Resultaten x
ELF Voetbal Leespakket


Kan jij ook geen genoeg krijgen van onze tijdloze special edities?

Nu extra voordelig als pakket te koop inclusief gratis verzending! 

Word abonnee van ELF Voetbal

 

- Ontvang maandelijks het leukste voetbalblad van Nederland 

- Kies daarnaast direct jouw favoriete welkomstgeschenk!

superelf

Superelf Danny Buijs: Van Lodewijks en Vlaar naar Wijnaldum en Kalou

Danny Buijs verdedigde de kleuren van alle drie de Rotterdamse profclubs. Hij speelde 64 duels voor Excelsior, 51 voor Feyenoord en 12 voor Sparta. De inmiddels 36-jarige Alblasserdammer speelde ook nog voor ADO Den Haag, het Schotse Kilmarnock en FC Groningen. In het hoge noorden begon hij dit seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.
16-11-2018 11:00 door Sander Berends

1.

Keeper: Patrick Lodewijks (Feyenoord)

“Hij was niet alleen een ervaren oude rot toen ik bij Feyenoord terechtkwam. Ook een goede keeper en een geweldig persoon. Een op en top professional. Een echte winnaar. Ik had een goede klik met hem.”

2.

Rechtsback: Bruno Silva (FC Groningen)

“We vormden een geweldige tandem op rechts. Voordat hij naar Ajax vertrok, kenden we een topjaar. Bruno was een echte Uruguayaan met het mes tussen de tanden die negentig minuten lang over die rechterflank bleef denderen. Hij kwam vaak met zo’n enorme drinkbeker op de club. Vroegen we of dat Uruguayaanse drugs waren, haha. Dat uithoudingsvermogen moest toch ergens vandaan komen?”

3.

Rechter centrale verdediger: Gibril Sankoh (FC Groningen)

“We hebben nog steeds een goede band. Die jongen vluchtte op zeventienjarige leeftijd vanuit de ellende van Sierra Leone naar Nederland. Hij vertelde me wat hij heeft meegemaakt. Als ik zie wat hij van zijn leven heeft gemaakt, is dat ontzettend knap. Als verdediger sterk, een goede trap, duelkracht en hij durfde te voetballen.”

4.

Linker centrale verdediger: Ron Vlaar (Feyenoord)

“Kwam op jonge leeftijd De Kuip binnen en is altijd een op en top professional gebleven. Buiten het veld een lieve, zachte jongen, daarbinnen een kerel. Duelkracht, kopkracht en een goede trap typeren hem. Hij heeft pech gehad met blessures, maar knokte zich altijd weer terug.”

5.

Linksback: Michel Bastos (Excelsior)

“Als ventje van achttien jaar uit een heel andere cultuur werd hij plotseling bij ons gedropt. Natuurlijk kende hij enkele aanpassingsproblemen, maar zijn fantastische linkertrap en spelvreugde vielen me direct op. We hadden een klik en we konden vaak met hem lachen. Enkele jaren later was hij Braziliaans international en speelde hij in de Champions League.”

6.

Verdedigende middenvelder: Georginio Wijnaldum (Feyenoord)

“Toen ik bij Feyenoord kwam, was hij zestien jaar. Maar wat hij al kon brengen qua voetbal, maar ook qua fysiek, loopvermogen, techniek, scorend vermogen... geweldig zo compleet. Een verademing om met hem samen te spelen. Daarnaast een fantastisch ventje. Lief en zacht.”

7.

Rechtshalf: Jonathan de Guzman (Feyenoord)

“Ook een speler die op jonge leeftijd compleet was. Jonathan kende een gigantisch loopvermogen, was snel, wendbaar, kon goed koppen, had een fantastische traptechniek en duelkracht. Hij was bereid hard te werken. Een echte professional. Helaas zaten blessures hem dwars.”

8.

Linkshalf: Leroy Fer (Feyenoord)

“Leroy was zeventien en al een beest toen hij bij de selectie kwam. Hij beschikte over een enorme power, loopvermogen en was sterk, maar hij kon ook goed voetballen en had een goede trap. Toen had ik al in de gaten dat hij in de Premier League terecht zou komen. Een fantastische gozer bovendien met humor.”

9.

Aanvallende middenvelder: Mounir El Hamdaoui (Excelsior)

“Hij was twee jaar jonger dan ik toen ik bij Excelsior kwam, maar wat hij al kon... Hij was sterk, beschikte over individuele acties, scorend vermogen en de wil om hard te werken. Een prima gozer van wie je wist dat hij in de top terecht zou komen. Bij Excelsior startte hij op tien.”

10.

Eerste spits: Salomon Kalou (Excelsior)

“Hij speelde bij Excelsior als rechtsbuiten. Ongekend wat hij voor een jongen van achttien jaar liet zien. Hij liep in zijn eentje vijf man voorbij alsof ze er niet stonden. Je kon hem altijd inspelen. Een lief en leuk ventje ook met een goede kop. Hij woonde op Zuidplein. Ik zette hem er wel eens vanuit Kralingen af, want hij had nog geen rijbewijs.”

11.

Tweede spits: Erik Nevland (FC Groningen)

“Een schot in de roos. Hij maakte goals, was op en top prof en een werkpaard. Een geweldige gozer in de omgang en voor het team. Een aanvaller die het vuur uit zijn sloffen liep en een goaltje meepikte. Ieder team kan zo’n speler gebruiken.”

Trainer: Leo Beenhakker (Feyenoord)/Henk ten Cate (Sparta)

"Ik werkte samen met een aantal uitstekende trainers. Erwin Koeman, Adrie Koster, Henk van Stee, Ron Jans en Bert van Marwijk. Een hele lastige keuze dus. Daarom maak ik er iets speciaals van en kies ik voor een duo. Leo Beenhakker maakte ik heel kort mee als interim-trainer bij Feyenoord, net zoals Henk ten Cate bij Sparta. Beenhakker is een genot om naar te luisteren als hij over voetbal begint te praten. Ten Cate was geweldig in de omgang en bovenal qua voetbalinzicht."

Wisselspelers:

Cameron Bell (Kilmarnock)
Michel Breuer (Excelsior)
Nuri Sahin (Feyenoord)
Luis Suárez (FC Groningen)
Pierre van Hooijdonck (Feyenoord)
Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)
Antoine van der Linden (FC Groningen)
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Sampdoria heeft interesse in talent sc Heerenveen'
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <