Resultaten x
ELF Voetbal Leespakket


Kan jij ook geen genoeg krijgen van onze tijdloze special edities?

Nu extra voordelig als pakket te koop inclusief gratis verzending! 

Word abonnee van ELF Voetbal

 

- Ontvang maandelijks het leukste voetbalblad van Nederland 

- Kies daarnaast direct jouw favoriete welkomstgeschenk!

voetballer-x

Voetballer X: "Sommige voetballers denken dat ze er door God zijn neergezet"

Onze anonieme prof onthult in een serie verhalen zijn meest opmerkelijke en bizarre ervaringen als profvoetballer in de Nederlandse top. Over kleedkamerwolven, een jaarsalaris van tonnen en gebruik van alcohol en drugs: geen geheim is veilig. Niets blijft bedekt. Behalve dan zijn naam.
02-05-2018 07:00 door Geert Beckers

In het eerste deel van de nieuwe serie verhaalt Voetballer X onder meer over de kleedkamerhiërarchie. Hij schetst het beeld van een jungle, waar teambelang ondergeschikt is aan eigenbelang en het recht van de sterkste regeert. Het resultaat van buitensporige aandacht van buitenaf, zowel positief als negatief.

Ook op dat vlak is X een vreemde eend in de bijt. "De schijnwerpers raakten mij niet. Sterker: ik vond het hoogst ongemakkelijk om zoveel aandacht te krijgen. Complimenten waren natuurlijk lekker, maar ik gunde het mezelf niet om daar lang van te genieten. Ik had de verlammende gewoonte om mezelf met de grond gelijk te maken. Ik was mijn grootste vijand. In het profvoetbal kun je maar beter een dikke huid hebben; zeker als je de top wil halen. De kleedkamer staat bol van alfamannetjes die willen voorkomen dat jij stijgt in de hiërarchie. Supporters keren zich zonder reden tegen je. Soms mogen ze je gewoon niet. Zomaar."
 
Waar sommigen lijden onder het leven onder een vergrootglas, biedt het voor anderen juist mogelijkheden. "Dat is precies waar hun ijdelheid en arrogantie die klootzakken in de kleedkamer goed van pas komen. Zij zijn veel beter in staat om kritiek of aanslagen op hun zelfvertrouwen af te weren. Zij zijn daar door God neergezet. Zij hebben er récht op. Zo denken sommige sporters. Kleedkamerwolven noem ik ze. En de fans hebben geen idee. Voor mij zijn fans een fascinerend voorbeeld van de voorkeur voor bevestiging bij mensen. Als ze je mogen, vinden ze altijd wel een manier om je te eren. Daar komt de lachwekkend onoprechte pr van sommige voetballers vandaan. Volgens mij is het in de film The Gladiator dat iemand zegt: "Behaag het volk en word beloond met vrijheid”. In mijn geval was er geen artikel, gerucht, trainer of een dronken klootzak van een fan voor nodig om mij te saboteren. Dat kon ik prima zelf."

LEES IN DE PAPIEREN EDITIE VAN ELF VOETBAL HET VOLLEDIGE EERSTE DEEL VAN ONZE NIEUWE SERIE VOETBALLER X.

 
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Sampdoria heeft interesse in talent sc Heerenveen'
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <