Resultaten x
ELF Voetbal Leespakket


Kan jij ook geen genoeg krijgen van onze tijdloze special edities?

Nu extra voordelig als pakket te koop inclusief gratis verzending! 

Word abonnee van ELF Voetbal

 

- Ontvang maandelijks het leukste voetbalblad van Nederland 

- Kies daarnaast direct jouw favoriete welkomstgeschenk!

voetballer-x

Voetballer X: "Toen zag ik mezelf voor het eerst als miljonair"

Onze anonieme prof onthult in een serie verhalen zijn meest opmerkelijke en bizarre ervaringen als profvoetballer in de Nederlandse top. Over kleedkamerwolven, een jaarsalaris van tonnen en gebruik van alcohol en drugs: geen geheim is veilig. Niets blijft bedekt. Behalve dan zijn naam. Deze keer: de eerste tekenen van verslaving.
09-05-2018 07:00 door Geert Beckers

In de papieren editie van ELF Voetbal vertelt Voetballer X onder andere over de lusten en de lasten van een jaarsalaris van tonnen. "Het grootste contract dat ik ooit tekende was bij een Nederlandse topclub. Mijn startsalaris was 200 duizend euro, oplopend tot volgens mij 500 duizend en hoger. En dan nog alle potentiële bonussen. Dat was het moment waarop ik mezelf voor het eerst als miljonair zag. Even hilarisch als onwerkelijk. Ik woonde in een kaal appartement met letterlijk niets anders dan een bureau en een computer. Die computer had ik uit pure wanhoop gekocht na mijn eerste trainingsstage met het eerste elftal. Tijdens die stage had ik mezelf een week lang in mijn appartement zitten kwellen door in gedachten ieder detail van de voorgaande training door te nemen. In mijn hoofd hoorde ik de stem van mijn vader ieder foutje genadeloos afstraffen. Je bent waardeloos. Ze zullen je nooit contracteren. Je bent een fucking loser. Pak je spullen en vertrek."

Voor het eerst wendde hij zich tot zijn nieuw verworven fortuin. "De aankoop van die pc was de eerste keer dat ik een serieus bedrag uitgaf. Het was een beest van een computer, perfect voor een gamer. Achteraf was dat misschien een waarschuwing voor mijn verslavingsgevoeligheid. Dagen aaneengesloten verloor ik mezelf in computerspellen. Eén spel in het bijzonder: Infantry Online. Op een gegeven moment hoorde ik in die game zelfs bij de beste spelers ter wereld."

"Als kind gebruikte mijn vader computertijd als pressiemiddel. Slecht gespeeld? Geen computertijd. Heel slecht gespeeld? Dan verdween de computer zelfs volledig uit het zicht. Het enige spoor van de computer dat dan nog te bekennen was, was een stuk van de kabel die aan de muur hing. Nintendo's, Dungeons & Dragons-handboeken, Gameboys: allemaal heb ik ze gehad en allemaal zijn ze weer afgepakt. Op een dag zat er plotseling een slot op de deur naar de computerkamer. Wat mijn vader zich niet realiseerde, is dat die kamer ook via de kruipruimte te bereiken was. Ik voelde me net een gevangene die aan zijn bewakers wist te ontsnappen via een geheime tunnel. Nogal 'Shawshank Redemption' dus."
 

Lees in de papieren editie van ELF Voetbal het volledige eerste deel van onze nieuwe serie Voetballer X.

 

 
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Sampdoria heeft interesse in talent sc Heerenveen'
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <