03.00Arne Slot de duurste Nederlandse coach ooit: dít laat de succescoach achter bij Feyenoord
01.50Atalanta doet goede zaken in Serie A, geen winnaar in derby van Sevilla
00.00Van Hanegem looft Spartaan: 'Kan met twee vingers in zijn neus in de top mee'

23.58Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
23.55Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
23.50Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
23.43Nieuwe voorzitter André Villas-Boas ziet FC Porto in slotfase zege verspelen tegen koploper Sporting
23.41Bizar: Sporting staat in Porto op uit de dood en slaat twee keer toe in twee minuten
23.35Trainersadvies Feyenoord: 'Waarom niet? Met een ervaren iemand zoals Van Marwijk
23.32Lees terug: El Gran Derbi tussen Betis en Sevilla eindigt voor vierde keer op rij gelijk
23.28Knotsgekke slotfase in Portugese topper: Gyökeres wervelt minuut lang
23.28Sensationele Gyökeres beperkt in zinderende minuut schade Sporting
23.27'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'
23.22VI Live: Gyokeres scoort twee keer in één minuut voor Sporting tegen Porto
23.11Lans gebroken voor Van Persie bij Feyenoord: 'Waarom naar Heerenveen?'
23.09VI Live: Porto op winkoers tegen Portugese koploper Sporting Portugal
23.04V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: ‘We onderschatten hoe goed hij is’
22.45Vermeulen onthult bedrag dat Feyenoord voor Slot ontvangt: 'Op een haar na rond'
22.44Excellerende Kluivert in de spotlights: 'Dit is een optie voor Oranje'
22.41'Mogelijk extra concurrent voor Mazraoui, Motta naar Juventus reëel'
22.35Perez en Vink zien 'cadeautjes' voor 'Lucky Ajax': 'Echt een topweekend'
22.30Oosting geeft uitsluitsel: 'Blijf bij Twente, ben niet gepolst door Feyenoord'
22.25Perez verbaast zich over transferwaarde van PSV'er: 'Zijn belachelijke bedragen'
22.20Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: ‘Die komt geen lantaarnpaal voorbij’
22.20VI Live: Sevilla langszij in El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.18Xavi: 'Frenkie van zeer hoog niveau en heel belangrijk voor mij'
22.16VI Live: Betis leidt El Gran Derbi, Porto zet Sporting Portugal te kakken
22.10Perez dubt over PSV'er: ‘Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo’n dip wél erg’
22.05Internationale media zien verschil tussen deze en vorige landstitels van PSG
22.05Internationale media staan stil bij 'andere landstitel' van PSG
22.05Vink raadt Slot aan twee spelers mee te nemen: 'Kan Liverpool écht gebruiken'
22.00Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'
22.00Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
21.55Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
21.45Wissel Ten Hag zorgt voor boegeroep bij United-fans, Højlund reageert opvallend
Resultaten x
Overige

Wedstrijden woensdag

PSV heeft een zeer belangrijke en zeer zeldzame uitoverwinning geboekt bij Rosenborg. De Eindhovenaren wonnen met 1-2 bij de Noren en staan

20-10-2004 12:00 door Redactie ELF Voetbal

PSV begon voortvarend aan het doorgaans moeilijke uitduel. De Noren, die van de laatste vijf wedstrijden er vier verloren, blaakten niet van zelfvertrouwen en PSV maakte daar dankbaar gebruik van. Echte kansen kregen de Brabanders niet, maar Rosenborg was helemaal ongevaarlijk. Jan Vennegoor of Hesselink brak de wedstrijd in de 26ste minuut open. Met een sublieme voetbeweging zette hij Farfán alleen voor keeper Espen Johnson en de Peruaan schoof de bal beheerst onder hem door: 0-1. Daarna zakte PSV te ver terug, waardoor Rosenborg hoop kreeg. De zwakke uittrappen van doelman Gomes hielpen daar ook bij. Volkomen terecht kopte aanvaller Storflor de Noren vlak voor rust naar 1-1, na een communicatiefout tussen Park en Lucius.

De te verwachten stormloop op het doel van Gomes kwam er in de tweede helft wel, maar PSV kwam nooit echt in de problemen. Terwijl de 21000 toeschouwers in het koude Lerkendal al dachten aan de zoveelste Europese remise, was daar plotseling Vennegoor weer. Vogel schoot de bal blind en hoog naar voren en Vennegoor en John de Jong waren de enigen die opletten. Lange Jan kopte de bal verdienstelijk terug op De Jong, die van dichtbij de bal verwoestend in de korte hoek schoot. Omdat Rosenborg niet meer kon, bleef het bij 1-2.

Het enige minpuntje van de avond, was de rode kaart voor Park. De Koreaan kreeg zijn eerste gele kaart onterecht, maar de tweede prent was verdiend. In de negentigste minuut ging de aanvaller volkomen onterecht in het strafschopgebied van Rosenborg liggen, in de hoop een penalty te krijgen. Scheidsrechter Alain Sars trok terecht geel voor een schwalbe.

In de andere wedstrijd had Arsenal het uit moeilijk tegen het Griekse Panathinaikos, waar het 2-2 werd. Hoewel Arsenal twee maal op voorsprong kwam door Ljungberg en Henry, wist de club deze voorsprong niet vast te houden, doordat Gonzalez en Olinsadebe hun club steeds weer op gelijke hoogte brachten. In Groep E staat de Londense club wel nog op een tweede plek achter de Eindhovenaren.

Valencia werd voor eigen publiek te kijk gezet door Internazionale. Via doelpunten van Stankovic, Vieri, Andy van der Meyde, Adriano en Cruz verloren de Spanjaarden met 1-5 in Mestalla.

En dan te bedenken dat de ruststand bij deze topper nog 0-0 was. In de tweede helft volgden de doelpunten elkaar snel op. Stankovic kopte in de 47ste minuut een voorzet van Gavalli binnen en twee minuten later scoorde Vieri dankzij Valencia-verdediger Curro Torres de 0-2. Aimar maakte het nog spannend door in de 73ste minuut de bal op aangeven van Dia Vaio in de kruising te schieten, maar in de 76ste minuut prikte Andy van de Meyde, koud in het veld na een wissel, koeltjes de 1-3 binnen. Vanaf dat moment leek Valencia gebroken. Uitblinker Adriano scoorde de 1-4 en oud-Feyenoorder Cruz maakte er in de blessuretijd nog 1-5 van.

In dezelfde poule won Werden Bremen bij Anderlecht met 1-2 door twee goals van Klasnic. Via Wilhelmsson was de thuisploeg wel op voorsprong gekomen. Inter gaat aan kop met negen punten uit drie duels. Werder Bremen volgt met zes punten. Valencia staat derde en Anderlecht lijkt al uitgeschakeld, doordat de Belgen nog geen punten verzameld hebben.

De topper tussen AC Milan en Barcelona liep voor wat betreft de doelpunten op een teleurstelling uit. Niet wat spel betreft, want dat was volgens TV-analyst Wim van Hanegem 'fantastisch'. Milan werd de gelukkige winnaar van de topper. Sevchenko maakte in de 30ste minuut met een kopbal de enige treffer. Met 9 punten staat Milan dan bovenaan in de poule, gevolgd door Barcelona, die drie punten minder heeft.

In de andere wedstrijd van deze groep won Shaktor Donetsk met 3-0 van Celtic, zodat de schotten met geen enkel punt uit drie wedstrijden zo goed als uitgeschakeld is.

Chelsea is daarentegen al bijna zeker in de volgende ronde van de Champions league. De Engelsen wonnen door twee kopbalgoals van Terry in de 9e minuut en Gudjohnson in de eerste minuut van de blessure tijd van de eerste helft, met 2-0 van CSKA Moskou; de favoriete club van … Chelsea-eigenaar Abramovic. De Russische ploeg staat er nu met vier punten goed voor op een tweede plaats, achter Chealsea die nog geen enkel punt verspeeld hebben.

De tweede wedstrijd in Groep H kreeg dezelfde 2-0 eindstand. Paris Saint Germain, dat het in de Franse competitie zo moeilijk heeft en op een 16e plaats staat, versloeg titelhouder FC Porto. Het openingsdoelpunt in de 30ste minuut was fantastisch: Coridon scoorde (net als ooit Willy Carbo en recentelijk Rafael van der Vaart) met een prachtige hakbal aan de rand van het zestienmetergebied. Een minuut maakte Portugees Pauleta het karwij af.