Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

overige

Wat we hebben geleerd van de nederlaag van Ajax

Ajax heeft zichzelf donderdagavond een slechte dienst bewezen. In de eigen Amsterdam ArenA ging werd het eerste duel tegen Rosenborg om een plek in de groepsfase van de Europa League met 0-1 verloren. Tegen de weinig indrukwekkende Noren werd pijnlijk duidelijk dat directeur voetbalzaken Marc Overmars deze zomer toch echt aan de bak moet.

17-08-2017 23:26 door Redactie ELF Voetbal

De start van Ajax is dit seizoen ronduit dramatisch. Onder leiding van Marcel Keizer wisten de Amsterdammers in vier officiële duels nog niet te winnen. Daarbij zag Ajax de weg richting de Champions League versperd worden door het Franse Nice, begon het de competitie met een nederlaag bij Heracles en lijkt nu ook een plaats in de Europa League ver weg.

Was het spel onder Peter Bosz nog fris en sprankelend, van de vorm van vorig seizoen lijkt momenteel weinig over bij de Amsterdammers. Zo bleef Rosenborg betrekkelijk eenvoudig overeind in Amsterdam. Maar trainer Marcel Keizer is vooralsnog niet te benijden. Het Amsterdamse publiek lijkt de schuldvraag dan ook bij Marc Overmars neer te leggen.

Dat is begrijpelijk. Ajax heeft van de Nederlandse clubs veruit het meeste geld op de bank, wat het werk van Overmars toch betrekkelijk eenvoudig moet maken. De oud-international houdt deze zomer echter de hand op de knip, hetgeen hem in het verleden al de bijnaam 'Marc Netto' opleverde.

Dat Overmars het geld niet over de balk smijt is begrijpelijk, maar tegen Rosenberg werd opnieuw duidelijk dat de Amsterdammers een kwaliteitsinjectie kunnen gebruiken. Al is het maar omdat Davinson Sánchez op weg lijkt naar de uitgang. Voor de hoofdprijs weliswaar, maar een vervanger heeft Ajax nog niet aangetrokken.

En zo zijn er meer posities bij Ajax die vragen om een andere invulling. Op de linksbackpositie Mitchell Dijks in genade aangenomen, nadat hij in eerste instantie niet eens een rugnummer kreeg. Ondanks zijn aanvallende intenties was Dijks tegen Rosenborg weinig succesvol in zijn voorzetten. Verder heeft Ajax op de positie van Dijks middenvelder Daley Sinkgraven en centrale verdediger Nick Viergever als optie. Twee spelers die van nature geen linksback zijn.

Viergever vulde die rol vorig seizoen uitstekend in maar uitgerekend zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Een nieuwe linksback is kortom geen overbodige luxe in Amsterdam. Evenals een centrale verdediger, die het gat dat Sánchez achter gaat laten kan opvullen. Ook het uitblijven van een extra middenvelder zorgt voor verwondering bij het Amsterdamse publiek.

Voor de supporters van Ajax is het te hopen dat de huidige resultaten als wake-up call dienen voor Overmars, zoals dat vorig seizoen ook het geval was. Toen werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt Hakim Ziyech naar Amsterdam gehaald. 
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <