Laatste nieuws
20.52'Geelzwart Vitesse-hart bloedt, hoop dat gifbeker nu eindelijk leeg is'
20.50'Real Madrid gaat afscheid nemen van ervaren kracht, Inter toont interesse'
20.45Meijer heeft bijna fitte groep en ziet kansen tegen Feyenoord
20.45Praat mee op VP: Cagliari - Juventus
20.33Driessen heeft Kroes-nieuws: 'De kans op een terugkeer is groter geworden'
20.30LIVE KKD | Roda JC razendsnel op voorsprong tegen De Graafschap, ook FC Dordrecht slaat weer toe
20.30Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Feyenoord
20.22Boilesen wilde stoppen: 'Had duistere gedachten'
20.13'Real Madrid-icoon zwaait na veertien jaar trouwe dienst af'
20.10Vitesse krijgt achttien punten in mindering en is officieel gedegradeerd
20.08Hans Kraay ziet Robin van Persie liever bij een andere club dan Heerenveen
20.05Volledige focus: finalist Hancko kan ogen niet van KNVB Beker afhouden
20.02Goed nieuws voor Arsenal en Nederland: Arteta kondigt rentreedatum Timber aan
19.56Datum van Timber-rentree bekend: 'Hij ziet er goed uit, dit is de laatste stap'
19.51Manchester United heeft nieuwe technisch directeur, maar niet alle partijen zijn blij
19.50Verweij onthult: 'Hij heeft van Ajax gehoord dat een vertrek onbespreekbaar is'
19.43Valentijn concludeert: ‘De kans op een terugkeer van Kroes is groter geworden’
19.36Gitzwart Vitesse-nieuws bereikt het buitenland: 'Ongekend, klap in het gezicht'
19.30Ajax schept duidelijkheid over wie taken Alex Kroes voorlopig overneemt
19.29Vitesse komt met openhartige video na degradatie
19.26Johan Derksen ziet bargast uit het niets opstaan en wordt live in Vandaag Inside verrast
19.15Praat mee op VP: FC Den Bosch - NAC Breda
19.15Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Ajax
19.08Slot en Hancko zien bekerfinale niet als allesbepalend
19.07Verweij tipt Ajax: ‘Sutalo verkopen voor 15 miljoen en hem kopen voor 5 miljoen’
18.58‘Nacho hakt knoop door en gaat Real Madrid na 22 jaar verlaten’
18.55Boussaboun lyrisch: 'Beste van de Eredivisie, Feyenoord moet jackpot vragen'
18.45De EK-selectie van Duitsland: dit zijn de spelers die kans maken
18.39Jurriën Timber kent datum dat hij eerste wedstrijdminuten mag maken
18.39Jurriën Timber maakt maandag rentree bij beloften Arsenal
18.38Verweij onthult: Ajax heeft duidelijk plan met Brian Brobbey komende zomer
18.32Strenge licentiecommissie is zegen voor Vitesse en het hele Nederlandse voetbal
18.30Feyenoord op zijn hoede voor NEC, dat in bekerfinale hoopt op 'wedstrijd van ons leven'
18.28Slot roept Feyenoord-fans op: 'Die 17,5 duizend gaan het bepalen'
18.23Supporters reageren verontwaardigd op poëtisch filmpje van Vitesse: ‘Ongepast!’
Resultaten x
buitenland

Deze Nederlanders speelden ooit bij het jarige Norwich City

Norwich City viert vandaag zijn 117e verjaardag. Om dat te vieren kijken we terug naar alle Nederlandse spelers die ooit het karakteristieke geel van The Canaries gedragen hebben. Helaas werd niet elke nieuweling van Hollandse bodem een succesverhaal op Carrow Road. 

17-06-2020 14:00 door Tim Lauwers

Dennis van Wijk (1982 – 1986)

Werd in 1982 de eerste Nederlandse speler uit de historie van Norwich City. Waarschijnlijk had de club niet verwacht of gehoopt dat Dennis van Wijk ook direct de meest succesvolle Nederlander zou blijken. Van Wijk kwam ruim honderdvijftig keer in actie voor The Canaries en bekroonde zijn Engelse periode met promotie naar de hoogste divisie en het winnen van de League Cup. 

Raymond de Waard (1999 – 2000)

Kwam op de valreep voor de eeuwwisseling naar Engeland, waar hij uiteindelijk slechts een half seizoen zou spelen. Raymond de Waard speelde in Nederland voor Feyenoord, Excelsior en Cambuur voor hij in december 1999 op avontuur ging bij Norwich City. Een succes werd het echter niet. De linksbuiten werd voor ruim twee ton als grote belofte binnengehaald, maar speelde mede door blessureleed slechts tien duels in het geel. 

Fernando Derveld (2000 – 2001)

De Waard werd afgelost door Fernando Derveld, wie de Nederlandse eer in Norwich moest herstellen. De bonkige verdediger zou qua postuur en speelstijl perfect passen in het Engelse voetbalgeweld, maar niets bleek minder waar. Derveld werd al na een half seizoen verhuurd aan West Bromwich Albion. Ook na zijn terugkeer hoefde hij niet te rekenen op veel speeltijd, waardoor hij vertrok naar Odense BK. Uiteindelijk speelde de linksback 22 duels voor Norwich.  

Jürgen Colin (2005 – 2007)

Na het vertrek van Derveld bleef het even stil met Nederlandse nieuwelingen. Jürgen Colin doorbrak de stilte in 2005, toen Norwich City een half miljoen pond betaalde om de verdediger los te weken bij PSV. In tegenstelling tot twee van zijn Nederlandse voorgangers werd Colin een onbetwiste basiskracht. In twee seizoenen kwam de verdediger tot liefst 64 duels, waarmee hij een transfer naar Ajax verdiende. 

Maceo Rigters (2008)

De goede fase van Colin betekende echter niet dat ook zijn opvolger een regelrecht succes werd. Maceo Rigters was tot 2007 niet meer dan een redelijk talent van NAC Breda, maar speelde zich op het EK met Jong Oranje plots in de kijker bij buitenlandse clubs. Blackburn Rovers betaalde meer dan een miljoen pond, maar zag al snel dat Rigters niet de nieuwe Van Nistelrooy ging worden. De club verhuurde hem in maart 2008 aan Norwich om snel ervaring op te doen in het Engelse voetbal. Het tegengestelde werd echter het geval. Rigters kwam tot niet meer dan 28 speelminuten in dienst van The Canaries.

Ricky van Wolfswinkel (2013 – 2016)

Rigters liet blijkbaar zo’n slechte indruk achter bij het bestuur, dat Norwich vijf jaar lang geen Nederlander meer aantrok. In 2013 nam het dan toch een nieuwe gok in de persoon van Ricky van Wolfswinkel. De spits presteerde uitstekend bij Sporting CP, dat hem voor liefst tien miljoen euro verkocht aan Norwich. Nog steeds gaat het in Engelse pubs over Ricky van Wolfswinkel, maar niet om de goede redenen. De nummer negen flopte volledig en scoorde in 25 duels slechts één keer. Nog altijd komt Van Wolfswinkel meermaals voorbij op lijstjes van slechtste Premier League-spelers aller tijden. 

Leroy Fer (2013 – 2014)

Van Wolfswinkel kreeg al in zijn eerste seizoen bij Norwich City gezelschap van een landgenoot. Leroy Fer was de Eredivisie intussen ontgroeid en kon voor vijf miljoen euro de stap maken naar de Premier League. Fer twijfelde geen moment en maakte in zijn eerste seizoen op de Engelse voetbalvelden een prima indruk, ondanks de degradatie van zijn club. Na 33 duels, vier doelpunten en drie assists bleef Fer, in tegenstelling tot Norwich, actief in de Premier League door bij Queens Park Rangers te tekenen. 



Jos Hooiveld (2014 – 2015)

Fer vertrok, maar werd in de Championship direct afgelost door Jos Hooiveld. De verdediger had bij Southampton ruim drie seizoenen ervaring opgedaan in Engeland en moest Norwich City helpen terug te keren naar het hoogste niveau. Al na zes maanden zat het avontuur er echter alweer op. Hooiveld kwam slechts zes keer in actie voor Norwich, waarna de huurling in de winter terugkeerde bij Southampton. 

Mitchell Dijks (2017)

Na een uitstekend seizoen bij Willem II kreeg Mitchell Dijks in 2015 een herkansing bij Ajax. De boomlange back bereikte in Amsterdam echter nooit het gewenste niveau en begon twee jaar later aan zijn eerste buitenlandse avontuur. In een half seizoen en vijftien optredens maakte Dijks veel indruk op de fans van Norwich City. De fans wilden dat hij bleef, maar de linksachter opteerde voor weer een herkansing bij Ajax.

Yanic Wildschut (2017 – 2019)

Dijks was in het seizoen 2017/2018 niet de enige Nederlander bij The Canaries. Yanic Wildschut werd in 2017 één van de duurste nieuwkomers uit de historie van Norwich City, dat ruim acht miljoen euro betaalde aan Wigan Athletic. De transfer zal tevens de boeken ingaan als één van de slechtste deals uit de clubgeschiedenis. Norwich verhuurde Wildschut twee keer en liet hem uiteindelijk transfervrij vertrekken naar Maccabi Haifa. In totaal speelde de vlugge buitenspeler 29 keer voor Norwich en maakte hij twee treffers. Een kleine vier miljoen euro per doelpunt dus. 

Tim Krul (2018 – heden)

Eindelijk weer een Nederlands succesverhaal op Carrow Road. Tim Krul kwam in 2018 transfervrij over van Brighton & Hove Albion, waar hij slechts reservedoelman was. Het bleek een schot in de roos. Krul was in zijn eerste seizoen bij Norwich de onbetwiste nummer één en promoveerde met de club als kampioen naar de Premier League. Eenmaal terug op het hoogste niveau heeft de club moeite met het sprokkelen van punten, maar kan Krul persoonlijk terugkijken op een uitstekend seizoen. 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <