Laatste nieuws
19.35Carragher ziet prachtig moment met hoofdrol voor Justin Kluivert: 'Tot nu toe de goal van het seizoen'
19.30LIVE Champions League | Milan tegen tiental Brugge na harde overtreding op Reijnders, bekijk hier alle tussenstanden
19.28AC Milan, Arsenal, Juventus, Real Madrid en Dortmund in actie: bekijk hier alle doelpunten uit de Champions League
19.27VI Live: Brugge met tien na charge op Reijnders, PSV leeft toe naar PSG
19.25Rentree in Ajax-basis lonkt tegen Qarabag: "Ja, dat denk ik wel"
19.25'Ik ben geen toptrainer en heb ook niet de ambitie om bij een topclub te komen'
19.24Unieke Champions League-goal: Pulisic draait corner in één keer binnen
19.21VI Live: Pulisic draait corner binnen bij Milan, PSV leeft toe naar PSG
19.15Praat mee op VP: FC Dordrecht - Vitesse
19.10Pastoor lyrisch over Nederlander in Champions League: 'Reuzensprong gemaakt'
19.00Praat mee op VP: FC Volendam - FC Den Bosch
18.55LIVE Champions League | Kan PSV voor stunt zorgen bij PSG? Bekijk hier de vermoedelijke opstellingen
18.50'Bosz geeft het slechtst denkbare signaal af en schaadt het imago van PSV'
18.50VI Live: CL-avond gestart met Reijnders, PSV leeft toe naar PSG
18.40Mexicaanse pers: Ajax laat oog vallen op trefzekere linksbuiten (23)
18.34Newcastle verlengt met Gordon, speculaties over toekomst Rüdiger
18.20Cillessen imponeert Spaanse media tegen Valencia: 'Schitterende prestatie'
18.19Geertruida blikt vooruit op speciaal treffen met Slot in de Champions League
18.10FA klaagt Kudus aan, Boniface mist CL-duel na auto-ongeluk
18.10'Vind het ontzettend jammer dat ik mijn debuut niet heb kunnen maken voor Ajax 1'
18.05Verbod PSV-supporters dreunt na in Parijs: 'Meest trieste feest in jaren...'
18.05FC Barcelona-trainer Hansi Flick deelt positief nieuws over Frenkie de Jong: 'Hij kan spelen tegen Bayern München’
18.00'PSG ziet man van 95 miljoen terugkeren in de wedstrijdselectie tegen PSV'
17.54'United wil Gomes terug, Rüdiger staat open voor Saoedi-Arabië'
17.53VI Live: Reijnders start, Teze bankt en PSV leeft toe naar PSG in de CL
17.50Afwezigheid PSV-fans heeft gevolgen in Parijs: 'Lopen nu zo'n 80.000 euro mis'
17.45Praat mee op VP: AC Milan - Club Brugge
17.26Waarom De Bruyne wel traint, maar volgens Guardiola niet speelt bij City
17.26'Ik heb veel goede herinneringen aan Feyenoord, het was een avontuur voor mij'
17.20VP-voetbalkantine: 'PSV gaat stunten in Parijs en wint van PSG'
17.10Ruben den Uil over gemist duel door bruiloft zus: ‘Excelsior staat niet in de fik als de trainer er een keer niet is’
16.53NOS dreigt Eredivisie-samenvattingen kwijt te raken: 'Kost ontzaglijk veel geld'
16.50Raphinha blikt terug op 'respectloze' hype rondom Williams en Barcelona
16.50Oud-voetballer Forlán maakt binnenkort debuut als tennisser op proftoernooi
16.45Van Bommel bevestigt concrete interesse uit België: 'Moment niet goed voor mij'
Resultaten x
buitenland

Overzicht: Alle (oud-)Eredivisionisten op het EK 2024 in Duitsland

Over iets meer dan twee weken is de aftrap van het EK in Duitsland. Inmiddels hebben 23 van de 24 deelnemers de voorlopige selectie bekendgemaakt. De definitieve selectie van 26 spelers moet op 7 juni worden ingediend bij de UEFA. Tot dat moment kan er nog van alles gebeuren. Maar vooralsnog is er een hoop (oud-)Eredivisionisten die mag hopen op deelname aan het EK.

30-05-2024 13:00 door Mick van Dijk

Uiteraard heeft Ronald Koeman in zijn Oranjeselectie veel spelers opgenomen met een Eredivisieverleden. Deze worden in het overzicht buiten beschouwing gelaten, want ook bij de andere deelnemers zijn er genoeg spelers te vinden die we kennen uit de Eredivisie. We gaan de groepen één voor één langs.

Groep A

Deze groep bestaat uit gastland Duitsland, Hongarije, Schotland en Zwitserland. Bij Duitsland waren er wel een aantal (oud-)Eredivisionisten die kans maakten om mee te gaan, denk aan Robin Gosens en Janis Blaswich (beiden oud-Heracles). Helaas voor hen koos bondscoach Julian Nagelsmann ervoor om hen niet op te roepen. Bij Hongarije daarentegen is een plaats in de selectie ingeruimd voor oud-AZ speler Milos Kerkez. De Hongaar beleefde een prima debuutseizoen bij Bournemouth. Bij Schotland zijn er geen huidig of oud-Eredivisionisten in de selectie te vinden. Bij Zwitserland is een oud-PSV duo van de partij. Doelman Yvon Mvogo en verdediger Ricardo Rodriguez zijn onderdeel van de voorselectie en kunnen alvast beginnen met de koffers pakken.

Groep B

In deze groep des doods bestaande uit Albanië, Kroatië, Italië en Spanje zijn de (oud-)Eredivisionisten vooral te vinden bij Kroatië. Zo zijn Ajacieden Josip Sutalo en Borna Sosa allebei opgenomen in de selectie van bondscoach Zlatko Dalic. Evenals Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec. Bij Albanië lijkt voormalig Vitesse-huurling Armando Broja zeker van zijn plek. En ook oud-PEC Zwolle spits Gianluca Scamacca mag na het winnen van de Europa League met Atalanta Bergamo nog hopen op deelname aan het EK met Italië.

Groep C

In groep C vinden we Denemarken terug. Dit is het enige land waarvan nog geen (voor)selectie bekend is gemaakt. De kans is groot dat er in de Deense selectie een hele hoop oud-Eredivisie spelers worden opgenomen. Denk aan Christian Eriksen, Kasper Dolberg, Mohamed Daramy, Rasmus Kristensen (allemaal oud-Ajax). Maar ook Joachim Andersen (oud-FC Twente), Jacob Rasmussen (oud-Vitesse) en Anders Dreyer (oud-huurling SC Heerenveen) mogen nog hopen op een uitnodiging. Verder bestaat de groep uit Engeland, Servië en Slovenië. Jordan Henderson hoopte op deelname voor Engeland maar werd teleurgesteld door Gareth Southgate. Oud-PSV’er Jarrad Branthwaite is wel opgenomen in de voorselectie en mag dus nog hopen. Bij Slovenië hoeven we niet te rekenen op (ex-)Eredivisionisten, maar bij Servië daarentegen wordt het een feest der herkenning. Zo zijn Dusan Tadic en Nemanja Gudelj (beide oud-Ajax) van de partij. Evenals Filip Kostic (oud-FC Groningen) en Uros Spajic (oud-Feyenoord).

Groep D

In de groep van Nederland vinden we verder Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Bij Frankrijk vinden we helaas geen (oud-)Eredivisie spelers. Bij Oostenrijk en Polen zijn er daarentegen een behoorlijk aantal te vinden. Te beginnen bij Oostenrijk, die nemen Feyenoord-verdediger Gernot Trauner mee en daarnaast nog vier spelers met een Eredivisieverleden. Dit zijn Maxmilian Wöber en Florian Grillitsch (beide oud-Ajax) maar ook Philipp Mwene (oud-PSV) en natuurlijk routinier Marko Arnautovic (oud-FC Twente). Ook bij Polen speelt een aantal bekende spelers, zo staat Pawel Bochniewicz (SC Heerenveen) op de lijst, vergezeld door Arkadiusz Milik (oud-Ajax) en Sebastian Szymanski (oud-Feyenoord).

Groep E

In groep E vinden we onze zuiderburen België. Zij krijgen te maken met Slowakije, Oekraïne en Roemenië. België heeft met Johan Bakayoko een Eredivisie-speler in de selectie, al is de vraag hoelang de Belg nog in Eindhoven speelt. Bij Slowakije is Dávid Hancko een zekerheid en zijn Feyenoord-collega Leo Sauer blijft ook in de race voor deelname. Verder spelen er geen huidig Eredivisie spelers in deze groep, maar wel een aantal oud-Eredivisionisten. België en Slowakije hebben er beiden drie; Jan Vertonghen (oud-Ajax), Wout Faes (oud-sc Heerenveen) en Loïs Openda (oud-Vitesse) bij De Rode Duivels. En Matus Bero (oud-Vitesse), Tomas Suslov (oud-FC Groningen) en Robert Bozenik (oud-Feyenoord) bij de Slowaken. Ook de Oekraïner Oleksander Zinchenko (oud-PSV) en de Roemeen Razvan Marin (oud-Ajax) kennen we nog van hun tijd in de Eredivisie.

Groep F

Ook in de laatste groep zijn er genoeg Nederlandse invloeden te vinden. Bij Turkije staat Ahmetcan Kaplan (Ajax) op de lijst. Ook heeft het met Orkun Kökcü (oud-Feyenoord), Ferdi Kadioglu (oud-NEC) en Enes Ünal (oud-FC Twente) nog drie oud-Eredivisionisten in de gelederen. Ook bij de andere deelnemers in deze groep Portugal, Georgië en Tsjechië zijn spelers met een Eredivisieverleden te vinden. Bij Portugal zijn Danilo Pereira (oud-Roda JC) en Francisco Conceicao (oud-Ajax) opgenomen in de selectie. Bij Georgië spelen er ook twee, Ajax-miskoop Georges Mikautadze, die nu bij FC Metz weer aan het scoren is geslagen. En routinier en oud-Vitesse speler Guram Kashia is van de partij. De inmiddels 36-jarige centrale verdediger speelt nog altijd, tegenwoordig bij Slovan Bratislava. Bij het laatste land van deze groep zijn ook drie (oud-)Eredivisionisten te vinden. Ondrej Lingr (Feyenoord), Michal Sadilek (FC-Twente) en Vaclav Cerny (o.a. oud-Ajax)
 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met…Tom Beugelsdijk?
superelf Laatste: Superelf Kees Kwakman, Volendamse karaktervoetballer
transfergeruchten Laatste: Potentiële (links)buitenkansjes voor Ajax
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.