Resultaten x
buitenland

Van droom tot nachtmerrie: de bizarre avond van Maarten Vandevoordt

Op zeventienjarige leeftijd je debuut maken in de Champions League. Het is iet waar iedere jonge voetballiefhebber van droomt. KRC Genk-goalie Maarten Vandevoordt zag die jongensdroom in vervulling gaan, maar niet op de manier waarop hij hoopte. 

10-12-2019 21:00 door Tim Lauwers

Maarten Vandevoordt gaat sinds vandaag door het leven als de jongste doelman ooit in de Champions League. De Belg stond met zijn zeventien jaar, negen maanden en tien dagen voor zijn officiële debuut in het kampioenenbal. Vandevoordt maakte in eigen land al veel indruk onder de lat van KRC Genk en groeide op zijn competitiedebuut uit tot de matchwinner. De doelman leek totaal niet onder de indruk van de duizenden aanwezige toeschouwers en heerste in de zestien. Met een basisplaats tegen het grote Napoli werd hij door trainer Hannes Wolf beloond voor zijn indrukwekkende eerste weken in het profvoetbal. Vandevoordt hoopte zichzelf ook in Europa direct van zijn beste kant te laten zien met katachtige reflexen en als ultieme doel een clean sheet. Dat laatste kon echter al na drie minuten de prullenbak in. Het eerste optreden van de jonge Belg veranderde namelijk razendsnel van jongensdroom tot nachtmerrie. 

Ongelukkig

Als debutant in de Champions League zouden veel jongelingen zo weinig mogelijk risico willen nemen. Maarten Vandevoordt had echter zo’n goede week achter de rug, dat hij zich zelfs tegen het grote Napoli niet gek liet maken. Althans, dat was de bedoeling. Al bij de eerste terugspeelbal die hij moest verwerken ging het mis. Vandevoordt besloot de bal niet in één keer weg te schieten, maar de dribbel aan te gaan. Enkele seconden later had de onervaren sluitpost zichtbaar spijt van de actie. Voormalig Ajax-spits Arek Milik maakte dankbaar gebruik van het cadeautje en schoot eenvoudig de 1-0 tegen de touwen. 


Eenmaal hersteld van zijn grote fout ging het opnieuw mis. Nog voor het rustsignaal kwam Vandevoordt zijn doel uit om een lange pass onschadelijk te maken. Dat lukte, maar in dezelfde actie haalde hij Napoli-aanvaller José Callejon onderuit. De Italianen verdienden een strafschop, die benut werd door opnieuw Milik. Het was na de eerste helft ongetwijfeld stil in de kleedkamer van KRC Genk, waar een ongelukkige debutant zijn dramatische start kon verwerken. Uiteindelijk moest Vandevoordt nog één doelpunt incasseren voordat hij uit zijn lijdensweg werd verlost. De jongste Champions League-keeper ooit krijgt al vroeg in zijn loopbaan te maken met een grote tegenvaller. Het is nu aan hem om zich in de Belgische competitie te herpakken en zijn bijzondere start als prof een positief vervolg te geven. 

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <