door deze zwakke prestaties de laan uitgestuurd. Nederlagen tegen Huddersfield Town (0–3), Liverpool (1–0), Swansea City (0–2) en Burnley (1–0) bleken voor de directie voldoende om hem te ontslaan. Opvolger Roy Hodgson besloot het seizoen op de elfde plek en wist lijfsbehoud te bewerkstelligen.

Succes in Amerika

Nadat De Boer tot drie keer toe op een vervelende manier vertrok bij een van zijn clubs, gaat het inmiddels prima met de 49-jarige trainer. Na een moeizame start heeft hij zijn ploeg Atlanta United aan de praat gekregen. Na 28 gespeelde wedstrijden staat de club op de derde plek in de Eastern Conference. Zodoende is het verdedigen van de landstitel nog altijd een mogelijkheid voor het elftal van De Boer. Daarnaast werd dit seizoen al beslag gelegd op de Campeones Cup en US Open Cup.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <