Laatste nieuws
13.35Eredivisiespelers Sosa, Sutalo en Ivanusec in Kroatische EK-selectie
13.32Brobbey genoemd als vermeende topkandidaat voor Arsenal
13.30Steven Berghuis straks op zes? Dit valt op bij bezoek aan beoogde nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli
13.26Illegaal gokkende Fagioli na lange schorsing terug bij Juventus
13.26Illegaal gokkende Fagioli na schorsing terug bij Juventus
13.15De EK-selectie van Engeland: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
13.10'Farioli enthousiast, Ajax heeft streepje voor op Brighton'
13.08'Nice heeft opvolger Ajax-doelwit Farioli al op het oog'
13.01Kroatië publiceert EK-selectie en biedt uitsluitsel aan Sutalo, Sosa en Ivanusec
12.58Van Dop tekent bij in Deventer, Tévez weg bij Independiente
12.55AD ziet hoogst opmerkelijke rol voor Berghuis weggelegd in Farioli's Ajax
12.43'Kapotte wasmachine' Strootman: 'Misschien stop ik wel'
12.41Kroaten van Ajax en Feyenoorder Ivanusec opgeroepen voor EK
12.32Sutalo, Sosa en Ivanusec met Kroatië naar het EK
12.30Ajax-target Farioli: 'Cruijff mijn voetbalmentor, ik vraag veel van spelers'
12.24AZ bevestigt nieuw contract voor hoofdtrainer Martens
12.18De Jong kiest beste niet-PSV'er van het seizoen: 'Heel sterk'
12.15Grote aderlating voor Engeland? Superster raakt vlak voor het EK geblesseerd
12.00VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
12.00VP Award 2024: PSV-legende De Jong is de allerbeste
11.58Bizot met Brest naar 'buren' op 110 kilometer voor Champions League
11.55'Jammer, maar ook wel een eer. Luuk de Jong is geweldige spits'
11.45Overzicht CL-deelnemers: verrassende nieuwkomers van de partij
11.37Anderlecht-fans ontsporen volledig en klimmen VIP-zone in om klappen uit delen
11.35Kraay: 'Die is zó goed geworden onder Hake, lijkt alsof hij onder Slot speelt'
11.3526 van 36 clubs bij nieuwe Champions League bekend: Bologna, Girona en Stade Brest debuteren
11.32Footy Headlines onthult speciaal 125-jarig bestaansshirt Ajax met uniek detail
11.30Elftal van de Week: Ibiza-gangers, Feyenoord-duo en debutant Volendam
11.25Spaan enthousiast: 'Farioli kan hem meenemen naar Ajax'
11.15Bijzonder: Duitsland stuurt debutant of tweedeklasser Europa in
11.14AZ-held Vangelis Pavlidis bespreekt toekomst en bedankt teamgenoten: ‘Topscorerstitel dankzij hen’
11.06De Zerbi: 'Ik hoop weer in de Premier League te werken'
11.01Eredivisie op Rapport: De Wit maakt slechte beurt bij AZ, drie vijven bij Ajax
11.00Engeland vreest voor EK-deelname Kane: 'Zijn rug heeft het volledig begeven'
11.00Zeearend Hertog verdwijnt na 18 jaar bij Vitesse: ‘Mij zien ze daar niet meer'
Resultaten x
buitenland

De Jupiler Pro League is weer begonnen: deze Nederlanders doen mee

In België is het seizoen alweer officieel van start gegaan. Vrijdag trapten Genk en Kortrijk af en zo is de Jupiler Pro League begonnen aan het seizoen 2019/20. Er staan bij de start liefst 11 Nederlanders onder contract op het hoogste niveau van onze Zuiderburen. Om wie gaat het en wat is hun perspectief?

28-07-2019 12:00 door Krist Stoelwinder

Michel Vlap

Publiekslieveling Michel Vlap speelt dit seizoen niet meer bij zijn geliefde sc Heerenveen, maar in de top van de Belgische competitie. De aanvallende middenvelder werd deze zomer voor acht miljoen euro overgenomen door Anderlecht en moet onder speler/trainer Vincent Kompany de club terug naar de top loodsen. In de Eredivisie liet hij in ieder geval zien makkelijk te scoren. In 34 wedstrijden maakte hij vorig seizoen 16 treffers.

Philippe Sandler

Naast Michel Vlap haalde Anderlecht dit seizoen met de jonge Philippe Sandler nog een Nederlander naar Anderlecht. Het verhaal van de jonge verdediger anex middenvelder is bekend. Nadat hij bij Ajax niet goed genoeg werd bevonden, maakte hij via PEC Zwolle een transfer naar Manchester City. Daar mocht hij vorig zijn in het bekertoernooi zijn officiële debuut maken en hij hoopt dit seizoen op huurbasis een heel seizoen lang veel te spelen.

Arnaut Danjuma Groeneveld

Voor Arnaut Danjuma is het seizoen al begonnen. Hij won zaterdag met Club Brugge van Waasland Beveren en het was om meerdere redenen een fijne avond voor de sterke aanvaller. Hij mocht namelijk ook in de basis beginnen en daar was de international vorig jaar lang niet altijd zeker van. Na zijn vliegende start volgden blessures en vervolgens lukte het hem maar niet om zijn oude niveau te halen.

Ruud Vormer

Ook voor aanvoerder Ruud Vormer was het een mooie avond tegen Beveren. De aanvoerder van Club Brugge speelde de wedstrijd uit en was ook belangrijk met een assist. De Nederlander speelt inmiddels alweer vijf jaar bij de Belgische topclub en werd er al tweemaal kampioen én werd al eens verkozen tot speler van het seizoen. Is zijn aandeel dit jaar opnieuw groot?

Milan Massop

Nadat Milan Massop in Nederland al in de marge had gevoetbald bij De Graafschap, FC Eindhoven en Excelsior, tekende hij vorig jaar in België opnieuw bij een degradatiekandidaat. Met Waasland Beveren ontsnapte de verdediger vorig seizoen nog maar net aan degradatie. Door een blessure was Massop er niet bij tegen Club Brugge, maar de man uit Zevenaar mag ook vertrekken bij Beveren.

Elton Acolatse

Nog zo'n speler die het in Nederlander niet redde, maar in België indruk maakte. Elton Acolatse mocht bij Ajax vertrekken en kwam zo bij Westerlo terecht. Bij de degradatiekandidaat presteerde hij goed en daarom haalde Club Brugge hem naar de top. Daar kwam hij echter niet in de plannen voor en daarom vertrok hij naar Sint-Truiden. Daar is hij weer een sterspeler en daarom was er vorig jaar ook interesse uit de Serie A.

Menno Koch

Nadat het Menno Koch bij NAC Breda niet lukte om de ploeg op het hoogste niveau te houden, mag hij het bij KAS Eupen opnieuw proberen. De Belgische laagvlieger ontsnapte vorig jaar aan degradatie en hoopt dat dit seizoen opnieuw te doen. Het jeugdproduct van PSV moet dit seizoen laten zien uit welk hout hij gesneden is. Komt hij tekort voor het hoogste niveau, of was degrdatie met NAC niet aan hem toe te schrijven?

Sandy Walsh

Eén van de minst bekende spelers uit het rijtje is waarschijnlijk Sandy Walsh.De geboren Belg met een Engelse vader die tussen 2009 en 2014 zijn jeugdinterlands voor het Nederlands Elftal speelde is speler van Zulte Waregem. Hij kwam daar terecht nadat hij in 2017 mocht vertrekken bij KRC Genk. Bij Zulte Waregem speelde de vleugelverdediger zaterdag centraal en werd er met 0-2 van het gepromoveerde KV Mechelen verloren.

Michael Verrips

Toen Walsh zaterdag met 0-2 verloor van KV Mechelen was doelman Michael Verrips er niet bij. De doelverdediger die vorig jaar een belangrijke schakel was bij de promotie naar het hoogste niveau, heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar de Premier League. Naar eigen zeggen vanwege het omkopingsschandaal bij KV Mechelen. Verrips heeft zijn contract nu eenzijdig ontbonden en wil naar Sheffield United vertrekken. KV Mechelen hoopt dat tegen te werken, de doelman voor zes maanden te schorsen en de Engelsen een transferverbod aan te smeren.

Arjan Swinkels

Waar Verrips ontbrak bij Mechelen, waren de andere Nederlanders er tegen Zulte Waregem wel bij. Waaronder cultheld Arjan Swinkels, de verdediger die in de zomer slecht en goed nieuws kreeg te verwerken. Zijn ploeg mocht ondanks het omkopingsschandaal wel promoveren, maar mocht ondanks de bekerwinst niet Europa in. Toch blijft de nuchtere Swinkels KV Mechelen trouw.

Lucas Bijker

Dat geldt ook voor Lucas Bijker. De Friese linksback die geboren is in Rio de Janeiro, gaf al aan te willen blijven toen het duidelijk leek dat Mechelen werd teruggezet naar het tweede niveau. Nu de club dus alsnog mocht promoveren, was de keuze helemaal gemakkelijk. De linksback met een verleden bij Cambuur en sc Heerenveen was afgelopen seizoen een vaste waarde en speelde ook tegen Zulte Waregem negentig minuten.

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <