Resultaten x
ELF Voetbal Leespakket


Kan jij ook geen genoeg krijgen van onze tijdloze special edities?

Nu extra voordelig als pakket te koop inclusief gratis verzending! 

Word abonnee van ELF Voetbal

 

- Ontvang maandelijks het leukste voetbalblad van Nederland 

- Kies daarnaast direct jouw favoriete welkomstgeschenk!

voetballer-x

Voetballer X: "Tijdens mijn testwedstrijd bij Ajax stonden de tranen in mijn ogen"

Onze anonieme prof onthult in een serie verhalen zijn meest opmerkelijke en bizarre ervaringen als profvoetballer in de Nederlandse top. Over kleedkamerwolven, een jaarsalaris van tonnen en gebruik van alcohol en drugs: geen geheim is veilig. Niets blijft bedekt. Behalve dan zijn naam.
25-04-2018 07:00 door Geert Beckers

In de eerste editie van deze nieuwe serie, nu te lezen in ELF Voetbal, vertelt Voetballer X onder meer over zijn eerste stappen in de voetbaltop. En die waren allerminst succesvol. "Bij alle clubs waar ik gespeeld of getraind heb behoorde ik tot de grootste talenten. Behalve bij Ajax. Daar heb ik een beschamende stage afgewerkt en een wedstrijd gespeeld die voelde als de langste wedstrijd in mijn leven. Ik speelde een testwedstrijd op een toernooi en had driekwart van de wedstrijd tranen in mijn ogen. Ik wist namelijk wat, of beter gezegd: wie, mij na die wedstrijd te wachten stond. Mijn vader."

De druk die hij als kleine jongen te verduren kreeg had een grote invloed op zijn ontwikkeling, vertelt onze anonieme prof. "Ik herinner me nog het veldje waarop ik heb leren voetballen. De kou, het natte gras, het gevoel dat ik geen idee had wat ik aan het doen was. Als kleine jongen droomde ik niet van een bestaan als profvoetballer. Maar ik wist: als ik goed speel is mijn vader aardig voor me. Speelde ik goed, dan was het leven mooi. Speelde ik slecht... nou, dan was het leven slecht."

"Als kind bleef ik graag bij vrienden logeren. Met mijn zakgeld kocht ik dan een ijsje en een snoepzak bij de winkel om de hoek. Maar zulke dingen waren alleen mogelijk als mijn vader vond dat ik goed trainde en speelde. Ik weet nog dat ik met mijn vader in het buitenland was. Zeven jaar oud. Voor weer een voetbalstage. We liepen voorbij een winkel met een luchtbuks in de etalage. Ik keek mijn vader vragend aan. Hij zei dat ik vijf goals moest maken in de volgende drie wedstrijden. Dan zou ik het geweer krijgen. Ik scoorde acht keer. In de eerstvolgende wedstrijd! Ik vloog over het veld met de passie die alleen een zevenjarige kan voelen."

"Het is voor iedereen belangrijk om een spreekwoordelijke luchtbuks te hebben in het leven. Het wordt allemaal ingewikkelder naarmate je ouder wordt, maar de principes blijven gelijk. Voor de één is het een luchtbuks, voor de ander een topmodel aan zijn zijde of de adoratie van het publiek. Als je het beste uit jezelf wil halen moet je ontdekken wat je luchtbuks is."

Lees in de papieren editie van ELF Voetbal het volledige eerste deel van onze nieuwe serie Voetballer X.

 
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Sampdoria heeft interesse in talent sc Heerenveen'
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <