Resultaten x
buitenland

Waarom Real Madrid beter moet nadenken over het onderbrengen van talenten

Ga maar lekker ervaring op doen bij een andere club, dan zien we daarna wel of je nog in aanmerking komt voor het eerste. Met die gedachte stuurde Real Madrid afgelopen zomer weer een horde talenten naar tijdelijke werkgevers. Logisch ook. Maar met Jésus Vallejo is deze maand al het derde talent teruggehaald van een teleurstellend avontuur.

24-01-2020 15:00 door Cas Broxterman

Andriy Lunin, Jorge de Frutos en Jésus Vallejo keerden in januari gedesillusioneerd terug bij Real Madrid. Ze dachten elders ervaring op te doen, om zichzelf klaar te stomen voor een comeback bij Real aan het eind van het seizoen. Hun avonturen kwamen vervroegd ten einde omdat Real niet blij is met de gang van zaken bij hun tijdelijke werkgevers.

Wat heeft het immers voor zin om een talent nog een half seizoen bij een club te laten ploeteren, als hij daar toch amper in aanmerking komt voor speeltijd? Vallejo kwam in de voorbije seizoenen in totaal tot twaalf optredens in La Liga. Dat is weinig, maar een veelvoud van de kansen die hij kreeg bij Wolverhampton Wanderers. Op huurbasis in Engeland speelde hij tot dusver pas twee Premier League-duels.

Vallejo zit zelfs regelmatig op de tribune bij The Wolves. Dat kan niet de bedoeling zijn van het beleid om talenten elders onder te brengen. Vallejo is daarom teruggehaald naar Spanje. Amper nadat hij voet op de grond heeft gezet in Madrid, reist hij door naar Granada. Daar maakt hij het seizoen op huurbasis af.

Wijs besluit

Lunin en De Frutos kregen eerder hetzelfde nieuws, maar dan omdat zij er bij Real Valladolid niet in slaagden om voet aan de grond te krijgen. Het tweetal wordt ondergebracht bij respectievelijk Real Oviedo en Rayo Vallecano. De Frutos kwam tot drie invalbeurten in La Liga, terwijl Lunin geen duel speelde voor Real Valladolid. De 20-jarige keeper heeft blijkbaar een wijs besluit genomen: de teller bij Oviedo staat nu al op twee.

Real Madrid moet beter nadenken over het onderbrengen van talenten, wil de club er echt iets aan hebben. Naast dat de spelers op deze manier geen echte kans krijgen op speeltijd, is het ook van negatieve invloed op de marktwaarde van deze spelers. Mochten ze de hoofdmacht van Real écht niet halen, is het immers toch lekker als zij nog geld in het laatje brengen.


Voetbalreizen Real Madrid
Unieke voetbalreis naar Real madrid? Stel in drie eenvoudige stappen uw voetbalreis samen!
Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <