Laatste nieuws
18.11‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’
18.07PSV is bijna de beste van Nederland: zeven redenen achter het succes
18.02Veerman populair: PSV arriveert in Heerenveen voor officieus kampioensduel
18.00VI Live: Heerenveen moet Sahraoui missen tegen PSV
18.00Pak 4x je inzet als Uitblinker Timber op doel schiet bij Feyenoord-Go Ahead!
17.56'Ik hoop dat Oosting mijn trainer blijft, hij heeft mij betere speler gemaakt'
17.56Het Parool: Michael van Praag gaat spoedig vertrekken bij Ajax
17.55'Napoli heeft opvolger Osimhen op het oog, Bayern wil Tah'
17.53Supportersvereniging Ajax verheugd door Kroes-nieuws: 'Niemand is groter dan de club'
17.40Bosz kiest voor Mauro als vervanger Dest, PSV-target Sahraoui niet fit
17.38Eindelijk goed nieuws voor Vitesse: procedure kwijtschelding schulden toegewezen
17.35LIVE eredivisie | PSV start met Mauro Júnior als linksback op mogelijke kampioensavond
17.32Kroes gaat verder bij Ajax, niet als algemeen directeur maar als technisch directeur
17.30Praat mee op VP: PSV met Mauro en Tillman, Sahraoui wissel bij Heerenveen
17.30VI Live: kennen we na vanavond de kampioen?
17.29Hirving Lozano zit op de bank bij PSV; Maúro Júnior vervangt Dest
17.25'Knieval Van Praag komt te laat: rvc-voorzitter vertrekt spoedig bij Ajax'
17.25Hilarische beelden: zo werken commentatoren (nog even) op Goodison
17.25Hilarische beelden: zo werken commentatoren (nog even) op Goodison Park
17.23'Innovatieve' Ajax-directeur licht plannen toe: 'Eigenlijk ben ik heel ouderwets'
17.20Feyenoord in Schotse media gelinkt aan Macedonische doelpuntenmachine
17.15LIVE eredivisie | Vermoedelijke opstelling Feyenoord, Engelse journalist wacht Liverpool-target Slot op
17.08VZ Kort: Ambitieus Canada laat oog vallen op twee voormalig PL-trainers
17.04VZ Kort: Ambitieus Canada laat oog vallen op twee voormalig PL-trainers
17.02'Feyenoord troeft Manchester City af en heeft beet bij hoofd jeugdopleiding'
17.02VP-voetbalkantine: 'Met Kroes en Potter speelt Ajax volgend jaar weer om prijzen'
17.00Rots kijkt niet gek op van belangstelling voor zijn trainer
16.45Slot-gekte in Engeland: Sky Sports meldt zich bij spelersbus Feyenoord
16.44Update: Argentijnse legende Tévez verlaat ziekenhuis na vermeende hartproblemen
16.37El Ahmadi tipt Feyenoord over Slot-opvolger: 'Die kan in de absolute top werken'
16.37Bondsarts Goedhart laat Nederland opgelucht ademhalen: De Jong haalt het EK
16.32Babel gaat in op eventuele terugkeer bij Ajax: 'Die initiatieven zijn goed'
16.25'Milanese derby om Zirkzee, vertrek Allegri dure grap voor Juventus'
16.23Kroes krijgt complimenten van Ajax-icoon: 'Heeft hij altijd al laten blijken'
16.22Engelse media wachten Slot op bij Feyenoord-bus: coach komt met gortdroog antwoord
Resultaten x
jukebox

De Jukebox: Istvan Bakx (Go Ahead Eagles)

Aflevering 5 van de nieuw gelanceerde muziekrubriek op ELF Voetbal. De Jukebox van... Een speler stelt een top 5 samen van nummers waar hij erg graag naar luistert. Deze keer de keuze van Istvan Bakx, de 32-jarige aanvaller van Go Ahead Eagles.
18-01-2019 11:00 door Sander Berends

Als een van de dertien nieuwelingen stapte de Zeeuwse aanvaller, bekend geworden als 'Google spits', afgelopen zomer De Adelaarshorst binnen. Dat hij de hoofdingang passeerde als grote muziekliefhebber is niet eerder verteld. "Ik heb een vader die van muziek houdt. En mijn schoonfamilie is aardig muziekminded. Als kind luisterde ik altijd al veel naar muziek en dat is nog steeds het geval. In de kleedkamer van Go Ahead Eagles draai ik ook regelmatig aan de knoppen als Broederliefde uit moet, haha."

"Anders zijn Sam Beukema en Jeff Stans degene die de muziek bepalen. Onderling maken we geen afspraken over wie er aan de beurt is. Dat gaat random. Als ik naar de fitnessruimte loop, neem ik soms de box mee. De volgende keer neemt een ander hem mee. Via bluetooth maakt de box verbinding met onze mobiele telefoon. Spotify doet de rest. Sam draait vaak Nederlandstalige hiphop en R&B. Jeff is meer van mijn generatie. Hij draait vooral op wedstrijddagen. Dan knalt er opzwepende muziek uit de box. Hij heeft daarvoor een Playlist gemaakt. Een nummer dat altijd voorbijkomt? Lose Yourself van Eminem."

"We kennen bij de club geen vast nummer dat we draaien na een wedstrijd. Of in de bus. Na een overwinning komen vaak meezingers van types als André Hazes voorbij. Daarop kunnen de meeste jongens meezingen. Of ik weleens concerten of festivals bezoek? Best vaak. Festivals vallen voor ons profvoetballers altijd vervelend. North Sea Jazz, daar ben ik geweest. Andere festivals vallen in de voorbereiding of tijdens de beginfase van de competitie. Concerten heb ik er velen bezocht. Welke? Ben Howard in het Ziggodome, waar ik ook Van Morrison zag. Ik kan nog wel even doorgaan, haha. Woodie Smalls (Vlaamse rapper, red.), Rag'n'Bone Man voordat ie een beetje de lucht inging, The Opposites, Jon Allen (Engelse singer-songwriter, red.), Selah Sue, Alain Clark, Giovanca, Sabrina Starke, De Dijk, de lijst is lang en breed..." Wie staat er nog op zijn wensenlijstje? "Mijn ouders hebben B.B. King gezien in Gent. Daar ben ik jaloers op. Dat kan helaas niet meer (op 14 mei 2015 overleden, red.). Iemand als Herman van Veen zou ik nog graag eens zien."

Bakx carpoolt dagelijks met Richard van der Venne, Bruno Andrade en Paco van Moorsel naar Deventer. "We spreken af op een parkeerplaats bij de A50 ter hoogte van Oss. We rijden beurtelings. Als Paco rijdt, staat standaard Radio 538 op. Richard switcht tussen meerdere muziekzenders en Bruno heeft zijn eigen muziek. Braziliaanse artiesten, maar ook de Nederlandse R&B en hiphop. Ik draai de ene keer vanaf Spotify, de andere keer staat de radio aan. Mijn smaak is breed, heb je reeds gemerkt. Dat zie je nu ook terug in mijn top vijf. Al had ik gemakkelijk een top vijftien kunnen maken. Ze staan overigens op willekeurige volgorde."

1.

Oceaan - Racoon

"Ik kom uit Zeeland, dat klopt. Maar dat is niet de voornaamste reden. Dan had ik voor 'Aan de (Zeeuwse) Kust' van Bløf moeten kiezen. Oceaan vind ik het beste nummer van Racoon. Ik heb ze ook een keer of drie, vier zien optreden. In het oude Tivoli in Utrecht, op het Vrijthof in Maastricht waar ik toen woonde en in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Mijn zus, broer en vriendin vinden Racoon ook leuk. Ik krijg altijd wel iemand mee, haha. Racoon staat ook haast jaarlijks op Concert At Sea. Dat is voor mij als Zeeuw bijna een thuiswedstrijd, maar valt altijd precies het weekend voor of juist in onze voorbereiding."

2.

The Seed 2.0 - The Roots featuring Cody Chesnut

"Een heerlijk nummer. Het stamt uit het begin van de zeroes (uit 2002, red.). In die periode zat ik op de middelbare school in Vlissingen. Mijn vriendin heeft met haar broer een concert in de HMH in Amsterdam bezocht. Ik wilde graag mee, maar de combinatie met het voetbal was toen niet mogelijk."

3.

Life Is What We Make Of It - Daniel Docherty

"Ik houd ook van Schotse en Ierse singer-songwriters. Daniel komt uit Schotland. Ik ontdekte hem via de linklijst op Spotify. Als ik me niet vergis, toen ik naar Tom Walker (bekend van 'Leave A Light On', red.) luisterde. Zijn muziek sprak me direct aan. Ook Hold Me is een lekker nummer van hem. Van Tom Walker heb ik een concert in het Tolhuistuin (Paradiso Noord in Amsterdam, red.) bezocht. Docherty zag ik nog niet live. Al zou het ook kunnen zijn dat ik hem ken via Google. Ik tik wel eens in ‘Ierse of Schotse songwriter’, omdat ik van die accenten houd.”

4.

We Begrijpen Mekaar - Tourist LeMC

"Een Vlaamse woordenkunstenaar. Hij past in het verlengde van de Nederlandse R&B en hiphop. Alleen praat hij plat Antwerps. Doordat ik in België heb gevoetbald, versta ik hem goed. Hij werkte al samen met Typhoon. Zijn hele album (gelijknamig, red.) is goed. Als ik toch een nummer moet kiezen, ga ik voor deze."

5.

Boa Sorte (Good Luck) - Vanessa Da Mata & Ben Harper

"Een mooie combinatie van Portugees en Engels. Het nummer vond ik via Spotify toen ik naar Ben Harper en Jack Johnson luisterde. Johnson maakt surfachtige muziek. Daar houd ik ook van. Ik heb nog meer nummers van Vanessa geluisterd, maar die pakten me niet echt. Of Bruno Andrade haar kent? Haar muziek zeker."




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <