Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

buitenland

Zo bereiden Getafe en LASK Linz zich voor op de duels met Ajax en AZ

Ajax en AZ gaan zich dit weekeinde voorbereiden op een belangrijk Europa League-duel. AZ zal aanstaande donderdag de degens kruisen met LASK Linz, terwijl Ajax af gaat reizen naar Madrid voor een duel met Getafe. Waar Ajax een relatief makkelijke wedstrijd ter voorbereiding in het vooruitzicht heeft, RKC thuis, treft ook AZ een laagvlieger. De Alkmaarders gaan op bezoek bij nummer dertien FC Twente. Hoe bereiden de opponenten zich voor?

14-02-2020 19:00 door Thijs de Bruijn

Getafe

Getafe verkeerde de laatste weken in een topvorm. Van de laatste negen duels die de Madrilenen speelden, kwam de ploeg zeven keer als winnaar uit de strijd. Getafe klom dan ook niet voor niets naar de derde positie in de competitie. Een 3-0 overwinning op Valencia en de 2-0 tegen Athletic Bilbao sprongen er in de afgelopen weken tussenuit voor de ploeg van Pepe Bordalás.

Dit weekeinde hoopt Getafe zijn uitstekende vorm een vervolg te gaan geven. Er staat echter wel een loodzwaar duel op het programma. Zondag ontmoet de stuntploeg namelijk FC Barcelona. Geheel kansloos is Getafe bij lange na niet. FC Barcelona kwakkelt dit seizoen en Getafe heeft een uitstekende defensie. Sterker nog, in de laatste dertien competitieduels kreeg Getafe slechts zes doelpunten tegen.

In de laatste wedstrijd van Getafe, een 3-0 overwinning op Valencia, was Jorge Molina de absolute uitblinker. De 37-jarige spits wist ondanks zijn leeftijd tweemaal het net te vinden. Ook een andere spits boven de dertig blonk uit. Door zijn uitstekende vorm verscheen Ángel Rodriguez zelfs op de radar van FC Barcelona.

De selectie van Getafe kent vooralsnog geen enkele blessure. De verwachting is dan ook dat Pepe Bordalás zijn beste elf op kan gaan stellen.

LASK Linz

Over de huidige vorm van LASK Linz valt nog niet heel veel te zeggen. De Oostenrijkse competitie wordt dit weekeinde pas weer hervat. LASK Linz heeft een lange winterstop achter de rug en dat kan in het voordeel werken van AZ. De Alkmaarders hebben in de afgelopen weken al veel meer wedstrijdritme opgebouwd.

Vrijdagavond speelt LASK Linz tegen koploper Red Bull Salzburg. De tegenstander van AZ zal de absolute underdog zijn in duel met de Oostenrijkse grootmacht, maar er liggen kansen. Door het vertrek van Takumi Minamino en Erling Haaland is de ploeg aardig afgezwakt. Bovendien gaat LASK Linz het duel met een positief gevoel in, want afgelopen zaterdag won de ploeg van Valérien Ismaël nog in de beker. Sturm Graz werd met 2-0 verslagen.

AZ zal moeten waken voor rechtsbuiten Thomas Goiginger, die dit seizoen één van de absolute uitblinkers aan Oostenrijkse zijde is. Ook goalgetter Klauss zal een gevaar gaan vormen. De Braziliaanse spits vond tot dusver al twaalf keer het net.

Net als bij Getafe spelen blessures momenteel geen rol bij LASK Linz. Ismaël zal naar alle waarschijnlijkheid ongeveer dezelfde mannen opstellen die PSV eerder dit seizoen al versloegen. AZ zal dus aan de bak moeten.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <