Laatste nieuws
09.35Als Feyenoord per se een Nederlander wil strikken voor Slots erfenis, vallen twee eredivisiecoaches op
09.30Pasveer (40) en Ajax in gesprek over nieuw contract
09.30Pasveer en Ajax in gesprek over nieuw contract
09.30PSV kan A50-kampioen worden: deze teams pakten titel zonder te spelen
09.30Erik ten Hag en Manchester United ontsnappen aan nieuwe blamage: ‘We moeten stoppen met makkelijke goals weggeven’
09.25Ajax-trainer John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over’
09.23Opnieuw zorgen om Brian Brobbey: ‘Gek, de hele week is er niets aan de hand’
09.20Twente rekent af met Almere City en blijft op weg naar Champions League-voorronde
09.19Vink pleit voor Ajax-afscheid: 'Dat soort spelers complementeren de selectie niet'
09.17Wayne Rooney richt zich na Merseyside Derby tot ‘zeurderige’ Virgil van Dijk
09.01Zirkzee wederom op de voorpagina in Italië
08.56Rensch gaat in op bizarre Ajax-statistiek: 'Het is gewoon belachelijk'
08.54Van 't Schip en Rensch na zoveelste teleurstelling: 'Dat is Ajax-onwaardig'
08.46Van Dijk ziet in Slot wel een Liverpool-coach
08.45Van Dijk reageert na pijnlijk verlies: 'Dan heb je niets te zoeken in titelrace'
08.40De Lang verklapt: 'Het is niet zo dat alle aankopen van Mislintat vertekken'
08.40Liverpool verliest bij stadgenoot Everton en raakt achterop in titelstrijd
08.35Kroes oog in oog met commissarissen bij Ajax-beraad: 'Kan mijn verhaal vertellen'
08.31Van 't Schip kan maar één verklaring geven voor het matige spel van Ajax
08.30PSV kan vanavond kampioen worden, mede door het cadeauboek van Bosz
08.25LaLiga-baas wil duels afwerken in de VS: 'Zal onze positie op de markt versterken'
08.20Rooney kritisch op teksten Van Dijk, Engelse media geven titelstrijd op
08.20'De spelers zullen er wel van leren, maar daar heb ik nu geen klote aan'
08.20Ten Hag zeer kritisch na zege United: 'Dat was onacceptabel, moeten we van leren'
08.18Van Ginkel verwacht te vertrekken bij Vitesse
08.05Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten ‘geraamte’ van Ajax gaan vormen
07.58'Vitesse staat voor twee mogelijke cruciale dagen met oog op toekomst van de club'
07.54Van 't Schip vraagt zich soms af waar hij aan begonnen is: 'Ja, wat denk jezelf'
07.48Ten Hag zorgt met debutant voor bijzondere mijlpaal Manchester United
07.45PSV kan kampioen worden zonder te spelen, hoe is dat? ‘Ineens doken uit alle hoeken en gaten supporters op’
07.45Carragher heeft Slot-twijfels: 'Dit is geen aanstelling zoals Klopp of Benítez'
07.40Ajax wil 'geraamte' behouden: 'Een vertrek is in principe onbespreekbaar'
07.30Voetbal op tv: PSV, Feyenoord en Manchester City in actie
07.30Van 't Schip bevestigt 'probleem' Brobbey: 'Het is gek, er was niks aan de hand'
07.30Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot moet noodgedwongen wijzigen
Resultaten x
superelf

Superelf Maarten de Fockert, podcast-ster onder de lat in Kralingen

Maarten de Fockert (26) stond de afgelopen jaren onder contract bij meerdere clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie. Nadat hij alle jeugdelftallen doorliep bij Feyenoord speelde hij achtereenvolgens voor sc Heerenveen, VVV, Go Ahead Eagles en Excelsior. Buiten het veld is De Fockert succesvol met 'De Cor Potcast', die hij samen maakt met collega-voetballers Bart Vriends (Sparta) en Thomas Verhaar (Excelsior). Voor ELF Voetbal stelde de Excelsior-keeper zijn Superelf samen.

08-04-2021 12:00 door Wessel Antes

Keeper: Kristoffer Nordfeldt (Genclerbirligi)

“Met Kristoffer speelde ik samen bij sc Heerenveen. Ik sloot als reservekeeper aan vanuit de Feyenoord-jeugd en wist niet wat ik zag. Ik heb met veel keepers mogen trainen, maar Kristoffer was veruit de beste. Ik zag hem dingen doen waarvan ik dacht: dit ga ik nooit kunnen. Absurde reflexen, een bizar atletisch vermogen en technisch goed onderlegd. Ik spreek hem niet meer, maar zag wel dat hij inmiddels weer terug is bij de Zweedse nationale ploeg.”

Rechtsback: Rick Karsdorp (AS Roma)

“Rick ken ik vanuit mijn tijd bij Feyenoord. Hij is nu natuurlijk rechtsback, maar toen speelde hij nog als aanvallende middenvelder. We speelden ook enkele jeugdinterlands samen. Rick is een fantastische speler, maar bovenal een leuke gozer. Hij is zo gek als een deur. Ik heb mooie herinneringen aan hem. Ook als ik hem later in Rotterdam nog weleens tegenkwam was het direct ouderwets gezellig. Het is mooi om te zien dat hij het nu goed doet bij AS Roma.”

Centrale verdediger: Jeremiah St. Juste (FSV Mainz)

“Jerry is zo’n atleet, dat is echt abnormaal. Hoe snel hij beweegt en hoe hoog hij kan springen is krankzinnig. Hij heeft een hele mooie en sierlijke speelstijl. Ik ken weinig verdedigers die zo mooi kunnen tackelen. Toch is zijn natuurlijke zelfvertrouwen een kwaliteit die er voor mij echt bovenuit sprong. Dat was indrukwekkend en mooi om te zien. Een aardige jongen en een waanzinnig goede verdediger.”

Centrale verdediger: Nathan Aké (Manchester City)

“Met Nathan speelde ik al samen bij Feyenoord voordat hij naar Chelsea ging. Ik zat ook bij hem op school. Niet in dezelfde klas, wel in dezelfde lichting. Bij Nathan zag je meteen dat hij het wel ging redden. Hij was altijd het megatalent dat boven iedereen uitstak. Geen wonder dat hij al vroeg naar Engeland kon. Later kwam ik hem nog tegen bij de jeugdteams van Oranje. Aan Nathan heb ik vooral uit onze tijd bij Feyenoord mooie herinneringen. Bij ieder jeugdtoernooi was hij een soort attractie die vergeleken werd met Ruud Gullit, door zijn kapsel. Dat was altijd wel grappig! Het was soms wel bizar en haast intimiderend om te zien hoe ver jongens als Nathan en Vilhena voorliepen op de rest.”

Linksback: Terence Kongolo (Fulham)

“Op links ga ik voor Terence Kongolo, als gelegenheid linksback. Ook weer zo’n genetische freak. Terence heeft de langste benen die ik ooit gezien heb. À la Inspector Gadget. Toen hij naar AS Monaco ging, dacht ik echt dat hij het zou gaan redden. Het verbaast me zelfs een beetje dat het anders is gelopen, want Terence is zo’n goede verdediger. Ik had verwacht dat hij de Europese top zou halen. In de jeugd was Terence echt een fenomeen!”

Centrale Middenvelder: Marten de Roon (Atalanta Bergamo)

“Bij Marten zie je soms niet hoe goed hij eigenlijk is. Bij Heerenveen speelde ik een jaar samen met hem voor hij naar Atalanta vertrok. Hij was een goede en rustige aanvoerder. Ik weet nog dat hij in een wedstrijd tegen FC Twente uitviel en dat we als team volledig de controle verloren. Binnen tien minuten kregen we drie goals tegen. Marten is als het cement tussen de stenen. Je merkt pas echt wat hij extra brengt als hij er niet is. Hij lijkt soms misschien onzichtbaar, maar is enorm belangrijk. Ik vind het mooi om te zien dat hij is uitgegroeid tot volwaardig international bij Oranje.”

Centrale Middenvelder: Tonny Vilhena (Krasnodar)

“Met Tonny heb ik heel de jeugdopleiding van Feyenoord doorlopen. Tonny mocht wel vaak met een lichting hoger meedoen. We woonden dicht bij elkaar en gingen vaak samen naar Varkenoord. Dat waren gezellige ritjes die ik niet zal vergeten. Ik heb nog nooit iemand gezien met zo’n bizarre drive om het te maken in het profvoetbal als Tonny. Tonny wilde altijd winnen en de beste zijn. Als wij het als ploeg tijdens wedstrijden even niet meer wisten, gaven we de bal aan Tonny. Dan deed hij vanzelf wel wat goed was. Ik weet nog goed dat hij als tweedejaars B-junior negentig minuten speelde in Feyenoord 1 tegen Twente uit. Hij bleef moeiteloos overeind. Ongekend!”

Aanvallende middenvelder: Hakim Ziyech (Chelsea)

“Met Ziyech speelde ik het kortst samen, maar hij moest wel in dit elftal komen! Bij Heerenveen heb ik hem in de voorbereiding meegemaakt en dat was niet normaal. Tijdens afwerkvormen schoot hij de ene na de andere bal in de winkelhaak met dat uitzonderlijke linkerbeen. Het werd geaccepteerd dat hij wat vaker een bal verloor omdat je wist dat hij toch nog wel een doelpunt zou maken. Helaas vertrok hij na een paar wedstrijden naar FC Twente.”

Rechtsbuiten: Ricardo Kishna (ADO den Haag)

“Met Kishna voetbalde ik al samen bij de KNVB regio-elftallen en later bij Jong Oranje. Als ik puur naar techniek kijk is Kishna misschien wel de beste speler die ik van dichtbij heb meegemaakt. Ook als tegenstander was het altijd bizar om te zien. Toen ik in de ArenA op de bank zat bij Heerenveen gaf hij onze rechtsback Stefano Marzo een gruwelijke panna. Daar werd achteraf natuurlijk wel een beetje om gelachen. Het was een iconische panna die veel mensen zich nog zullen herinneren.”

Spits: Mark Uth (Schalke 04)

“Ik weet nog goed dat Mark terugkwam van zijn uitleenbeurt aan Heracles en van Heerenveen rugnummer negentien kreeg. Daar was hij niet blij mee, want hij voelde zich de nummer negen. Met Dalgaard was er een nieuwe spits bij gekomen maar dat bleek een flop te zijn. Toen begon Mark ineens de pannen van het dak te spelen. Afwerksessies met Mark waren enorm frustrerend. Ik ken weinig mensen die zo hard kunnen schieten met de binnenkant van hun wreef. Hij deed altijd hetzelfde, maar het was vrijwel onhoudbaar. Hij wilde na de training altijd even afronden. ‘Fokkie even afwerken,’ zei hij dan, met zijn gekke Duitse accent.”

Linksbuiten: Sam Larsson (Dalian Pro, China)

“Sam Larsson was in mijn tijd bij Heerenveen de absolute ster. Als ik op de training met korte partijtjes in zijn team speelde wist ik vooraf al dat ik ging winnen. Je gaf hem de bal, hij ging dribbelen en maakte een doelpunt. Ook in wedstrijden hield hij ons vaak overeind. Een fenomeen. Buiten zijn voetballende kwaliteiten is het een hele lieve en aardige jongen. Ik ben goed bevriend met hem geraakt. Ook nadat hij naar Feyenoord ging hadden we nog vaak contact. Toen werd hij meermaals uitgefloten door zijn eigen publiek en daar had hij soms weleens last van. Je merkt aan alles dat de harde kant van de voetbalwereld niet helemaal bij zijn persoonlijkheid past.”

Wisselspelers:

Jeff Hardeveld – Heracles Almelo (teamgenoot in de Feyenoord-jeugd) 

“De man van glas van Heracles. Had zonder blessures makkelijk de Nederlandse top kunnen bereiken.”

Branco van den Boomen – Toulouse (teamgenoot bij sc Heerenveen) 

“Aan de bal fantastisch. Als hij net iets sneller was, had hij ook in de Nederlandse top gespeeld.”

Morten Thorsby – Sampdoria (teamgenoot bij sc Heerenveen)

“Zwaar onderschatte Duracell. Bezig aan een droomcarrière.”

Jerdy Schouten – Bologna (teamgenoot bij Excelsior)

 “Topgozer en een topspeler. In Nederland hebben de grote clubs lopen slapen.”

Vincent Janssen – Monterrey (teamgenoot in de Feyenoord-jeugd)

“Een zieke tweebenige raket. Ik heb veel balletjes mogen rapen tijdens afwerkvormen.”

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <